“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Νέα πρόκληση των Τούρκων με θερμό επεισόδιο στα Ίμια (φωτογραφίες)

Σε νέα πρόκληση προχώρησαν οι Τούρκοι λίγες μόλις ώρες μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει τηλεγράφημα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων DHA «ελληνικά αλιευτικά σκάφη «εντοπίστηκαν  εντός των χωρικών υδάτων της Τουρκίας».
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Dogan και αναπαράγεται από όλο τον τουρκικό Τύπο, τα σκάφη του τουρκικού λιμενικού πλεύρισαν τα ελληνικά αλιευτικά που όπως επισημαίνει το πρακτορείο «ήθελαν να ρίξουν τα δίχτυα τους στα Ίμια».

“Ή στραβός είν' ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζουμε”

Η διευκρίνηση της Σόδη για τη χθεσινή "γκάφα"
Για παρερμηνεία των λεγομένων της κάνει λόγο η βουλευτίνα
Θέση στην κουβέντα που ξέσπασε μετά την χθεσινή ατάκα της από το βήμα της βουλής πως δεν θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό, πήρε η Μαρία Σταυρινούδη-Σόδη. 
Η βουλευτίνα από τη Χίο δήλωσε χθες πως δεν θα ψηφίσει, αλλά θα υπερψηφίσει περήφανα τον προϋπολογισμό, ωστόσο, μάλλον δεν το εξέφρασε όπως το φανταζόταν, με συνέπεια να υπάρξει παρερμηνεία και να προκληθεί "παγωμάρα" προς στιγμή στην Ολομέλεια. 

Βόμβες Νταβούτογλου λίγο πριν φύγει από την Αθήνα

Με δυο πρόσωπα εμφανίστηκε στην Αθήνα ο Νταβούτογλου. Μην περιμένετε η Τουρκία να περιοριστεί στον κόλπο της Αττάλειας είπε αφήνοντας την Αθήνα.
Με δυο πρόσωπα εμφανίστηκε στην Αθήνα ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου. Το ένα το έδειξε στις δημόσιες δηλώσεις μετά τις επίσημες επαφές του και το άλλο το λίγο πριν αναχωρήσει για την Άγκυρα σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ελληνικές εφημερίδες και στο Mega.  

ο Νταβούντογλου έφυγε αλλά θα “ξανάρθει”;

Ήρθε κουστουμαρισμένος με στολή πρόβατου, την επόμενη φορά τι κουστούμι θα φοράει άραγε;
Ζούμε μέρες ΠΑΤΡΟ- ΚΟΣΜΑ με αμφιλεγόμενες  τις έννοιες των λέξεων Ειρήνη- Πόλεμος-  Συνεργασία- Προδοσία- Ευτυχία- Δυστυχία… Και ο Θεός Βοηθός…