“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Τα Στενά των Δερβενακίων του 2015 δίχως Κολοκοτρώνη

Μάχη στα Στενά των Δερβενακίων-Πίνακας Θ. Βρυζάκης sansimera.gr
¨Μία από τις σημαντικότερες μάχες του αγώνα της Ανεξαρτησίας, στην οποία διαφάνηκε η στρατηγική ιδιοφυΐα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
Στις αρχές Ιουλίου του 1822, ένας νέος κίνδυνος ανεφάνη  για την Επανάσταση, με την κάθοδο στην Πελοπόννησο ισχυρής τουρκικής δύναμης υπό τον ικανότατο Μαχμούτ Πασά, γνωστότερο ως Δράμαλη. 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ – ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ

-Γέροντα, όταν ο Προφήτης Δαβίδ έλεγε: “πνεύματι ηγεμονικώ στήριξόν με” τί εννοούσε;
–Ο Δαβίδ ζητούσε απο τον Θεό να του δώσει διοικητικό χάρισμα, επειδή είχε να κυβερνήσει ανθρώπους. Αλλά και ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται » πνεύμα ηγεμονικό «, γιατί έχει να κυβερνήσει τον εαυτό του, για να μην τον κάνουν κουμάντο τα πάθη του.
–Γέροντα τί είναι τα πάθη;

Το τερατώδες όπλο του Βλαδίμηρου Πούτιν είναι σε θέση να σβήσει από τον χάρτη κάθε χώρα της Ευρώπης

Όσο δύο γήπεδα ποδοσφαίρου σε μήκος, όσο δύο δυόρωφα κτίρια σε ύψος. Το δυναμικό καταστροφής αυτού του γίγαντα περιπολίας των παγκόσμιων ωκεανών έχει λάβει αφάνταστες διαστάσεις: Το υποβρύχιο K-535 «Yury Dolgorukiy» - με μία ομοβροντία είναι σε θέση να σβήσει από τον χάρτη μέσα σε λίγα λεπτά κάθε χώρα της Ευρώπης. «SSBN 955 Borei» ο κώδικας του τρόμου στο ΝΑΤΟ στην μορφή υπερσύγχρονων ρωσικών υποβρυχίων. «Βορέας» θα λέγαμε εμείς, ο θεός του βόρειου ανέμου και του χειμώνα, του χιονιού και του πάγου.

Η Μόσχα ετοιμάζει το διάδοχο του “South Stream”: Ο “Balkan Stream” θα συνδέει τα ρωσικά κοιτάσματα φ/α με την Ευρώπη μέσω Ελλάδας

ΘΑ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ
Ξαφνικά το Αζερμπαϊτζάν «αντιλήφθητε» ότι δεν έχει τις αναγκαίες ποσότητες για να προμηθεύει τον ΤΑΡ και τώρα επιδιώκει να εισέλθει στο νέο αγωγό που σχεδιάζει η Ρωσία για τις αγορές της Ευρώπης με το όνομα “Balkan Stream”. Ο αγωγός αυτός θα συνδέει τα πλούσια κοιτάσματα της Ρωσίας θα περνάει από το Αζερμπαϊτζάν και μέσω Τουρκίας και  Ελλάδας θα συνεχίζει προς Βορρά μέσω Σερβίας και Ουγγαρίας για τις ευρωπαϊκές αγορές.