“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

ΝΕΟ “ΑΥΤΟΓΚΟΛ” ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ !!!

Αριστείδης Μάτιος
Η απίστευτη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να βάλει Λουκέτο σε 18 Μειονοτικά Σχολεία – Θα γεμίσει η Θράκη με Ισλαμικά ιεροσπουδαστήρια
Την ώρα που το τουρκόφιλο DEB και οι σκιώδεις μηχανισμοί του προξενείου σαρώνουν ολόκληρη τη Θράκη προσηλυτίζοντας με γοργούς ρυθμούς μουσουλμανόπουλα, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε (ΦΕΚ 1317 στις 23 Μαΐου του 2014) να βάλει λουκέτο σε 18 μειονοτικά σχολεία στον Έβρο, στην Ξάνθη και τη Ροδόπη!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΚΕΜΑΛ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

του Ιωάννη Κόντου,
Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών
Προτείνω οι Ποντιακής καταγωγής δημότες Θεσσαλονίκης να πιέσουν τον ενωτιοφόρο δήμαρχό τους να μετατρέψει την οικία Κεμάλ σε μουσείο τεκμηρίωσης της γενοκτονίας των Ποντίων.

Κυριακή της Πεντηκοστής

Γράφει ο Μοναχός Μωυσής Αγιορείτης (†2014)
Ονομάζεται Πεντηκοστή η σημερινή εορτή, γιατί είναι πενήντα ημέρες μετά το Πάσχα. Ο ευαγγελιστής Λουκάς περιγράφει ωραία στις Πράξεις των Αποστόλων το ιστορικό γεγονός που συνέβη στα Ιεροσόλυμα. Όλοι οι πιστοί με μια καρδιά ήταν συναγμένοι στον ίδιο τόπο.
Και ξαφνικά, δίχως κανείς να το περιμένει, ήλθε βοή από τον ουρανό, σαν ήχος σφοδρού ανέμου, που κινείται με κάθε ορμή, και γέμισε όλο το σπίτι που κάθονταν οι απόστολοι. Και είδαν με τα ίδια τους τα μάτια να διαμοιράζονται πύρινες φλόγινες γλώσσες πάνω από το κεφάλι του καθενός και γέμισε το είναι τους με το Άγιο Πνεύμα και φωτίστηκαν και ενισχύθηκαν και άρχισαν να μιλούν οι πριν αγράμματοι ουράνια λόγια και εμπνευσμένες διδαχές...

Ομπάμα και Πούτιν συναντήθηκαν για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η κρίση στην Ουκρανία

Την πρώτη τους συνάντηση από τότε που ξέσπασε η κρίση στην Ουκρανία, είχαν την Παρασκευή ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Βλαντίμιρ Πούτιν στη Γαλλία, που βρίσκονται για τον εορτασμό της επετείου από τα 70 χρόνια της Απόβασης στη Νορμανδία.

Κραυγή αγωνίας Αγιορειτών Πατέρων

Στην εφημερίδα "Ορθόδοξος Τύπος" που κυκλοφορεί από χθες δημοσιεύεται ένα κείμενο-ποταμός, το οποίο υπογράφουν Αγιορείτες πατέρες που διαμένουν εκτός Ιερών Μονών σε εξαρτήματα, όπως Ησυχαστήρια, Κελλιά, Καλύβια και Ερημητήρια.  Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους η επιστολή αυτή αποτελεί διαμαρτυρία για όσα συμβαίνουν στην Πατρίδα μας και στο Άγιον Όρος.