“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Oι τούρκοι έδωσαν το πράσινο φως για την δημιουργία κουρδικού κράτους για αυτό τρυπούν ανεμπόδιστα στην Κυπριακή ΑΟΖ; Αύριο που;

Πολλά είπαμε και γενήκαμε κουραστικοί, αλλά δεν θα γινόμασταν, αν  καθημερινά δεν έζωναν την φίλτατη πατρίδα φίδια και δράκοντες όλων των ειδών έτοιμοι να την καταπιούν. Ένα ψυχοπαθή τον παρακολουθείς μήπως κάνει ξαφνικά καμιά ζημιά, την στιγμή που κυκλοφορεί ελεύθερος . Το αυτό ισχύει με την εξωτερική πολιτική του γείτονα,  όταν μάλιστα οι πρώην και νυν σύμμαχοι του (βλ. Δυτικοί και Ρώσοι)του έδωσαν εξιτήριο για να κάνει ότι θέλει στο ΑΙΓΑΙΟ και στην Αν. Μεσόγειο.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Παράδοξα πράγματα συμβαίνουν στις μέρες μας , η επικαιρότητα μας προθερμαίνει για  οικονομική ανάπτυξη και για τυχόν επεισόδιο με την τουρκία εν όψει των παράνομων γεωτρήσεων της.  Τώρα πως πάνε αυτά τα δύο μαζί , μάλλον ο ιστορικός του μέλλοντος θα μας τα πει, όταν θα έχει μπροστά τα αποτελέσματα αυτών.

Ο ΗΛΙΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

π. Δημητρίου Μπόκου
Πώς θα ήταν ο κόσμος αύριο, αν σταματούσε σήμερα να ανατέλλει ο ήλιος; Δεν θα γινόταν μόνο σκοτεινός, αλλά θα έχανε σιγά-σιγά και κάθε ζωή. Φυτά και ζώα θα γίνονταν αναιμικά, θα ζούσαν για λίγο μια σκιώδη ζωή, φάντασμα της προηγούμενης ζωντάνιας τους και τελικά θα έσβηναν στην παγωνιά ενός ανήλιαγου κόσμου. Αν πάλι κάποιος ζούσε διαρκώς όχι στο φως και στον αέρα, αλλά στο σκοτεινό κελλί μιας φυλακής, για ποιά ποιότητα ζωής θα μπορούσε να καυχηθεί; Πηγή ζωής είναι το φως, η ζωογόνα ζεστασιά του ήλιου.

Η ελεημοσύνη του πλουσίου (Γεροντικό)

Κάποιος πλούσιος χριστιανός επισκέφτηκε κάποτε έναν Ερημίτη και φεύγοντας, του πρόσφερε ένα γερό φιλοδώρημα. Εκείνος όμως με κανένα τρόπο δεν ήθελε να το δεχθεί.
-Πάρε το αββά, τον παρακαλούσε ο επισκέπτης, και μοίρασε το στους φτωχούς.

ΟΤΑΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΘΟΤΑΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ

Φώτο: Η Μεγάλη Παναγία των Θηβών
π. Δημητρίου Μπόκου
Κατά το Μάιο του 1929, τα λίγα χωράφια του χωριού και τα αμπέλια του κινδύνευαν να καταστραφούν τελείως από την επιδρομή αμέτρητων παμφάγων ακρίδων. Τρόπος να τις διώξουν δεν υπήρχε, ούτε μέσο να τις καταστρέψουν. Τα χτήματα ήταν στην απόλυτη κυριαρχία της φοβερής ακρίδας. Όλοι οι χωρικοί έβλεπαν με δέος, πόνο και απελπισία την επικείμενη καταστροφή. Μόνο ο πανάγαθος Θεός μπορούσε να βοηθήσει με το άπειρο έλεός του και με τις ικεσίες της προστάτιδάς μας Παναγίας της Πυρσόγιαννης.

Εμφανίσεις και Θαύματα της Παναγίας: Το όραμα του ησυχαστού

Η νοερά προσευχή, η ευχή του Ιησού, είναι το κεντρικό θέμα του βιβλίου «Νηπτική θεωρία».
Ο συγγραφέας του, ο ανώνυμος ησυχαστής, ο αυτοαποκαλούμενος «Απελπισμένος», αποκαλύπτει τα βιώματά του και προσφέρει την πείρα του στον αναγνώστη, σαν οδηγό για την κατάκτηση της νοεράς προσευχής.
Αυτός ο πρακτικός δάσκαλος παρουσιάζει με φυσικότητα και ιδιαίτερη γλυκύτητα τις εμφανίσεις και συνομιλίες του με τον Κύριο, την Υπεραγία Θεοτόκο και τους αγίους Αγγέλους, προβάλλοντας συχνά από μετριοφροσύνη άλλο πρόσωπο στη δική του θέση. Τέτοιο είναι και το όραμα που ακολουθεί: