“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Ιράν και Ρωσία κατασκευάζουν κανάλι 700 χλμ συνδέοντας Κασπία με Περσικό Κόλπο

Το Ιράν συνεχίζει τις προετοιμασίες για την κατασκευή ενός πλωτού καναλιού που θα συνδέει την Κασπία Θάλασσα με τον Περσικό Κόλπο. Ένα έργο που από το παρελθόν είχε κριθεί ως στρατηγικής σημασίας για τη Ρωσία, όπως αναφέρει η «Αζέρ Νιουζ».
Για το έργο ενδιαφέρονται, επίσης, το Καζακστάν, το Αζερμπαϊτζάν και το Τουρκμενιστάν που θέλουν να έχουν διέξοδο στον Ινδικό Ωκεανό.

Τώρα το έργο είναι  στον κατάλογο των προτεραιοτήτων  για την Τεχεράνη και σε αντίθεση με το παρελθόν δεν προσπαθεί να το κρύψει και περιμένει ενδιαφερομένους από άλλες χώρες για την επένδυση.

Το εικόνισμα της Παναγίας - Αληθινή Ιστορία

O γέρο Χαραλάμπης έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του με την νοσταλγία της χαμένης του πατρίδας.
Σκεφτόταν συνέχεια το όμορφο χωριό του κοντά στην Προύσα και τα μάτια του βούρκωναν. Μ’ αυτόν τον καημό έφυγε για την ζωή.
Συχνά έπαιρνε στην αγκαλιά του τον εγγονό του τον Μπάμπη, και του μιλούσε για το χωριό του. Του περιέγραφε πως ήταν η εκκλησία, το σχολείο που έμαθε τα πρώτα του γράμματα, την πλατεία που έπαιζε. Με μεγάλη λεπτομέρεια του περιέγραφε το σπίτι που γεννήθηκε, παντρεύθηκε, απέκτησε τα παιδιά του. Ο Μπάμπης μεγάλωσε και σπούδασε στην Αθήνα. Πάντα όμως θυμόταν τον παππού του…..

Τα πολιτικά «μπάσταρδα» του Λένιν μετατρέπουν σε ιδεολογικοπολιτικές μαντράσες τα σχολειά μας

Ο Λένιν έλεγε: Στους 100 κομμουνιστές, οι 40 είναι αγύρτες, οι 59 αφελείς και ένας μόνο πραγματικός μπολσεβίκος... 
Αλήθεια ο ΣΥΡΙΖΑ σε ποιους από όλους απευθύνεται με τον ανηλεή πόλεμο ενάντια στην Εκκλησία; Ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης μετά το νέο εφεύρημα των αριστερομπερδεμένων δήμιων της χώρας με την ουσιαστική απαγόρευση επισκέψεων Μητροπολιτών στα σχολεία. 

Ο Στρατηγός Γράψας “σπάει τη σιωπή” του και γράφει στο Militaire για “την Ελλάδα των κρίσεων”

Γράφει ο Στρατηγός ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΑΨΑΣ
Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ
Στο σκάκι ο κάθε παίκτης παίζει τα δικά του πιόνια, ακολουθεί  τις αρχές και τους κανόνες του παιγνίου,  σχεδιάζει τη στρατηγική που θα ακολουθήσει, παρακολουθεί προσεκτικά τις κινήσεις  του αντιπάλου, προσπαθεί να αναγνωρίσει τη στρατηγική του, να προσδιορίσει τις δυνατότητές του, εκτιμά την κατάσταση και ανατροφοδοτεί το δικό του σχέδιο με σκοπό τη επικράτησή του.

Βλαντιμίρ Πούτιν "Κανείς άλλος δεν έχει αυτό το όπλο που κατεβάσαμε στην Συρία"

Φώτο από pentapostagma.gr
Ο Πούτιν κατονομάζει τα “χρυσά κόλλυβα” των  Τούρκων.
Τελικά το ΝΑΤΟ μήπως ήρθε στο ΑΙΓΑΙΟ για να προστατεύσει τους έντρομους  θαλασσόλυκους τούρκους; Το οπλικό αυτό σύστημα «Bastion»  παρουσιάστηκε στο κοινό για πρώτη φορά σε ένα ντοκιμαντέρ από τον Andrei Kondrashov "Κριμαία. The Way Home".

Ο «Αρχιμάγειρας» του Αγίου Όρους στην DETROP 2016

Ο Γέροντας του Ιερού Κελλιού Παναγίας Πορταϊτισσας, Μοναχός Νικήτας καλεσμένος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε μοναστηριακές συνταγές του Αγίου Όρους στη ΔΕΘ, στα πλαίσια της έκθεσης DETROP 2016.

Άνθιμος: ''Η απαγόρευση του Μεσογαίας δείχνει ότι άρχισε ο διωγμός''

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Ανεπιθύμητος να επισκεφθεί και να μιλήσει σε σχολείο της Θεσσαλονίκης χαρακτηρίστηκε από καθηγητές και με εντολή του Υπουργείου Παιδείας και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος!
Την είδηση επιβεβαίωσε σήμερα ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος μιλώντας για "διωγμό που έχει αρχίσει ανεπίσημα και προχωρεί να επισημοποιηθεί".

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ…ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την εντυπωσιακή αποκάλυψη ότι αυτές τις μέρες διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη μια μεγάλης έκτασης άσκηση για την αντιμετωπίσιμη έκτακτης απειλής από μια επίθεση στην Πόλη από εξωτερικό εχθρό, ακόμα και με… πυρηνικά όπλα, (!!!), έκανε η τουρκική εφημερίδα Milliyet!