“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Αν το παλέψεις, όπου και να πας θα ναι παράδεισος

(Αληθινή ιστορία από το Άγιον Όρος)
Χειμώνας βαρύς. Σαρακοστή στον Άθω. Ο Θανασός είχε ξεμείνει στο κελλί του γέρο Κοσμά αφού το χιόνι είχε αποκλείσει τα μονοπάτια.
Κλειστός ο δρόμος για τα μοναστήρια και η θάλασσα κάτω δεν ησύχαζε. Τα μοναστήρια άλλωστε ήτανε και μακριά και δεν είχε τρόπο να φύγει.
-Μη χολοσκάς. Θα μείνεις στο κελλί, του είπε ο γέροντας Κοσμάς όλο αρχοντιά. Κουκιά έχουμε, ξύλα για το τζάκι έχουμε, νάναι καλά ο γέρο Τιμόθεος που μας οικονόμησε νωρίς κούτσουρα. Και είναι ελιά που καίει όμορφα.

Πόσο επηρέασαν τις ρωσικές εκλογές η συναναστροφή με τον Ερντογάν;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Όσο κ. Πούτιν καθυστερείς να πιάσεις την τουρκική αλεπού θα το πληρώνουν αθώοι άνθρωποι… Πόσο  επηρέασαν  τις ρωσικές εκλογές η συναναστροφή με τον Ερντογάν;
Εκ πρώτης όψεως καθόλου, όμως εμφανίζονται δεδομένα που προβληματίζουν κατά πόσο επηρεάστηκε η κοινή ρωσική γνώμη από το αιφνίδιο  στρατηγικό άνοιγμα του κ. Πούτιν προς την Τουρκία.

Αγιορείτικο διήγημα: «Το λεκιασμένο μαντήλι»

Αφιερωμένο στον Πνευματικό μου Ονούφριο Ιερομόναχο «Μαρουδά»
Ιερώνυμος Μοναχός
Μακρυά απ’ την ταραχή του κόσμου, και μέσα σ’ ένα ολόδροσο καταπράσινο γραφικό δασάκι, με άφθονα κρυσταλλένια νερά, είναι χτισμένο το σπίτι του Γερω Πνευματικού ολόλευκο και καθαρό, με το μικρό εκκλησάκι του.
Γύρω στις όμορφες πλαγιές, χιλιάδες μυριόχρωμα λουλουδάκια σπαρμένα απ’ το ευλογημένο χέρι του Θεού, χύνουν τη μυρωδιά των και τη σκορπίζουν στη γύρω φύσι με το σιγανό τ’ αγεράκι π’ ανάμεσά τους διαβαίνει, και τη μοσχομυρίζουν, ενώ κάτω στες λαγκαδιές, και μεσ’ τα φουντωμένα δένδρα, μύρια πουλάκια κελαϊδούν ολόγλυκα. Είναι ένας σωστός παράδεισος εδώ στον κάτω κόσμο!...

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
(Απάντηση στο άτοπο ‘’θεώρημα των δύο πνευμόνων’’)
H Εκκλησία είναι Μία και μοναδική. «Κατά την ενιαίαν στάσιν των Πατέρων και των Συνόδων η Εκκλησία είναι μόνον μια, αλλά και μοναδική, διότι ο εις και μοναδικός Θεάνθρωπος, η Κεφαλή της, δεν δύναται να έχει πολλά σώματα. Η Εκκλησία είναι μία και μοναδική, διότι είναι το σώμα του μοναδικού Χριστού» αναφέρει με εκκλησιολογική σαφήνεια για την Ορθόδοξη Εκκλησία, τη Μία Αγία Εκκλησία ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς. Η αναφορά στο άτοπο ‘’θεώρημα των δύο πνευμόνων’’ μειώνει το Εκκλησιολογικό κύρος της Μίας Αγίας Εκκλησίας.

Μετά την αναγνώριση της Ομοφυλοφιλίας ήρθε η σειρά των Παιδεραστών! Δείτε την προπαγάνδα!

Έρχεται… μόλις εδραιωθούν τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, θα πάρουν κι άλλοι σειρά – οι παιδόφιλοι
Εδώ που τα λέμε, γι’ αυτούς -που είναι μέρος της διεστραμμένης παγκόσμιας οικονομικής και πολιτικής- γίνεται ο μεγάλος καβγάς. Για να ‘τακτοποιηθούν’ τα βίτσια τους. Κι αν η προπάγανδα και η εξάπλωση της ομοφιλοφιλίας προσφέρεται για τη μείωση του πληθυσμού, φαντάσου αυτή της παιδοφιλίας πόσο προσφέρεται! Αλλά και οι άλλες “παραφιλίες”…