“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ο Νταβούτογλου ζητά τέμενος και εκλογή μουφτή για να ανοίξει τη Χάλκη - Δεν θα πάρουμε Αχμέτ

Θέματα όπως η εκλογή μουφτή στη Θράκη και η λειτουργία τεμένους στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, έθεσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ως αντάλλαγμα γα την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη, λέγοντας ότι «η Ελλάδα πρέπει να μεταρρυθμίσει τον εαυτό της».

Τί είναι και τί περιέχει η ευχή «Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ του Θεού ελέησόν με» ;

«Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ του Θεού ελέησόν με» είναι και προσευχή και ευχή και ομολογία πίστεως
-Είναι  προσευχή, διότι μ’ αυτήν ζητούμε παρακλητικά το θείο έλεος.
-Είναι ευχή επειδή παραδίδουμε τους εαυτούς μας στο Χριστό με το να Τον επικαλούμεθα.
-Είναι ομολογία, διότι μακαρίστηκε ο Πέτρος επειδή ομολόγησε αυτό το όνομα.
-Παρέχει το Πνεύμα διότι «κανένας δεν λέει τον Ιησού Κύριο, παρά με το φωτισμό του Αγίου Πνεύματος».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταργεί τη διαφάνεια: Στην ευχέρεια του εκάστοτε συντάκτη αν θα αναρτηθεί μια απόφαση στην Διαύγεια

Πλήγμα κατά της διαφάνειας και της ανοιχτής διακυβέρνησης φέρνει ρύθμιση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, βάσει της οποίας, επαφίεται στην διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε συντάκτη μίας διοικητικής πράξης, το εάν αυτή θα αναρτηθεί στην «Διαύγεια» ή όχι, προκειμένου να αποκτήσει νομική ισχύ.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ; Ξεφύτρωσε η «Εκκλησία του Google»

Το «Google» ως... νέο θεό βλέπουν οι πιστοί μιας νέας θρησκείας, που -όπως ήδη καταλάβατε- λατρεύουν τη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης ως θεότητα!
Μιλάμε φυσικά για την Αμερική, εκεί που νέες λατρείες ξεπηδούν κυριολεκτικά βροχή και κάνουν τα θεμέλια των παραδοσιακών θρησκειών να κλυδωνίζονται με τριγμούς. Η νεότευκτη Εκκλησία του Google θεωρεί λοιπόν ότι η ηλεκτρονική μηχανή που τα ξέρει όλα είναι ό,τι πιο κοντά στον αληθινό θεό, το μεγαλύτερο βήμα δηλαδή που έκανε ποτέ η ανθρωπότητα στην άμεση και διαισθητική προσέγγιση του υπέρτατου όντος. 

Η.Π.Α. σε Σαμαρά: Βρείτε τα με την Τουρκία

Να τα βρουν αν είναι δυνατό με την Τουρκία στο θέμα της Κύπρου και των υδρογονανθράκων προτρέπουν οι Η.Π.Α. την Ελλάδα, αφού, ως γνωστόν, το ιδανικό σενάριο για αυτές θα ήταν ένα είδος συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο και διαμελισμός πρώτα της Τουρκίας και μετά της χώρας μας, προκειμένου τα όποια κοιτάσματα να τα διαχειρίζονται εκ μέρους των παγκοσμιοποιητών επαρχίες και όχι έθνη-κράτη.

Μέση Ανατολή: Ο επόμενος πόλεμος θα γίνει για το νερό

Το Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών Stimson Centre δημοσίευσε μια έκθεση με το όνομα του Russell Stiklor.
Ο Στίκλορ προειδοποιεί ότι το πιο πολύτιμο αγαθό στη Μέση Ανατολή, σε αντίθεση με το τι γενικά πιστεύεται, δεν είναι το πετρέλαιο, αλλά το νερό. Η έλλειψη νερού μπορεί να οδηγήσει στο γεγονός ότι ορισμένα κράτη μέλη, δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις πιο πιεστικές ανάγκες του ταχέως αυξανόμενου πληθυσμού κατά τις επόμενες δεκαετίες.

Ή τώρα με άνεση ή μετά με δάκρυα στους δρόμους της Ελλάδας

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΙΑΣΘΕΙ ΤΟ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΟ ΚΑΚΟ
Θα μπορούσε ο τίτλος του παρακάτω κειμένου να ήταν “η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ  πήρε τους δρόμους!!!”  ή θα μπορούσε να ήταν σαν τίτλος “ΕΙΚΟΝΕΣ από το αύριο”. Όποιον τίτλο και αν βάλω είναι σίγουρο ότι θα χλευασθεί από την σιγουριά της εικονικής καθημερινότητας μας.

ΤΥΦΛΩΝ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ - Στους βράχους τού Αγίου Όρους...

Στους βράχους τού Αγίου Όρους...
Η Ορθοδοξία δεν είναι επινόηση του ανθρώπου ούτε θεωρία, αλλά αποκάλυψη του Θεού και εμπειρία. Μια συγκλονιστική εμπειρία, την οποία πολλοί πιστοί ζουν και ομολογούν, είναι η θαυμαστή και άρρητη ευωδία των αγίων λειψάνων, των αγίων εικόνων και των αγίων τόπων. Επειδή, με τη χάρη του Χριστού έζησα και εγώ ο αμαρτωλός αυτή την συγκλονιστική εμπειρία, θεωρώ υποχρέωσή μου να αναφέρω κάποια γεγονότα προς δόξαν του Αγίου Τριαδικού Θεού μας και προς ωφέλεια έστω και μιας ψυχής.