“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Η φωτογραφία με την Καρυάτιδα που συγκινεί όλους τους Έλληνες.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία με την κλεμμένη Καρυάτιδα που βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο που φαίνεται να ζητά να επιστρέψει στην πατρίδα της.Η φωτογραφία έχει μέχρι στιγμής εκατοντάδες κοινοποιήσεις και όλο και γίνεται και γνωστότερη, ενώ συγκινητικό είναι το μήνυμα που αναγράφεται δεξιά και αριστερά από το άγαλμα της Καρυάτιδας.
Στην φωτογραφία η Καρυάτιδα απεικονίζεται να λέει: ..."Γεννήθηκα στην Ελλάδα. Οι αδερφές μου είναι εκεί. Είμαι Ελληνίδα και θέλω να πάω στην πατρίδα μου."
 

Η ισοπέδωση του Βερολίνου και το τέλος του Γ΄ Ράϊχ. Κινηματογραφικό υλικό 1945

Η πρωτεύουσα της Γερμανίας,το Βερολίνο ,όπου σήμερα αποφασίζονται πολλά και σημαντικά για τη πορεία της Ευρώπης,είχε γνωρίσει την απόλυτη καταστροφή το 1945,όταν το Γ΄Ράϊχ κατέρρευσε.Το οπτικό υλικό είναι από εκείνες τις ημέρες,που τα παράδοξα όνειρα του Χίτλερ και όσων τον ακολούθησαν στον παραλογισμό ,τελείωσαν.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Αντιγερμανισμό διαπιστώνει το Βερολίνο

Το υπουργικό συμβούλιο στο Βερολίνο συζήτησε σήμερα σχετικά με ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης του κινδύνου επανεμφάνισης «παλαιών προκαταλήψεων», κατά της Γερμανίας. Ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε ανέφερε ότι «οι αναμοχλεύσεις κακών ιδεών από το παρελθόν αλλά και οι προκαταλήψεις επανεμφανίστηκαν. Συγχρόνως, αφυπνίστηκαν σε αρκετά γειτονικά μας κράτη οι φόβοι απέναντι για μία ισχυρή Γερμανία». Ιδιαίτερη μνεία έκανε για το κάψιμο της γερμανικής σημαίας στην Αθήνα και την αναμόχλευση του ναζιστικού γερμανικού παρελθόντος. «Η γερμανική κυβέρνηση θέλει να πολεμήσει τα στερεότυπα, ιδίως τα βρετανικά. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να κυριαρχήσουμε στην Ευρώπη. Έχουμε και θα έχουμε, πάντως, ηγετικό ρόλο σήμερα και στο μέλλον», κατέληξε. Εμείς θα θέλαμε απλώς να θυμίσουμε στους φίλους – ειλικρινά – Γερμανούς, ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί και όχι μόνο, δεν έχουν και πολύ άδικο να τους βλέπουν, με καχυποψία. Οι Γερμανοί άλλωστε είναι ο λαός που έχει το μοναδικό «προνόμιο» να έχει ξεκινήσει και τους δύο παγκόσμιους πολέμους, εγκαινιάζοντας μάλιστα, κατά τη διάρκεια του δεύτερου και νέες… πρωτοποριακές μεθόδους παρασκευής σαπουνιού. Άρα, και μόνο σε επίπεδο ιστορικής μνήμης η λήθη δεν είναι εύκολη υπόθεση, αν και τα αρνητικά στερεότυπα χρειάζονται αφορμές για να επανέλθουν…

Η Gazprom επιδιώκει συνεργασία με την Delek για το κοίτασμα Leviathan

Υψηλόβαθμο στέλεχος της ρωσικής εταιρείας Gazprom επισκέπτεται το Ισραήλ για να συζητήσει με στελέχη της ισραηλινής εταιρείας Delek Group Ltd.  τις πιθανότητες συνεργασίες στα νέα κοιτάσματα φυσικού αερίου που η Delek ανακάλυψε ανοικτά των ακτών του Ισραήλ. Φυσικά μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το κοίτασμα Leviathan για το οποίο οι Ρώσοι πιθανόν να ενδιαφέρονται είτε να αγοράσουν ποσοστό επί της εκμετάλλευσης του είτε απλά να αγοράσουν ποσότητες  φυσικού αερίου για μεταπώληση. Αυτό που ανησυχεί την ισραηλινή πλευρά είναι η πιθανότητα το ρωσικό σχέδιο να αποσκοπεί σε τελική ανάλυση στην αποτροπή πώλησης φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά καθότι ακόμα και αν τα ρωσικά κοιτάσματα είναι σαφώς μεγαλύτερα σε μέγεθος από τα ισραηλινά, μία είσοδος της Delek στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου θα μπορούσε να ανατρέψει την υπάρχουσα τιμολόγηση του προϊόντος.

