“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω άμεσων κινδύνων μαζικής εισβολής; ΕΔΩ και ΤΩΡΑ αποφασίστε το Ούτε στην ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ φτάνουμε έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα

Φώτο από  www.pronews.gr
ΠΊΣΩ από τους αστυνομικούς βρίσκονται χιλιάδες άνδρες και τεθωρακισμένα του Ελληνικού Στρατού παραταγμένοι έτοιμοι να προασπιστούν τα ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ.
Στην ανθρώπινη πλημμυρίδα που ξεχειλίζει στο ποτάμι και είναι τα δόλια σχέδια του Ερντογάν
ΕΛΛΗΝΕΣ –ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ « ΕΝΟΤΗΤΑ- ΟΜΟΨΥΧΙΑ- ΓΕΝΑΙΟΦΡΟΣΥΝΗ»

Ένα αλλιώτικο τριήμερο

Στο Άγιο Όρος το τριήμερο έχει άλλες διαστάσεις και άλλες έννοιες.  Εκεί δεν έχει γλέντια κοσμικά και πέταμα χαρταετού αλλά έχει γλέντια πνευματικά και πέταμα εγκάρδιας προσευχής προς τα ουράνια.
Του Σπύρου Συμεών 
Εμείς εδώ «στον έξω κόσμο» έχουμε συνηθίσει με το να αναφερόμαστε στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας να εννοούμε το Σαββατοκύριακο που προηγείτο καθώς και την Καθαρά Δευτέρα μιας και αποτελεί τριήμερο αργίας για τους περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους και όχι μόνο.

Το Γένος ενήστευε, το Γένος εγνώριζε

Ο Ρωμηός επι Τουρκιάς γνωρίζει Τετάρτη και Παρασκευή, ξέρει να κάνει μετάνοιες, λειτουργείται κάθε Κυριακή, προσεύχεται, ευλογεί και ευλογείται, μιλάει στα παιδιά του για Θεό, κάνει τον σταυρό του γεμάτον και ολόκληρον… 
Φαίνεται ότι κάποτε ενήστευες και σήμαινε ότι είσαι Ρωμηός. Αν δε νήστευες Τετάρτη και Παρασκευή, εσήμαινε ότι είσαι Τούρκος. Ετούτο δεν είναι υπερβολή, ήταν ένας τόπος κοινός στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, και τούτο το βλέπουμε ξεκάθαρα στο έργο του Φωτάκου: «Ο Βίος του Παπαφλέσσα».