“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

O ΜΗΤΣΑΡΑΣ «ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ»!!!

Ξύπνα ραγιά ἐν μετανοίᾳ, ἄν θέλεις μέλλον φωτεινό, ἐλεύθερο, Ἑλληνικό καί Ὀρθόδοξη πορεία...

Πῶς νά διαλύσεις μία χώρα μέ ὀριζόντιες καί συνοπτικές διαδικασίες.
Μέ ἀφορμή τίς πρόσφατες «ὀριζόντιες» ἀπολύσεις-ἀποκεφαλίσεις χιλιάδων συμπολιτῶν μας, μέ πόνο καρδιᾶς θέλω να πῶ τά ἑξῆς: 
Ἄν καταστρέψεις κάτι μέ μιᾶς, προκαλεῖς γρήγορα μαζικό πανικό κι ἔντονες ἀντιδράσεις πού μπορεῖ νά γίνουν ἀνεξέλεγκτες, μέ ἀποτέλεσμα νά χάσεις τό «παιχνίδι» κυριαρχίας πού ἔστησες.
Ἄν ὅμως ἀρχίζεις νά ξηλώνεις συστηματικά μά σταθερά, τό «θύμα» ἀποδιοργανώνεται. Ἀφενός δέν ξέρει ποιά θηλειά νά πρωτομπαλώσει γιά νά ταχτοποιήσει τίς ἐκκρεμότητές του καί ἀφετέρου ἀργεῖ νά συνηδειτοποιήσει τήν σοβαρότητα τῆς κατάστασης στήν ὁποία ἔχει ἐμπλακεῖ. Ὅταν θά τό καταλάβει, θά ἔχει αἰχμαλωτιστεῖ στόν ἱστό πού πλέχτηκε γύρω του.

Και ξαφνικά οι Financial Times κάνουν λόγο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ!

Ως λογική λύση για την Αθήνα παρουσιάζουν μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, οι Financial Times, ανακινώντας θέμα Grexit εκεί που εδώ και ένα χρόνο έχει εξαφανιστεί από τις οικονομικές αναλύσεις...Σε άρθρο, με τίτλο "Η έξοδος από το ευρώ μοιάζει εφικτή για την Αθήνα", γίνεται αναφορά στην προτροπή Σόιμπλε, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, "να σταματήσουν οι Έλληνες να συζητούν για νέο κούρεμα, επειδή δεν είναι προς το συμφέρον τους".

Έγγραφο - ΣΟΚ του Στουρνάρα: Τα ελληνόπουλα, πρώτα θύματα της φτώχειας

Εικόνες κατοχής στην Ελλάδα του 2013
''Τα παιδιά είναι εκείνα που στην Ελλάδα κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο της φτώχειας ή και του κοινωνικού αποκλεισμού'' επισημαίνεται σε έγγραφο του υπουργού Οικονομικών, Ιωάννη Στουρνάρα, που διαβιβάστηκε στη Βουλή... Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο υπουργός, ''σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία έτους 2011 της Έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης της ΕΛΣΤΑΤ και της EUROSTAT, οι δείκτες στο πεδίο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού παρουσιάζουν εξαιρετικά δυσμενή εικόνα για την Ελλάδα, τόσο σε σύγκριση με παλαιότερα έτη, όσο και σε σύγκριση με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο και τον μέσο όρο της ευρωζώνης των 17 κρατών-μελών, δεδομένων των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης''.

Τα παιδιά της ομίχλης

Ήλθε, είδε και απήλθε! Τι έδωσε, λάθος. Αυτός δεν δίνει ποτέ! Τι συζήτησε, ποτέ δεν θα το μάθουμε. Τι ζήτησε, ούτε αυτό θα το μάθουμε. Αλλά σίγουρα θα το νιώσουμε. Κι αν είναι και χοντρό, βοήθα Παναγιά! Τα τελευταία τρία χρόνια τι να λέμε. Αρχίσαμε, είναι η αλήθεια, να συνηθίζουμε…Ο λόγος για τον υπερυπουργό μας πέραν, στην Γερμανική καγκελαρία. Τον περίφημο Σόϊμπλε.

Πλούσιες χώρες φτωχοί λαοί (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενώ ο δυτικός κόσμος συνεχίζει να προοδεύει, ο τρίτος κόσμος αντιμετωπίζει φτώχεια, επιδημίες, πολέμους, μόλυνση του περιβάλλοντος, παιδική θνησιμότητα. Πόσο φτωχές είναι όμως στην πραγματικότητα οι χώρες του τρίτου κόσμου και πόσο πλούσιες οι “ανεπτυγμένες”; Δείτε το παρακάτω Βίντεο, τα συμπεράσματα δικά σας.

ΚΑΥΣΙΜΑ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ

Η χώρα μας δεν είναι πρωταθλήτρια μόνο στην ανεργία, στα λουκέτα επιχειρήσεων κ.λπ. αλλά και στις τιμές των υγρών καυσίμων, όπως διαφαίνεται και στον παρακάτω πίνακα με τις πρόσφατες τιμές πώλησης στην Ευρώπη. Έτσι αν τυχόν βρίσκεστε π.χ. στη Βουλγαρία φουλάρετε πριν επιστρέψετε.