Διαψεύστε τώρα την Κατσέλη, ή παραιτηθείτε ΟΛΟΙ !!!

Βόμβα Κατσέλη: Με το 2ο μνημόνιο σε περίπτωση μη πληρωμής οφειλών.. μπορεί να γίνει άμεσα κατάσχεση του χρυσού της Ελλάδας ! Αν αληθεύουν αυτά που λέει η κ. Κατσέλη μιλάμε για ξεπούλημα, για προδοσία…Να παρέμβει άμεσα ο εισαγγελέας…Να διαψευσθεί άμεσα από την κυβέρνηση η κ. Κατσέλη…ή να παραιτηθούν ΟΛΟΙ οι βουλευτές.. Δείτε τι είπε σήμερα η κ. Κατσέλη στον ΣΚΑΙ και στην Πόπη Τσαπανίδου.

Liberation:"Ο Έλληνας αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου, πάντα σηκώνεται" Άρθρο-ύμνος για την Ελλάδα

Όχι, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αν και δραματικό, δεν είναι μια καταστροφή. Είναι επίσης μια ευκαιρία. Γιατί η δύναμη του χρήματος έχει, για πρώτη φορά, υπερβεί με ένταση το ρυθμό της μέχρι τότε σταδιακής, σχολαστικής και προσεκτικά οργανωμένης καταστροφής του δημόσιου συμφέροντος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και σε μια χώρα τόσο διάσημη για τη φιλοσοφία της ζωής, στον αντίποδα του αγγλοσαξονικού μοντέλου, και διάσημη για την ακούραστη αντίσταση που έχει φέρει στις πολλαπλές μορφές καταπίεσης που προσπάθησαν να τη χαλιναγωγήσουν.
Ο Έλληνας δεν χορεύει και δε θα χορέψει ποτέ στο ένα πόδι, ούτε θα σκύψει δουλικά, ανεξάρτητα από τα καθεστώτα που θέλουν να του επιβάλλουν. Χορεύει με τα χέρια του, σαν να θέλει να πετάξει προς τα αστέρια. Γράφει στους τοίχους αυτό που θα του άρεσε να διαβάσει κάπου αλλού. Καίει μια τράπεζα όταν δεν του αφήνουν πλέον την πολυτέλεια να ψήσει στην παραδοσιακή του ψησταριά. Ο Έλληνας είναι τόσο ζωντανός, όσο η ιδεολογία της απειλής θανάσιμη. Και ο Έλληνας αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου, στο τέλος πάντα σηκώνεται.

ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Lesvosnews.net  διαπιστώθηκε μεγάλη διάρρηξη  στο Ταξιάρχη Μαντάμαδου Λέσβου. Άγνωστος δράστης ή άγνωστοι δράστες διέρρηξαν την πίσω πόρτα   και αφού εισήλθαν στον ιερό ναό έσπασαν τις 4 από τις 10 προθήκες με τα αφιερώματα πιστών. Τα αφιερώματα   που αφαίρεσαν  (κυρίως κοσμήματα σε ασήμι και χρυσό ) από τις 4 προθήκες είναι μεγάλης αξίας και η αστυνομία από το πρωί ερευνά την υπόθεση χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν ικανοποιητικά ευρήματα για την ταυτότητα του δράστη ή των δραστών. Ο χρόνος της  διάρρηξης  τοποθετείται  τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (28-02-2012). Αξίζει να τονιστεί ότι τα αφιερώματα στον Ταξιάρχη Μανταμάδου είναι από πιστούς από όλο το κόσμο  που εκπληρώνουν με αυτό το τρόπο το  τάμα τους. Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο από τη μεγάλη διάρρηξη στο Ταξιάρχη Μανταμάδου Λέσβου – Δηλώσεις του ιερέα:

Αχμέτ Νταβούτογλου : «Ο Σαρκοζί έχει ήδη πιέσει την τύχη του»

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου κάλεσε σήμερα τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί να μην «πιέζει την τύχη του» παρουσιάζοντας ένα νέο νομοσχέδιο που καταστέλλει την άρνηση της αρμενικής γενοκτονίας μετά την ακύρωση ενός πρώτου σχετικού νόμου χθες από το Συνταγματικό Συμβούλιο. «Ο Σαρκοζί έχει ήδη πιέσει πολύ την τύχη του. Αν την πιέσει κι άλλο, αυτή τη φορά θα περάσει σαν μια κήρυξη πολέμου στη γαλλική κουλτούρα, στο γαλλικό δίκαιο και στο γαλλικό κράτος δικαίου», δήλωσε ο Νταβούτογλου στη διάρκεια συνέντευξής του στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο TRT, το περιεχόμενο της οποίας μεταδόθηκε από το πρακτορείο Ανατολή.