“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

ΕΚ ΤΟΥ ΑΒΒΑ ΙΣΑΑΚ ΤΟΥ ΣΥΡΟΥ

-Μου διηγήθηκε ένας θαυμαστός Γέροντας, ένα μυστήριο, το οποίο αξιώθηκε να ιδεί και να ακούσει, ότι δηλαδή αν ετοιμοθάνατοι αξιωθούν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων με καθαράν συνείδησιν την ώραν του ψυχορραγήματος, κατά τον θάνατόν των συνοδεύουν την ψυχήν των οι άγγελοι, διότι μετέλαβε της θείας κοινωνίας. Το να κοινωνεί δε ο άνθρωπος καθημερινώς του Σώματος και του Αίματος του Χριστού, είναι καλόν και ωφέλιμον, όπως ρητώς ο ίδιος μας το λέγει, ότι ο τρώγων μου την σάρκα και πίνων μου το αίμα, μένει μαζί μου και εγώ μαζί με αυτόν.

Οι προφητείες δόθηκαν ΔΩΡΕΑΝ του ΟΥΡΑΝΟΥ για όλους τους Έλληνες. ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Τώρα που μας έχουν για τελειωμένους και ετοιμάζονται να μας βγάλουν τα σωληνάκια για να δώσουν δωρεά τα σπλάχνα αυτού του Έθνους , έρχεται η ΔΩΡΕΑ του ΟΥΡΑΝΟΥ να μας πει: 
-« κάντε υπομονή, δεν βλέπεται τι γίνεται , οι προφητείες των πατέρων σας παίζουν στις ειδήσεις, ανάψτε τα κανδήλια στις ψυχές σας και λυγίστε τα πόδια σας στα εικονοστάσια, δείτε και αναθαρρήστε από τους οικείους σας αγίους και ήρωες σας»
«Άλλο αιματοβαμμένο συνωστισμό στην Σμύρνη δεν θα ξαναζήσουμε»
«Σε αυτόν τον πόλεμο όλοι θα γυρίσουν νικημένοι. Ο Ελληνικός στρατός θα είναι νικητής.»
Κυκλοφόρησαν – διαδόθηκαν – χλευάστηκαν - λοιδορήθηκαν, αλλά προβλημάτισαν οι προρρήσεις των ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ μας. Άλλο κακό δεν θα ζήσουμε σε καμιά προκυμαία της Σμύρνης γιατί οι περισσότεροι προετοιμάστηκαν για αυτό που έρχεται μέσω των προφητειών. Ακόμα και οι χλευαστές και οι εμπαίχτες των προφητειών – προρρήσεων των ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ διάβασαν, άκουσαν, γέλασαν αλλά τουλάχιστον είναι προετοιμασμένοι για να μην πάθουν ΣΟΚ σε καμιά προκυμαία της Σμύρνης.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Οι προρρήσεις των ΑΓΙΩΝ μας θα παίξουν το επόμενο διάστημα τον πλέον καταλυτικό ρόλο στην κοινωνική συμπεριφορά του νεοέλληνα που θα μεταλλαχθεί στο αρχέτυπο ΤΟΥ μόλις σε λίγα 24 ώρα, αρχής γενομένης με τις πρώτες συγκλονιστικές ανατροπές που θα επισυμβούν στον πλανήτη ΓΗ.

"Η ζωή του μοναχού είναι σταυρός καθημερινός"

“Η ζωή του μοναχού είναι σταυρός καθημερινός. Ο Ιησούς Χριστός, μας καλεί να συσταυρωθώμεν όσοι Τον αγαπώμεν και μετά θα γίνη η ανάστασις της ψυχής, η πνευματική αγαλλίασις. Δριμύς ο χειμών, αλγεινή η πήξις, αλλά γλυκύς ο παράδεισος.

Σηκώσατε τα μάτια σας και ίδετε την άνω Ιερουσαλήμ, εκεί όπου η ευτυχία, η χαρά και η μακαριότης θα διαιωνίζηται εις τους αιώνας των αιώνων! Ω, τι χαρά, τι ευφροσύνη, αιώνια να ζη κανείς πλησίον του Θεού!

Ναι, παιδιά μου, ας αγαπήσωμεν αλλήλους, διότι εκεί είναι όλο αγάπη και όποιος δεν έχει αγάπην, εκεί δεν εισέρχεται.”

Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας

Προσοχή στις κενολογίες από στόματα ποιμένων της Εκκλησίας!

Σάββας Ηλιάδης, Δάσκαλος
Δεν λησμονείται εύκολα λόγος αντιευαγγελικός, όταν μάλιστα εκφέρεται από στόμα ιεράρχου της Εκκλησίας. Είναι ανάγκη να κατατροπωθεί, να εξαλειφθεί από την μνήμη του λαού, διότι φθείρει το φρόνημά του και τον αφήνει έκθετο στον κίνδυνο της πλάνης. Μια  απάντηση στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεωςαπό την διδασκαλία του αγίου Νικοδήμου, από τον άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη και  τον ευαγγελικό λόγο της Παλαιάς Διαθήκης, γι` αυτά τα γνωστά και ασεβή που ξεστόμισε δημοσίως: «… Ἐγὼ θὰ πῶ αὐτὸ ποὺ λέει ἡ Ἐκκλησία, δηλ. τὸ πλήρωμα τῶν πιστῶν. Θὰ ἀφουγκραστῶ τοὺς χριστιανοὺς τί λένε, ποιὸ θεωροῦν σωστό. Ἀκόμα καὶ ἂν αὐτὸ ποὺ οἱ χριστιανοὶ μας θεωροῦν σωστό, ἀκόμα καὶ ἂν εἶναι ἀντίθετο μὲ τὸ Εὐαγγέλιο, ἐγὼ θὰ ὑπερασπιστῶ αὐτὸ ποὺ λένε οἱ χριστιανοί μας, γιατί οἱ Χριστιανοὶ μας ἔφτιαξαν τὸ Εὐαγγέλιο, δὲν ἔφτιαξε τὸ Εὐαγγέλιο τὴν Ἐκκλησία»!!!