“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

H ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ ΜΙΧΑΗΛ !!!

Κατὰ τὴ διάρκεια τοῦ ἑορτασμοῦ τοῦ Προστάτη τῆς Πολεμικῆς Ἀεροπορίας, Ἀρχαγγέλου Μιχαήλ, ἀπὸ τὴν Πέμπτη 7 ἕως καὶ τὴν Κυριακὴ 10 Νοεμβρίου 2013, πρόκειται νὰ πραγματοποιηθοῦν οἱ ἀκόλουθες ἐκδηλώσεις:

“θα κατεβούμε μόνοι μας από τον Σταυρό ή θα μας κατεβάσουν;”

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
Ο σκοπός της επικεφαλίδας δεν είναι για να εντυπωσιάσει αλλά για να φτάσει τον αναγνώστη πιο γρήγορα στην ουσία του προβλήματος που πραγματεύεται το παρακάτω κείμενο. Δεν  νομίζω  ότι είναι δύσκολο να καταλάβουμε ποιος είναι σήμερα πάνω σε Σταυρό; Ο Έλληνας και ο Ελληνικός Λαός.

Ο κόσμος των Αγγέλων

(Αρχιμανδρίτου Ιωάννου Καραμούζη)
Η Αγία Γραφή και η Ιερά Παράδοση φιλοξενούν πολυάριθμες μαρτυρίες σχετικά με την ύπαρξη και τη δράση των αγγέλων. Μετά από τη πτώση των πρωτοπλάστων άγγελοι φυλάσσουν το Παράδεισο, άγγελοι διδάσκουν στον Αδάμ τον τρόπο καλλιέργειας της γης, ενώ άγγελοι εμφανίζονται στον Αβραάμ, το Λωτ, κατά την έξοδο των Ισραηλιτών από την Αίγυπτο και σε πολλούς από τους προφήτες. Στο κείμενο της Καινής Διαθήκης οι άγγελοι μνημονεύονται σε πολλά χωρία, εκ των οποίων τα ενδεικτικότερα είναι κατά τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και καθ΄ όλη τη πορεία του Ιησού από τη Γέννηση μέχρι και την Ανάληψή του.

“Σώμα Δίωξης Τζακιών” !!!

Με τις πρωτότυπες ιδέες της δικομματικής κυβέρνησης είναι σίγουρο ότι, τουλάχιστον, δεν θα πλήξουμε. Οτιδήποτε άλλο είναι αμφισβητήσιμο. Οχι όμως και η εγγενής τάση ορισμένων υπουργών να εισηγούνται ευφάνταστα και άρα ανεφάρμοστα πρακτικώς μέτρα. Τελευταία ατραξιόν, η επιβολή... δακτυλίου και στα τζάκια! Η όλη κατάσταση, όμως, θυμίζει, στην καλύτερη εκδοχή της, αποτυχημένο ανέκδοτο.

Οι πολλοί χρωστούν παντού, οι πλούσιοι πλουτίζουν κι άλλο!

Τη μια όψη της κρίσης τη ζουν ή την ακούνε όλοι σχεδόν οι Ελληνες: αυξάνονται τα χρέη των πολλών στις τράπεζες, στην εφορία, ακόμη και στη... ΔΕΗ! Την άλλη όψη της κρίσης, οι πολλοί την αγνοούν ή και όταν διαβάζουν κάτι σχετικό, αδυνατούν να το συνειδητοποιήσουν σε βάθος: το χρηματιστήριο Αθηνών καλπάζει και οι πλούσιοι πλουτίζουν περισσότερο!