“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ σεβασμό στα Εθνικά μας Σύμβολα!

Το Lidl στο φυλλάδιο των προϊόντων της 10 Οκτωβρίου 2016, χρησιμοποίησε ως διαφημιστικό σήμα ελληνικών προϊόντων ένα σύμβολο με μορφή γραμματοσήμου με 4 λευκές γραμμές, κυκλική σφραγίδα και την ένδειξη κάτω αριστερά GR. (Το φυλλάδιο βρίσκεται στον σύνδεσμο: http://flyer.lidl-hellas.gr/65ef7aa5-1afa-4755-8cb7-9baec37487f7/html5.html#/12

«Ο τρόπος σου δολιότητος γέμει…»

Γράφει ο Ιεροψάλτης 
Είχα προσπαθήσει και στο παρελθόν να γράψω κάτι για τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας και για όσα φαιδρά κυκλοφορούσαν στον φιλικό προς την κυβέρνηση Τύπο, αλλά θεώρησα πως ίσως θα ήταν πιο φρόνιμο να περιμένω την αντίδραση της ιεραρχίας. Είχα την ελπίδα πως η τακτική του Αρχιεπισκόπου να κατευνάζει το «θηρίο» θα ήταν αποτελεσματικότερη από τις φωνασκίες των «συντηρητικών» συνεπισκόπων του.
Παρότι πολλές φορές ο «πονηρός» μου υπαγόρευε πως οι ιεράρχες μας δεν πρόκειται να αντιδράσουν για τίποτε που να θίγει την πίστη μας, εκτός κι αν αυτό θίγει το «παγκάρι» τους, προσπαθούσα να απομακρύνω τέτοιες «βλάσφημες» σκέψεις…

Τώρα και... υποθαλάσσιες «παραβιάσεις» από Τουρκία - Τουρκικά υποβρύχια στο Αιγαίο

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ
Λεπτομερές υπόμνημα διαμαρτυρίας προς την στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ για την αμφισβήτηση του υφιστάμενου status quo στο Αιγαίο πέλαγος από την Τουρκία, όχι μόνο με λόγια, αλλά και με πράξεις, κατέθεσε επισήμως πριν από λίγες ημέρες η Αθήνα. Από τους αρμόδιους Ελληνες διπλωματικούς και στρατιωτικούς αντιπροσώπους στο ΝΑΤΟ, καταγγέλθηκε η ανεξέλεγκτη δράση τουρκικών υποβρυχίων στον βυθό του Αιγαίου καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, από το ΓΕΕΘΑ υπήρξαν εισηγήσεις να επιδοθεί διάβημα επί τούτου, ακόμη και ώς το επίπεδο του γενικού γραμματέα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας κ. Γενς Στόλτενμπεργκ.

12 ναυτικά μίλια ή θα το κάνουμε μόνοι μας ή θα μας «πιέσουν» τρίτοι;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Όταν η Γεωπολιτική συναντά την Οικονομία μιας στενάζουσας μνημονιακής χώρας βλ. Ελλάδα.
Όταν το κούρεμα του χρέους, η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και οι μεταρρυθμίσεις συναντούν το αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδος να επεκτείνει την ΑΟΖ της.