“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Σοβαρή εξέλιξη: Οι Κούρδοι της Συρίας κηρύσσουν την αυτονομία τους

Οι Κούρδοι της Συρίας πήραν μια απόφαση που είναι προφανές ότι θα οδηγήσει στην ανατροπή των ισορροπιών στην περιοχή. Με βάση την απόφαση αυτή έχει ήδη αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την ανακήρυξη της αυτονομίας του Δυτικού Κουρδιστάν! Τις εργασίες που σχετίζονται με την αυτονόμηση της περιοχές έχουν αναλάβει τα μέλη της Κίνησης Δημοκρατικής Κοινωνίας (TEV-DEM), τα οποία έχουν την υποστήριξη των κομμάτων και των μαζικών οργανώσεων της περιοχής του Δυτικού Κουρδιστάν.

Γέροντας Παϊσιος: "Είδες ποτέ σάβανο με τσέπες; Όλα εδώ μένουν" !!!

του Τάσου Μιχαλά
«Τέσσερις ώρες με τον π. Παΐσιο»
Κάποτε ήλθε εδώ ένας πολύ γνωστός γιατρός για να μιλήσουμε. Ήταν και η γυναίκα του γιατρός, θρησκευόμενοι άνθρωποι και οι δύο. Παραπονιόταν ότι τα παιδιά του ζούσαν κοσμική ζωή και όχι μόνο δεν τηρούσαν τις εκκλησιαστικές παραδόσεις της οικογένειας τους, αλλά και τις ειρωνεύονταν. Χαρακτήριζαν τους χριστιανούς καθυστερημένους, βολεμένους, ανειλικρινείς, υποκριτές και θεομπαίχτες, επειδή η ζωή τους -έλεγαν- δεν συμβαδίζει με τα λόγια τους και τα έργα τους δεν είναι χριστιανικά.
Ακόμη και στο ευχέλαιο, που οι γονείς κάνουν μία φορά το χρόνο στο σπίτι τους και τα παιδιά, όσο ήταν μικρά συμμετείχαν, τώρα αντιδρούν και δεν παρευρίσκονται.

Αλεξ/πόλεως Άνθιμος: Απορώ...γιατί δεν κάνετε επιτέλους το τζαμί στην Αθήνα!!! (βιντεο )


Από την Εκπομπή "ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ" της ΕΤ1 με θέμα "Η Θράκη που αντιστέκεται" που προβλήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2013 με καλεσμένο τον Σεβ. Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο. MrMihail9  katanixis.blogspot.gr

Αγροφύλακες: Μητσοτάκης τους προσέλαβε, Μητσοτάκης τους διώχνει!

Είχαν προσληφθεί επί Κώστα, με τον Κυριάκο ετοιμάζονται  για διαθεσιμότητα ή απόλυση.
Οι αγροφύλακες,  μεγάλο τμήμα των οποίων είχε προσληφθεί επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, έχουν μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης. Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, στόχος, είναι η διεύρυνση των «δεξαμενών» της διαθεσιμότητας αλλά και των απολύσεων με υπαλλήλους οι οποίοι, σύμφωνα με καταγγελίες, παραμένουν, τουλάχιστον σε ένα τμήμα τους, ανενεργοί.

ΚΥΝΗΓΟΙ & ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ!

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιχείρηση της Αστυνομίας για την σύλληψη των "παιδιών"-όπως τους αποκαλεί ο πρόεδρος των Αλβανών εργαζομένων Ταχίρ Μίτσι-υποστηρίζεται από κατοίκους των περιοχών οι οποίοι γνωρίζουν κρησφύγετα και απομακρυσμένα σημεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται από τους δραπέτες αλλά και από πολλούς κυνηγούς.

Η ΜΑΧΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Ένα βράδυ ένας γέρος ινδιάνος της φυλής Τσερόκι, μίλησε στον εγγονό του για τη μάχη που γίνεται μέσα στην ψυχή των ανθρώπων και του είπε:
-Γιέ μου, η μάχη γίνεται ανάμεσα σε δυο λύκους που έχουμε όλοι μέσα μας. 
Ο ένας είναι το Κακό. Είναι ο θυμός, η ζήλια, η θλίψη, η απογοήτευση, η απληστία, η αλαζονεία, η ενοχή, η προσβολή, τα ψέματα, η ματαιοδοξία, η υπεροψία, και το εγώ.
Ο άλλος είναι το Καλό. Είναι η χαρά, η ειρήνη, η αγάπη, η ελπίδα, η ηρεμία, η ταπεινοφροσύνη, η ευγένεια, η φιλανθρωπία, η συμπόνια, η γενναιοδωρία, η αλήθεια, η ευσπλαχνία. Ο εγγονός το σκέφτηκε για ένα λεπτό και μετά ρώτησε τον παππού του:

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ-ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ;

Oι περισσότεροι με ρωτάνε αφού τα γεγονότα ξεκίνησαν, γιατί δεν αναφέρεσαι στα Ελλληνοτουρκικά  ή στον πόλεμο που θα ξεκινήσει στην Συρία, στο Ιράν ή γενικότερα στην Μ.Ανατολή. Η αλήθεια είναι ότι τα γεγονότα δεν είναι μόνο πολεμικά. Οι προφητείες αναφέρονται σε θρησκευτικά, πολιτικά, οικονομικά, τεχνολογικά και κοινωνικά θέματα. Ο πόλεμος είναι πάντα η τελευταία λύση. Για τα πολεμικά γεγονότα τα οποία αργούν ακόμα, θα αναφέρω ενδεικτικά ότι ο άγιος Μεθόδιος Επίσκοπος Πατάρων μίλησε για την κάθοδο των Ρώσσων εις Κωνσταντινούπολη και δια την παραμονήν τους εν αυτή για 5 ή 6 μήνες. Eπειδή οι περισσότερες προφητείες είναι αναλυτικές από αυτό το σημείο και μετά υπάρχει το ερώτημα: Τι θα συμβεί προηγουμένως;