“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Πριν γίνει η Παλαιστίνη ΓΗΠΕΔΟ και η Νεκρά Θάλασσα ΤΑΦΟΣ τους συμβαίνουν τρομακτικά ΘΕΟΣΗΜΕΙΑ

Φώτο από https://national-pride.org
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Μόλις ξεκίνησε ο Πατριάρχης  μας φέτος  το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου την Λιτανεία πέριξ του ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ   στην τελετή της Αφής του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ, ο παριστάμενος στα αριστερά του διάκος σήκωσε το κεφάλι του άνωθεν και μετά  το γύρισε προς τον Πατριάρχη που και αυτός είχε σηκώσει ήδη την κεφαλή του προς τα πάνω.

Το Άγιον Όρος είναι κλήρος της Παναγίας

Η Κυρία Θεοτόκος όταν φανερώθηκε στον πρώτο ερημίτη του Άθωνα, τον άγιο Πέτρο (655—681) και μετά από τέσσερις ως πέντε αιώνες στον ηγούμενο της Μεγίστης Λαύρας Νικόλαο και στον ένα και στον άλλο είπε:
«Η κατοίκησή σας και η κατά Θεόν ανάπαυσή σας αλλού πουθενά δεν θα είναι παρά μόνο στο Όρος του Άθωνος, το οποίον έλαβα από τον Υιόν και Θεόν μου να είναι κλήρος δικός μου, στον οποίον εκείνοι που θέλουν να αναχωρήσουν από τις κοσμικές φροντίδες συγχύσεις, να έρχονται σ' αυτό και να δουλεύουν στο περιβόλι αυτό, να καλλιεργούν την αρετή, την καθαρότητα της καρδιάς και την αγνότητα της ψυχής τους και από τώρα και εμπρός θα λέγεται από όλους «Άγιον Όρος» «Αγιον Όρος τουτεΰθεν κεκλήσεται... καί περιβόλι δικό μου».
«Υπόσχομαι δε, πολύ να αγαπώ, να βοηθώ και να σκέπω εκείνους, που με άδολη καρδιά έρχονται να δουλέψουν ολόψυχα στο Θεό, να προσεύχονται αδιάκοπα για την ψυχή τους, να παρακαλούνε το Θεό για την Εκκλησία Του και όλο τον κόσμο να τον φωτίσει ο Θεός να γίνουν όλοι πρόβατα γνήσια και άδολα του Χριστού και Θεού μας.»

Την στιγμή που πέφτει το Μιράζ με τον Γιώργο «αγέλη» ρωσικών υποβρυχίων διαβαίνει τα ΣΤΕΝΑ. Όλοι οι δορυφόροι και τα συστήματα παρακολουθούν το ΑΙΓΑΙΟ.

Φώτο από Newsbomb  
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η τρέχουσα Ελληνο-τουρκική κρίση υπερβαίνει το τοπικό επίπεδο σύγκρουσης  και εμπίπτει σε υψηλότερους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς που στοχεύουν στην αναδιάταξη των στρατηγικών ισορροπιών του Πλανήτη.
Τέλος πάντων όλα τα ζοφώδη πνεύματα της ανθρωποκτόνου πλεονεξίας διέρχονται σήμερα από την στρατηγική θέση της ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ πατρίδος μας.

Εκκλησία και facebook – Ποια είναι η σωστή σχέση των ιερέων με τα social media

Τα κοινωνικά δίκτυα σαν το facebook έχουν μπεί για τα καλά στην ζωή μας. Πώς πρέπει να τα χειριζόνται οι ιερείς; Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ εξηγεί.
Στο σημείωμα του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας τονίζει πως η χρήση των κοινωνικών δικτύων πρέπει να γίνεται με χριστιανικό τρόπο και να αποφευγόνται οι ακραίες τοποθετήσεις.
O ίδιος άλλωστε όπως αναφέρει δεν θα ήθελε να απομακρύνει τους εφημέριους και τους διακόνους από την χρήση τους, αλλά και από την άλλη δεν μπορεί να μην υπογραμμιστεί πως μέσα και από τα κοινωνικά δίκτυα πρέπει να δίνεται μαρτυρία Πίστεως. Δείτε τι λέει: