“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Σοκ στην ΕΕ: Για μόλις 6 μήνες επαρκούν τα αποθέματα φυσικού αερίου μετά το ρωσικό εμπάργκο

Σε κατάσταση "νευρικής κρίσης" βρίσκεται η ΕΕ μετά την απόφαση της Ρωσίας να διακόψει την ροή φυσικού αερίου προς την Ουρκανία από την στιγμή που η χώρα αυτή αρνείται να αποπληρώσει τις βραχυπρόθεσμες οφειλές της που ανέρχονται σε 4,5 δισ. δολ.

ΒΙΝΤΕΟ-Η έκρηξη του αγωγού στην Ουκρανία

Ένα νέο βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας από την έκρηξη που σημειώθηκε σε αγωγό φυσικού αερίου στην κεντρική Ουκρανία.
Σύμφωνα με το Russia Today, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έσβησαν τη μεγάλη φωτιά, η οποία, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, άγγιζε τα 100 μέτρα ύψος. Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στον αγωγό Ουρενγκόι-Πομάρι-Ούζγκοροντ, στην περιοχή της Πολτάβας.

Ο Ιερεύς, ο Άγγελος και η Προσκομιδή

Σ᾽ ένα μοναστήρι ζούσε ένας ευλαβέστατος Ιερεύς· (το γεγονός μου διηγήθηκε ο μακαριστός Γέροντας Γαβριήλ, ο όποιος για πολλά χρόνια ήταν και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Διονυσίου στο Άγιον Όρος).
Ολιγογράμματος ήταν ο Ιερεύς, αλλά κληρικός δυνατής πίστεως, μεγάλης αρετής και πολλών πνευματικών αγώνων. Παρέμενε στην Προσκομιδή όρθιος για πολλές ώρες, παρ’ όλο πού είχαν ανοίξει οι φλέβες των ποδιών του και έτρεχαν.
Πολλές φορές φαίνονταν τα αίματα, πού έτρεχαν κάτω στο έδαφος από την ορθοστασία για την μνημόνευση των πολλών ονομάτων. Μέχρι τελευταίας στιγμής άνθρωπος Θυσίας και μάλιστα εκοιμήθη αμέσως μετά από Θεία Λειτουργία.
Όπως ήταν ολιγογράμματος, από κάποια παρανόησι τρόπον τινά, δεν τοποθετούσε κανονικά τις μερίδες στον Άγιο Δίσκο.

Περί θλίψεων, πόνων και κόπων…

+Γέρων Εφραίμ Φιλοθεΐτης
Η θλίψις είναι όργανον, εργαλείον, το οποίον κρατεί ο Θεός εις το χέρι Του, και Αυτός μόνος το εργάζεται, καθώς Του υπαγορεύει η άπειρος σοφία Του. Εις τον κάθε άνθρωπον διαφοροτρόπως το εργάζεται, αναλόγως της ανάγκης που έχει έκαστος.
Η θλίψις με την ποικιλομορφία της εξαγνίζει και αγιάζει τον άνθρωπον εκείνον, που με σοφίαν και γνώσιν την δέχεται. Δηλαδή κάθε θλίψις του χριστιανού είναι θεία επίσκεψις έχουσαν σκοπόν την σωτηρίαν αυτού και την αποστέλλει η γλυκυτάτη δεξιά του ουρανίου μας Πατρός, αν και απαρέσκεται η φύσις μας εις την τοιαύτην, καθώς και τα πικρά φάρμακα απαρέσκουν εις τον ασθενούντα...

"Στο μάτι του κυκλώνα" βάζει την Ελλάδα ο Α.Σαμαράς λέγοντας ότι θα αντικαταστήσει τον South Stream με τον ΤΑP!

Αποφασισμένος να αντικαταστήσει τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου South Stream με τον τουρκοαζερικό ΤΑΡ στον εφοδιασμό της Ευρώπης εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κι ελπίζουμε στην απόφασή τους αυτή να έχει πολύ ισχυρές διαβεβαιώσεις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ για την εθνική ασφάλεια της χώρας, καθώς όπως βλέπουμε και στην περίπτωση της Ουκρανίας, αλλά και της Συρίας, τετοιου είδους ενεργειακά παιχνίδια φέρνουν και ... φασαρίες.

ΣΟΚ από το ΣτΕ: Νέα απόφασή του επιτρέπει κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και καταθέσεων

Πως να σας σεβαστούν μετά κύριοι Δικαστές όταν για το ίδιο θέμα βγάζετε αλληλοσυγκρουόμενες αποφάσεις;
Το 'χουμε ξαναγράψει: όσο ανεβαίνουμε στις βαθμίδες της Δικαιοσύνης τόσο πιο κοντά στην συγκυβέρνηση είναι οι αποφάσεις της! Τυχαίο;
Δεν γίνεται κύριοι άλλα να λέτε το 2012 και πρόσφατα, το Μάρτη του 2014 κι άλλα μετά από τρεις μήνες για το ίδιο ακριβώς θέμα.

«Η Τουρκία πίσω από τους Ισλαμιστές στο Ιράκ»

Η αραβική ιστοσελίδα  ‘αλ Χαντάθ’ δημοσιεύει ένα κείμενο στο οποίο επικαλείται ξένες μυστικές υπηρεσίες καθώς και ‘πολιτικούς κύκλους’ και επισημαίνει ότι η ισλαμική ομάδα «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε» έχει καταστεί «στρατιωτική πτέρυγα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Η Νηστεία των Αγίων Αποστόλων

Από την Δευτέρα μετά την Κυριακή των Αγίων Πάντων αρχίζει η νηστεία των Αγίων Αποστόλων, η νηστεία δηλαδή που είναι αφιερωμένη στους Αγίους Αποστόλους και η διάρκειά της ποικίλει αναλόγως με την ημερομηνία τελέσεως της εορτής τού Πάσχα από την οποία εξαρτάται η έναρξή της, δηλαδή η Κυριακή των Αγίων Πάντων.
Η νηστεία αυτή είναι αρχαιοπαράδοτος στην Εκκλησία μας. Πρώτος ο Μέγας Αθανάσιος αναφέρει νηστεία μιάς εβδομάδος μετά την Πεντηκοστή. «Τη γαρ εβδομάδι μετά την αγίαν πεντηκοστήν ο λαός νηστεύσας εξήλθε περί το κοιμητήριον εύξασθαι» (εγράφη περί το 357).