“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Απόφαση Μέρκελ: «Τσακίστε την Κύπρο»

Ώρες αγωνίας ακόμα και για την ύπαρξή της ζει η Κύπρος από χθες το βράδυ, μετά το μεγαλειώδες όχι της στην εγκληματική συμμορία Γερμανών-Φινλανδών, που περνάνε πια ό,τι θέλουν κι όποτε θέλουν στο Eurogroup.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Αργά χθες τη νύχτα, σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr από το Βερολίνο, τελείωσε μία πεντάωρη σύσκεψη της ομάδας των ειδικών επιχειρήσεων για την Ευρώπη που έχει συστήσει η Μέρκελ, η οποία τη συμβουλεύει για τους ειδικούς χειρισμούς που πρέπει να κάνει σε κάθε μεγάλο πρόβλημα κυρίως του ευρωπαϊκού Νότου.

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΡΩΣΙΚΗ … ΡΟΥΛΕΤΑ;

Συγκλονιστικό: Πώς πίστεψε ένας άθεος καρκινοπαθής

Του Αντώνη Τενέδιου – Σκαλοχώρι
Η παρακάτω ιστορία συνέβη εδώ και αρκετά χρόνια. Την ιστορία αυτή μού τη διηγήθηκε ο καλός μου φίλος πατήρ Δημήτριος εφημέριος του ναού του Αγίου Βασιλείου στο Πειραιά στην οδό Σαχτούρη.  Παραθέτω την ιστορία αυτή όπως μου τη διηγήθηκε όπως την έζησε ο ίδιος: Ένα πρωί μετά τη θεία Λειτουργία πήγα στο Γραφείο του Ναού. Εκεί ήρθε να με δει ένας κύριος περίπου 50 ετών. Δεν τον ήξερα. Ούτε και τον είχα ξαναδεί στην εκκλησία. Μου μίλησε για ένα άνθρωπο 42 ετών που νοσηλευόταν σε Πειραϊκό Νοσοκομείο. Είχε τη παλιό αρρώστια! Ο καρκίνος είχε κάνει μετάσταση και έφθασε ως τον εγκέφαλο του. Οι γιατροί τον είχαν ξεγράψει. Τα φάρμακα τα έπαιρνε με τη «χούφτα» μα δεν του έδιναν την υγεία. Ο άνθρωπος αυτός ήταν στενός συγγενής του αρρώστου. Μου ζήτησε να πάω να κοινωνήσω τον άρρωστο.

Μυστική επίσκεψη Ομπάμα στην Κύπρο;

Η φωτογραφία -  ντοκουμέντο είναι του Προεδρικού Αεροσκάφους, Air Force One, το οποίο κύπριος φωτογράφος "συνέλαβε" με την φωτογραφική του μηχανή σε αεροδρόμιο του νησιού!...
Τη στιγμή που ο Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται να παίρνει όλο το χαρτί στην Κύπρο ο Μπάρακ Ομπάμα κάνει τη δική του κίνηση αφού εξι αμερικανικά αεροσκάφη, τα οποία είναι μέρος της αποστολής του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα που πραγματοποιεί επίσημη περιοδεία στη Μέση Ανατολή με πρώτο σταθμό το Ισραήλ, προσγειώθηκαν λίγο πριν τις δέκα το πρωί στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Γέροντας Μωυσής Αγιορείτης: Ακόμη δεν σήμανε δώδεκα…

Δυστυχώς η ανησυχία μερικών είναι που απειλείται, η απληστία τους και όχι ότι πεινούν. Ο ατομισμός, ο εγωισμός και το συμφέρον δεν αφήνουν πολλούς να δουν τα πράγματα καλά. Το Ευαγγέλιο που μιλά συνεχώς για αντιφαρισαϊκή στάση, ταπεινό ήθος και αγαθό ύφος είναι πάλι αρκετά επίκαιρο. Ξαναγράψαμε πως η παρούσα συγκυρία θα μπορούσε να είναι μια καίρια ώρα για την ελλαδική εκκλησιαστική πραγματικότητα, που θα συνέδραμε σημαντικά στη δημιουργία ενός απαραίτητου κέντρου κοινωνικής συνοχής.

