“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Παρακλητικός Κανών εις την Υπεραγίαν Θεοτόκον την “ΠΑΥΣΟΛΥΠΗΝ”

Η ΠΑΥΟΥΣΑ ΤΑΣ ΛΥΠΑΣ ΤΟΥ ΒΙΟΥ

Ευλογήσαντος του ιερέως λέγομεν τον Ψαλμόν ΡΜΒ΄ (142)

Κύριε εισάκουσον της προσευχής μου, ενώτισαι την δέησίν μου εν τη αληθεία σου, εισάκουσόν μου εν τη δικαιοσύνη σου.

Και μη εισέλθεις εις κρίσιν μετά του δούλου σου, ότι ου δικαιωθήσεται ενώπιόν σου πας ζων.

Ότι κατεδίωξεν ο εχθρός την ψυχήν μου. εταπείνωσεν εις γην την ζωήν μου.

Εκάθισέ με εν σκοτεινοίς, ως νεκρούς αιώνος. Και ηκηδίασεν επ’ εμέ το πνεύμα μου, εν εμοί εταράχθη η καρδία μου.

Στο μυαλό της Άγκυρας είναι να καταλάβει Ελληνικά νησιά και να κάνει αυτή επέκταση της αιγιαλίτιδας αντί ημών;

Όποιος δεν είδε τουρκικό σήριαλ, τώρα θα τα δει όλα σε LIVE επεισόδια. Τα ενεργειακά είναι το δέλεαρ και  ότι όλα επιτρέπονται.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Δεν ξεροκαταπίνει μόνο η συμπολίτευση αλλά και η αντιπολίτευση, ενώ ο τούρκος το παίζει παγωμένα και  ψύχραιμα ζυγοσταθμίζοντας προθέσεις. Οι βόμβες – δηλώσεις του πρώην ΥΠΕΞ την ώρα της αποχώρησης του από το Υπουργείο δημιουργούν τεκτονικά- γεωπολιτικά  προηγούμενα. Προσπαθούν από το πρωί  να μας πείσουν ότι ο Ν. Κοτζιάς μίλησε μόνο για  Ιόνιο και ότι το ΑΙΓΑΙΟ  και το ΚΡΗΤΙΚΟ το άφησε έξω.

Η Ιεραρχία που σιωπά

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι τόλμησε να κάνει αυτό που απέφυγε να πράξει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος: Κατήγγειλε το γκρέμισμα του Σταυρού στην ακτή της Λέσβου, ο οποίος ενοχλούσε διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, καθώς και ισλαμιστές μετανάστες. 
Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Σαλβίνι επεσήμανε: «Ο σταυρός ενοχλεί τους μετανάστες, δεν αρέσει στις ΜΚΟ και τον ρίχνουν! Τι ηλιθιότητα! Μια κοινωνία που προσβάλλει τις ρίζες της είναι μια κοινωνία χωρίς μέλλον. Ελπίζω οι κάτοικοι του τόπου να ξαναστήσουν αυτόν τον υπέροχο σταυρό στην κορυφή πάνω από τη θάλασσα». Τα λόγια του Ιταλού πολιτικού είχαν πολιτικό, αλλά και θρησκευτικό περιεχόμενο. 

Οκτώβριος 2018: μέσα στο ΥΠΕΞ επιβεβαιώνεται κρίσιμη προφητεία του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ και δρομολογείται μια άλλη;

Απλά πράγματα. Στην τηλεόραση το ακούσαμε από τα πλέον επίσημα χείλη και ενώπιον του Έλληνος πρωθυπουργού 20 Οκτωβρίου 2018
Δεν το διαβάσαμε ούτε σε εφημερίδα, ούτε το ακούσαμε σε τηλεοπτικό πάνελ όπως κατά καιρούς αφήνεται να εννοηθεί. ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ «μετά από αυτό παιδί μου ακολουθεί πόλεμος» ειπώθηκε το 1991
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
«Περήφανος και ευτυχισμένος, παρά την παραίτησή του, επειδή όπως είπε έχει γίνει το μεγάλο βήμα για την επίλυση του ονοματολογικού με την πΓΔΜ, αλλά και για τα δύο Προεδρικά Διατάγματα που είναι έτοιμα και επεκτείνουν την αιγιαλίτιδα ζώνη της χώρας μας στα 12 μίλια, δήλωσε ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών.