“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Κόκαλο η Μέρκελ στο Eυρωκοινοβούλιο (φωτο)

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε την Άγκελα Μέρκελ στο Ευρωκοινοβούλιο.
Η ίδια βρέθηκε εκεί για να μιλήσει για το προσφυγικό ζήτημα, ωστόσο, τα βλέμματα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, «έκλεψε» ένα πλακάτ με το σήμα της Volkswagen.

ΑΝΑΦΛΕΞΗ τώρα από την Κασπία, “με ταχύτητα φωτός” στην Κωνσταντινούπολη

Φώτο: Δεκαπενταύγουστος Ι. Ν Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου Νέα Καρβάλη
Η  Ρωσική στρατιωτική μηχανή “εκμηδενίζει” με ταχύτητα φωτός γεωπολιτικές αποστάσεις.

"όταν αρχίσει το κακό από την Συρία να αρχίσετε να προσεύχεστε..."

Δεξιά ο μακαριστός Επίσκοπος Σισανίου & Σιατίστης και αριστερά ο επίσης μακαριστός Παπά-Γιάννης Καλαΐδης

Επέστρεψα πριν λίγο από τον πνευματικό μου, πνευματικό τέκνο του μακαριστού Αντώνιου Σισανίου & Σιατίστης, τον οποίο τιμούν οι περισσότεροι ως σύγχρονο Άγιο. Ο πάτερ είναι προσηλωμένος στην σωτηρία της ψυχής και μόνο, αποφεύγοντας τις αναφορές για το μέλλει γεννέσθαι αλλά συζητώντας για τον μακαριστό Επίσκοπο, απεκάλυψε μερικά πράγματα των οποίων ήταν μάρτυρας ο ίδιος και δείχνουν ότι ο μακαριστός πέραν όλων των χαρισμάτων που είχε, έγινε δέκτης μεγάλων αποκαλύψεων από τον Θεό.

Απλές και «αγιασμένες» μορφές μέσα στον κόσμο: «Γερο-Γιάννης ο λαϊκός από την Λήμνο»

~Ἐρχόταν ἀπό τήν Λῆμνο μ᾿ ἕναν γάϊδαρο. Τόν ἔβαζε καί στό καράβι μέσα. Στόν γερο Γιάννη μᾶς ἔκανε ἐντύπωση ἡ ἁπλότητα καί ἡ εὐλάβειά του.
Αὐτός δούλευε χρόνια πολλά ἐδῶ στό Ἅγιο Ὄρος καί στό τέλος ἦρθε νά πάρῃ ἕνα χαρτί ἀπό τήν Ἱερά Κοινότητα, γιά νά εἰσαχθῇ στό γηροκομεῖο Μυτιλήνης. Πρίν ἀπό καιρό μέ εἶχε ἀνταμώσει καί μοῦ λέει:
«Πάτερ, θά μοῦ κάνῃς μιά κονίτσα;». Τοῦ λέω:
«Μπαρμπα Γιάννη, ἐσύ δέν ἔχεις χρήματα νά πληρώσῃς. Εἶναι ἀκριβές οἱ εἰκόνες». Λέει:
«Ἄμ σύ πολλά θά μοῦ ζητᾷς, ἐγώ λίγα θά σοῦ δώκω».
«Ποιά εἰκονίτσα θέλεις;»
«Νά! Εἶδα τήν Παναγία μιά μέρα ξεκινώντας ἀπό τό Ἰβήρων νά πάω στό Καρακάλου καί μοῦ λέει· “γύρνα πίσω καί νά πᾷς αὔριο, διότι θά πάθῃς ἀπόψε κακό”. Ἐγώ ἔκανα ὑπακοή καί γύρισα, ἀλλά εἶχα τόση χαρά».
«Πῶς τήν εἶδες τήν Παναγία;»

Τζον Κέρι: Η Τουρκία θα μπορούσε να καταρρίψει το ρωσικό αεροσκάφος

Ο Τζον Κέρι με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ σε πρόσφατη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη (φωτ.:ΑΠΕ-Mikhail Klimentiev/RIA NOVOSTI/Kremlin Pool)
Θ.Π. Είναι φως φανάρι πως οι ΗΠΑ εξωθούν σε ένταση την Τουρκία με τους Ρώσους. Το γιατί… ίσως επιθυμούν την διάλυση της, αυτή την χρονική στιγμή. Ίσως πάλι τεστάρουν το πόσο αποφασισμένοι είναι οι Ρώσοι.  Υπομονή, θα το μάθουμε λίαν συντόμως.
Δίκιο θα είχε η Τουρκία εάν κατέρριπτε το ρωσικό αεροσκάφος που παραβίασε τον «εναέριο χώρο» της, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ, ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μεγάλη ανησυχία προκαλούν στην Άγκυρα οι ειδήσεις που μεταδίδονται και από τα τουρκικά ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία μετά τους Ρώσους και οι Κινέζοι μπαίνουν στο «παιχνίδι» της Συρίας υπέρ του καθεστώτος Άσαντ, με άκρως αρνητικές συνέπειες για την ίδια την Τουρκία.