“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Και ξαφνικά “ζεσταίνεται” η Κασπία Θάλασσα

Την στιγμή που η Αμερική έχει αναλάβει ενεργή πρωτοβουλία στο πρόβλημα που λέγεται ISIS με στοχοποίηση και καταστροφή θέσεων της στην επικράτεια  του κεντρικού και βόρειου Ιράκ.
Την στιγμή που ο Αμερικανός ΥΠΕΞ επισκέπτεται την νέα κυβέρνηση της Βαγδάτης και δηλώνει  την έναρξη εκστρατείας κατά του “νέου κακού”.

Σάπιο το σύστημα παντού. Με πλαστό πτυχίο στο Δημόσιο ο σύζυγος της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Γιαννακάκη

Πλήρη άγνοια για το πλαστό πτυχίο του συζύγου της Κώστα Γασπαρινάτου, δηλώνει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κυρία Μαρία Γιαννακάκη.
Ο σύζυγος της βουλευτού Β' Πειραιώς της ΔΗΜΑΡ και υποψήφιας για την Περιφέρεια Αττικής, Μαρίας Γιαννακάκη, Κώστας Γασπαρινάτος ήταν ο δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Κορυδαλλού που εντoπίστηκε με πλαστό πτυχίο. 
To γεγονός αυτό το παραδέχεται και η ίδια η βουλευτής, η οποία, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης αναφέρει ότι είχε άγνοια για το πλαστό πτυχίο, ζητώντας ο σύζυγός της να υποστεί τις προβλεπόμενες από το νόμο συνέπειες.

Μάθε να πολεμάς

φώτο: «Ένας πολεμιστής»
Η χριστιανική ζωή είναι ένας αγώνας. Το πρώτο βήμα του χριστιανού είναι να μάθει να πολεμά. Από την ώρα που ο χριστιανός θα θελήσει να ακολουθήσει τον Χριστό, αρχίζει ένας άγωνας, ένας πόλεμος.
Ο Απ. Παύλος γράφει: «ουκ έστιν ημίν η πάλη προς αίμα και σάρκα, αλλά προς τας αρχάς, προς τας εξουσίας, προς τους κοσμοκράτορας του σκότους τούτου, προς τα πνευματικά της πονηρίας εν τοις επουρανίοις» (Έφες. 6, 12). Και ο Κύριος είπε: «Μη νομίσητε ότι ήλθον βαλείν ειρήνην επί την γην· ουκ ήλθον βαλείν ειρήνην αλλά μάχαιραν.» (Ματθ. 10, 34) και «εχθροί του ανθρώπου οι οικιακοί αυτού» (Ματθ. 10, 36).

Ανησυχία στην Ελλάδα για πιθανή έλευση τζιχαντιστών

Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες βρίσκονται σε «κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης» προς αναζήτηση υπόπτων ισλαμιστών μαχητών, καθώς αυξάνεται η ανησυχία πράξεων αντεκδίκησης λόγω των αμερικανικών αεροπορικών επιθέσεων κατά του ISIS, αναφέρει ανταπόκριση της Anthee Carassava από την Αθήνα στους LOS ANGELES TIMES με τίτλο «Greece intelligence on alert for traveling Islamist militants».

Η πρώτη σχεδιαστική αναπαράσταση του τάφου της Αμφίπολης

«Απεικονίζονται» οι Σφίγγες και οι Καρυάτιδες – Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι ανασκαφές
Την πρώτη αξονομετρική σχεδιαστική αναπαράσταση του ταφικού μνημείου στο λόφο Καστά έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Πολιτισμού.

Τουρκικά όπλα στα χέρια των τζιχαντιστών! Ο ρόλος της Άγκυρας προβληματίζει την Δύση

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
Σε μια σημαντική αποκάλυψη για τον πραγματικό ρόλο της Τουρκίας σε σχέση με την ακραία ισλαμιστική - τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος - προχώρησε η τουρκική εφημερίδαTaraf, με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, κ. Τσάκ Χέϊγκελ (Chuck Hagel), στην Άγκυρα και οι συναντήσεις που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο κ. Ερντογάν, τον Τούρκο Πρωθυπουργο κ.Νταβούτογλου, τον Υπουργό Άμυνας κ. Γιλμάζ και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου στρατηγό Οζέλ. 

ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΡΙΖΟΥΝΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΝ «ΘΗΣΑΥΡΟ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ»

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Συνεχίζεται με ξέφρενο ρυθμό, όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Τουρκία, η αναζήτηση με κάθε μέσο θησαυρών και ότι άλλο πολύτιμο αντικείμενο άφησαν οι Έλληνες όταν αποχώρησαν από την Μικρά Ασία μετά την καταστροφή του 1922. Δυστυχώς εδώ είναι άλλο ένα θλιβερό σημείο της μικρασιατικής καταστροφής. Πολλοί προσφυγές καθώς έφευγαν κυνηγημένοι από την τουρκική λαίλαπα που έσφαζε και σκότωνε κάθε χριστιανό της Ανατολής, άφησαν πίσω τους έκτος από τις κτηματικές περιουσίες τους και πολλά σεντούκια με λίρες, καθώς και ότι άλλο πολύτιμο είχαν αποκτήσει μετά  από χρόνια κοπιαστικής εργασίας στις πατροπαράδοτες εστίες τους.