“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Εξαίρεσαν τη γυναίκα του Λοβέρδου από την διαθεσιμότητα;

Στη Βουλή φέρνει η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων , Ραχήλ Μακρή την υπόθεση εξαίρεσης της συζύγου του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου από τις λίστες της διαθεσιμότητας  στο Δημόσιο. Διαβάστε την ερώτηση της: Την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι οδηγούνται στην ανεργία, δημοσιεύματα φέρουν ημέτερους να εξαιρούνται από τις λίστες της διαθεσιμότητας οι οποίες μας θυμίζουν  «λίστες του Σίντλερ»Είναι επιτακτικό αυτή την ώρα να δοθούν οι απαραίτητες απαντήσεις  και να χυθεί άπλετο φώς για το θέμα που έχει δει το φώς της δημοσιότητας.

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Γιορτάζουμε σήμερα 26 Νοεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Στυλιανού, ας πούμε λίγα λόγια: Ο Άγιος Στυλιανός γεννήθηκε στην Παφλαγονία όταν βασιλιάς ήταν ο Θεοδόσιος ο Μεγάλος. Οι γονείς του ήταν χριστιανοί και πλούσιοι, από αυτούς διδάχτηκε να είναι εγκρατής και να θεωρεί το χρήμα μέσο για την ανακούφιση και περίθαλψη των φτωχών και των αρρώστων. Αφού ανατράφηκε όπως έπρεπε θεώρησε ότι ήταν εγκληματικό αυτός να είναι πλούσιος κι άλλοι να μην έχουν να φάνε και μοίρασε τον πλούτο που είχε στους φτωχούς όταν πέθαναν οι γονείς του. Άφησε τα εγκόσμια και έγινε μοναχός. Με την επίπονη άσκηση και την σκληραγώγηση του εαυτού του, σύντομα ο Άγιος Στυλιανός ξεπέρασε τους υπόλοιπους μοναχούς. Αργότερα ασκήτευσε στην έρημο σε ένα σπήλαιο, όπου προσευχόταν, μελετούσε τις γραφές και όπως λέγεται του έφερνε τροφή ένας Άγγελος.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ… ((ο σώζων ΠΛΗΣΙΟΝ σωθήτω))

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
Η επικαιρότητα δεν προλαβαίνει να καταγράφει τα πλέον παράλογα πράγματα. Τρομάζουμε με την ιδέα ότι λείπει από τον κόσμο, αυτό που λέμε κοινή λογική. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι αυτά είναι προπομπός μίας επερχόμενης αλληλουχίας σαρωτικών και παγκόσμιων γεγονότων που θα αλλάξουν την μέχρι σήμερα διαμορφούμενη ισορροπία στον πλανήτη. Μήπως και οι φοβίες που ζωγραφίζονται στις ψυχές των ανθρώπων δεν είναι, μη τι άλλο η διαίσθηση ότι πορευόμασθε  προς αυτήν την ανατροπή.