“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

☦ "Λένε κάποιοι: ο Άγιος δεν μας μίλησε για τα Εθνικά θέματα - δεν πειράζει μίλησε σε εκατοντάδες άτομα περί αυτών γιατί γνώριζε τι είχαν μέσα στην καρδιά τους" - ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΑΔΕΛΦΟΊ konstantinoupolipothoumeno

☦ Με ρώτησε κάποτε κάποιος: "Τι είναι αυτό που θαυμάζεις και πας σε γεροντάκια...Ιακώβους, Παϊσίους, Πορφυρίους;

Επειδή δεν τρώνε και δεν κοιμούνται; Είναι καλό αυτό;  Να καταστρέφεις το σώμα;" Δεν θυμάμαι τι είπα τότε ...

Θυμάμαι μόνο ότι μίλησα με συστολή... φοβούμενος να περιγράψω το μυστήριο  της Αγιότητος...

Πώς να περιγράψεις άλλωστε εύκολα τον ουρανό;;;

Σήμερα όμως ενθυμούμενος τα "αρώματα τους" αναπολών και πανηγυρίζων λέω...

☦ «Μένε μεθ’ ἡμῶν τῶν δούλων σου, μένε ἀεί, ὦ Πορταΐτισσα ἔνδοξε, καί μή χωρισθῇς, ἀπό τῆς ποίμνης Σου πώποτε, τά ἡμῶν παραβλέπουσα πταίσματα· Σέ γάρ φῶς καί προστάτιν, ζωήν, πνοήν, ἐπιγραφόμεθα».

☦ Ο τάφος του Αγ. Αθανασίου του Αθωνίτου

Ο τάφος του Αγ. Αθανασίου στο Άγιον Όρος δεν έχει ανοιχτεί ποτέ. Μια φόρα πήγε ένας πατριάρχης Αλεξανδρείας που ευλαβούταν πολύ τον Άγιο να πάρει λείψανο από τον τάφο του. Μόλις όμως τον άνοιξε, κεραυνοί και αστραπές έβγαιναν από αυτόν. Από τότε κανείς δεν τόλμησε να τον ανοίξει.

☦ "λέει ο πονηρός με βλέπουν με τα κέρατα και φοβούνται...να τα βγάλω και να τα βάλω στο σακούλι μου και αν ρωτούν, τι είναι αυτά θα τους λέω, ότι είναι κέρατα μελιτζάνας" ΑΥΤΟ ΖΟΥΜΕ;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Μεγάλος ο τίτλος αδελφοί αλλά αυτό ακριβώς έλεγε ο Άγιος Παϊσιος τότε και σήμερα κυριολεκτεί με όσα βιώνουμε ακούμε και διαβάζουμε:

Βγαίνουν εκκλησιαστικοί και πολιτικοί και μας βεβαιώνουν ότι το ψάξανε καλά και δεν βρήκαν κανένα " γενετικό υλικό" του αντιχρίστου μέσα στο πλινθίο, μόνο δύο τρία τσιπάκια (κερατάκια)

Έρχονται και ανώτεροι εκκλησιαστικοί και μας βεβαιώνουν ότι το όλο θέμα αφορά την ταυτοποίηση μας και είναι θέμα της πολιτείας και δεν σχετίζεται θεολογικά και πνευματικά με την Σωτηρία μας.

☦ Είπε Γέρων του Αγίου Όρους σε αδελφό: “Δύο πράγματα να έχετε μέσα σας: μνήμη θανάτου και ταπείνωση”

☦Έχει και η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ τα ιαματικά εμβόλια της. Τα Ιερά Λείψανα των ΑΓΙΩΝ της και οι ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ αυτών απολυμαίνουν σώματα, ψυχές, πόλεις και χωριά από κάθε πνευματική πανδημία.

Πολλοί άγιοι των ημερών μας τόνιζαν από την δεκαετία του 90 με θλίψη:

"έρχονται δύσκολες μέρες για εσάς τους πιστούς, θα εκλείψουν πολλοί  πνευματικοί με αγιαστική Χάρη και μόνο στην συμμετοχή στα  ΑΓΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ, στην προσκύνηση και την τιμή  των Ιερών Λειψάνων των ΑΓΙΩΝ  και  στις θαυματουργές εικόνες θα βρίσκετε ξεκούραση και ίαση γιατί σε αυτά ενοικεί η ΑΝΑΣΤΑΣΗ του Θεανθρώπου που θα σας σώζει από κάθε σωματική και πνευματική ασθένεια"

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com