“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Νέο χαστούκι Τραμπ στον σουλτάνο με αφορμή την επέτειο για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Απέναντι στους Ευρωπαίους εμφανίζεται εκβιαστικά σκληρός. Απέναντι στους Αμερικανούς, από την άλλη, εμφανίζεται συγκεκαλυμμένα... πατροναριστικός σε μια προσπάθεια να τους καλοπιάσει.
Επί της ουσίας, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει από όλους «παράπονα». Από τους μεν Ευρωπαίους επειδή επιμένουν να του ασκούν κριτική, από τους δε Αμερικανούς επειδή συνεχίζουν να του χαλούν τα χατίρια. Σε σύγκριση μάλιστα με τους Ευρωπαίους που κάτι «δίνουν», η κυβέρνηση Τραμπ δεν έχει μέχρι στιγμής δώσει τίποτα άλλο στον σουλτάνο πέρα από... τηλεφωνικούς χαιρετισμούς.

Η διέλευση Βρετανικής Φρεγάτας έμπροσθεν της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ γίνεται ειρωνεία για τους Ρώσους και δείχνει τι έρχεται αύριο στα ΣΤΕΝΑ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Όλα αυτά φυσικά έχουν την σιωπηλή ανοχή του νέου σουλτάνου που αποδείχτηκε «μανούλα» στις διαπραγματεύσεις του παρασκηνίου και γνωρίζει να παίζει σε πολλά ταμπλό, αναδεικνύοντας την αξία του γεωπολιτικού και στρατηγικού  πλεονεκτήματος των ΣΤΕΝΩΝ του Βοσπόρου.

Η «Εκδίκηση» του Θεού!.. Η «Εκδίκηση» της Αγάπης…

Οι άνθρωποι καταδίκασαν το Θεό σε θάνατο. Ο Θεός όμως με την Ανάστασή Του «καταδικάζει» τους ανθρώπους σε αθανασία.
Για τα χτυπήματα τους ανταποδίδει τις αγκαλιές. Για τις βρισιές τις ευλογίες. Για το θάνατο την αθανασία.
Ποτέ δεν έδειξαν οι άνθρωποι τόσο μίσος προς το Θεό, όσο όταν Τον σταύρωσαν. Και ποτέ δεν έδειξε ο Θεός τόση αγάπη προς τους ανθρώπους, όση όταν αναστήθηκε.

Μπροστά στον τάφο του 19χρονου παλικαριού της…

Ήταν απόγευμα Μεγάλης Παρασκευής. Ένα δροσερό αεράκι φυσούσε, λες και ήθελε να λιγοστέψει την πένθιμη όψη της ημέρας, που είχε πεθάνει ο Χριστός.
Κάποια γυναίκα, ως 40 χρονών, μαυροφορεμένη, με ένα μπουκέτο δροσερά λουλούδια έμπαινε στο νεκροταφείο. Στην όψη της ήταν αποτυπωμένη η θλίψη και ο βαθύς πόνος. Προχώρησε αργά προς κάποιο τάφο. Το λευκό μάρμαρο με τον ωραίο σταυρό φάνταζαν περισσότερο, καθώς τα απαλά άνθη έγερναν και φιλούσαν τον τάφο. 
Ένα όνομα ήταν γραμμένο στο Σταυρό με μια φωτογραφία στη μέση: Γ/Δ… ετών 19

Άγιος Πορφύριος: Με τη σιωπή, την ανοχή και την προσευχή ωφελούμε τον άλλον μυστικά

Όταν βλέπουμε τους συνανθρώπους μας να μην αγαπούν τον Θεό, στενοχωρούμαστε. Με τη στενοχώρια δεν κάνουμε απολύτως τίποτα. Ούτε και με τις υποδείξεις. Ούτε αυτό είναι σωστό. Υπάρχει ένα μυστικό· αν το καταλάβουμε, θα βοηθήσομε.
Το μυστικό είναι η προσευχή μας, η αφοσίωσή μας στον Θεό, ώστε να ενεργήσει η χάρις Του. Εμείς, με την αγάπη μας, με τη λαχτάρα μας στην αγάπη του Θεού, θα προσελκύσουμε την χάρη, ώστε να περιλούσει τους άλλους, που είναι πλησίον μας, να τους ξυπνήσει, να τους διεγείρει προς το θείο έρωτα.

Η πραγματική είδηση δεν λέγεται είναι κρυμμένη κάπου στον ΟΥΡΑΝΟ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Τόσα πολλά σημάδια σε μια εποχή καθολικής ύπνωσης. Τόσες προφητείες αιώνων μπροστά μας και δεν παίρνουμε μπρος στον δρόμο της αφύπνισης και της μετάνοιας.
Η γεωπολιτική ροή των εξελίξεων ξεκινά από τον υπέρ -υπολογιστή του Ουρανού την στιγμή που έχουν βραχυκυκλωθεί τα ανθρώπινα κυκλώματα της κοινωνίας.

Θυμίαμα

Γράφει ὁ Μητροπολίτης Γόρτυνος Ἱερεμίας
1. Ὁ παλαιός Ἰσραήλ, ἀγαπητοί μου χριστιανοί, βάδιζε ἀπό τήν Αἴγυπτο γιά τήν γῆ τῆς ἐπαγγελίας. Ὁ δρόμος γιά τήν γῆ αὐτή ἦταν περίεργος μέ μυστικά δρομάκια, ἀλλά ὁδηγοῦσε σταθερά καί βέβαια στόν προορισμό. Ἔτσι καί ἐμεῖς οἱ χριστιανοί πορευόμαστε πρός τήν Βασιλεία τῶν Οὐρανῶν καί οἱ πρῶτοι χριστιανοί λέγονταν οἱ «ἐπί τῆς ὁδοῦ» (Πράξ. 9,2). Ἀλλά πρέπει νά βαδίζουμε τόν σωστό δρόμο πρός τήν Βασιλεία τοῦ Θεοῦ. Καί ὁ σωστός δρόμος εἶναι ἡ ὀρθόδοξη πίστη. Ὁ δρόμος αὐτός εἶναι πεπατημένος, γιατί τόν περπάτησαν οἱ ἅγιοι. Οἱ αἱρέσεις μᾶς μπερδεύουν τόν δρόμο γιά τήν Βασιλεία τῶν Οὐρανῶν.

Κύπρος: Με την «άδεια» του ψευδοκράτους το Μπαρμπαρός στο Αιγαίο

Ο «υπουργός» οικονομίας και ενέργειας των κατεχόμενων, Σουνάτ Ατούν δήλωσε ότι έχει δοθεί άδεια τόσο για την έρευνα που ξεκίνησε στις 20 Απριλίου, όσο και για μία ερευνητική γεώτρηση στην περιοχή της Σύγκρασης
O λεγόμενος «υπουργός οικονομίας και ενέργειας» του ψευδοκράτους Σουνάτ Ατούν, δήλωσε πως έχει δοθεί άδεια στο τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Μπρμπαρός» για τις σεισμικές έρευνες που ξεκίνησαν στις 20 Απριλίου. Ο κ. Ατούν ανέφερε πως έχει δοθεί και δεύτερη άδεια για ερευνητική γεώτρηση στην περιοχή της Σύγκρασης, στην οποία είχε γίνει γεώτρηση το 2011.