Το Διδυμότειχο δείχνει το δρόμο !!!

Τεράστια ἑλληνικὴ σημαία ἀναρτήθηκε στὸ καμπαναριὸ τοῦ Ι.Ν Παναγίας Ἐλευθερώτριας Διδυμοτείχου!
Δεῖτε τὶς καταπληκτικὲς φωτογραφίες μὲ τὴν τεράστια σημαία (15 x 5.5 μέτρα) ποὺ ἀναρτήθηκε στὸ καμπαναριὸ τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Παναγίας τῆς Ἐλευθερώτριας στὸ ἀκριτικὸ Διδυμότειχο μὲ τὴν εὐκαιρία τῆς ἐθνικῆς ἑορτῆς τῆς 25ης Μαρτίου. Στὶς φωτογραφίες διακρίνεται καὶ τὸ μπρούτζινο ἄγαλμα τοῦ τελευταίου αὐτοκράτορα τοῦ Βυζαντίου, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ...

Τα ζαχαρούχα αναψυκτικά προκαλούν ετησίως 200.000 θανάτους;

Τα ζαχαρούχα αναψυκτικά μπορούν να προκαλέσουν περίπου 200.000 θανάτους ετησίως σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μελέτης. 
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα μεγάλης έρευνας που πραγματοποιήθηκε με αντικείμενο τις παγκόσμιες ασθένειες ώστε να υπολογίσουν την θνησιμότητα που σχετίζεται με την κατανάλωση αναψυκτικών καθώς και άλλων ποτών με γλυκαντικές ουσίες. Η σύνδεση των δεδομένων έδειξε ότι τα ζαχαρούχα αναψυκτικά ενοχοποιούνται για 133.000 θανάτους από διαβήτη, για 44.000 θανάτους από καρδιακές παθήσεις, καθώς και για 6.000 θανάτους από καρκίνο. 

Ἡ Ἐκκλησία τῆς Κύπρου κόλαφος γιὰ τὴν ἑλληνικὴ Ἱεραρχία

Γράφει ὁ Νίκος Χειλαδάκης, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Μόνο θλίψη προκαλεῖ ἡ ὅποια σύγκριση μπορεῖ νὰ γίνει μεταξύ της κυπριακῆς ἐκκλησίας καὶ τῆς ὑπερήφανης καὶ ἐθναρχικὴς στάσης τοῦ ἀρχιεπισκόπου τῆς Κύπρου, μὲ τὴν ἑλληνικὴ ἐκκλησιαστικὴ ἱεραρχία ποὺ τὰ τελευταία χρόνια εἶναι παντελῶς ἀλλὰ καὶ σκανδαλωδῶς  ἀποῦσα σὲ ὅλες τὶς τραγικὲς ἐξελίξεις καὶ συμφορὲς ποὺ πλήττουν τὸν ἑλληνικὸ λαό.
Ἡ κεφαλὴ τῆς ἑλληνικῆς ἐκκλησίας ἔχει βαριὰ εὐθύνη γιὰ τὴν ὅλη στάση τῆς τὰ τελευταία χρόνια καθώς, ὅπως ἔδειξε, τὸ μόνο ποὺ τὴν ἐνδιαφέρει εἶναι νὰ ἔχει καλὲς σχέσεις μὲ τὴν προδοτικὴ κλίκα ποὺ κατέστρεφε τὴν χώρα, νὰ συνάπτει δεσμοὺς καὶ μάλιστα νὰ βραβεύει ἐπιχειρηματίες ἀπατεῶνες ποὺ κατάκλεψαν τὸ ἑλληνικὸ κράτος καὶ νὰ ζητᾶ, (ἀκοῦστε τὸ ἐξωφρενικὸ ), οἰκονομικὴ βοήθεια ἀπό... τοὺς μουσουλμάνους σεΐχηδες τοῦ περσικοῦ κόλπου.