“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Ο Τρίτος Ναός και ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος

Οι Μουσουλμάνοι στο Ισραήλ γνωρίζουν ότι έρχεται ο Τρίτος Ναός και μαζί με αυτόν ο Πόλεμος
Άρθρο του Aviel Schneider στο ‘Israel Today’
Οι Μουσουλμάνοι στο Ισραήλ φαίνεται να παίρνουν πολύ πιο σοβαρά την πιθανή κατασκευή του τρίτου Ναού στην Ιερουσαλήμ, από ό, τι οι Εβραίοι. Το θέμα που έχει γίνει πλεόν «καυτό» αφορά την ανασυγκρότηση της Συναγωγής Hurva στην εβραϊκή συνοικία της Παλιάς Πόλης, την οποία Ισραηλινοί Άραβες και Παλαιστίνιοι είδαν ως ένα ‘σημάδι’ ότι οι Εβραίοι σχεδιάζουν την ανοικοδόμηση του Ναού. (Για την Hurva.)

Αμφίπολη: Πίσω από τον γενειοφόρο Ηνίοχο, κάτω από το χώμα, ίσως κρύβεται ο ένοικος του τάφου

Το ψηφιδωτό δεν τελειώνει στον Ηνίοχο, τον δαφνοστεφανωμένο άνδρα που κρατάει τα γκέμια των αλόγων. Μεγάλο στρώμα χώματος κρύβει άλλα 60 εκατοστά του ψηφιδωτού, το οποίο καθαρίζεται με προσοχή από τους ανασκαφείς.
Μαγεμένοι οι ανασκαφείς της Αμφίπολης αποκαλύπτουν καθημερινά κομμάτια από το παζλ του γιγαντιαίου μνημείου τα οποία τους οδηγούν στην ταυτότητα του ενοίκου του τάφου. Το εντυπωσιακό ψηφιδωτό που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα κρύβει συγκλονιστικές εκπλήξεις.
Πληροφορίες αναφέρουν, ότι πίσω από τον Ηνίοχο θα αποκαλυφθεί σύντομα άλλο πρόσωπο, το οποίο πιθανότατα θα είναι ο ένοικος του τάφου.

ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ: “Ο ταπεινός και καθαρός άνθρωπος διακρίνει τον Άγγελο του Θεού από τον δαίμονα”

Ο Σατανάς εμφανίζεται στον Άγιο Πέτρο τον Αθωνίτη μετασχηματισμένος σε άγγελο φωτός
ΛΟΓΟΙ Γ’ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ” ΣΟΥΡΩΤΗ
Όποιος δεν έχει νιώσει την ανώτερη χαρά, την παραδεισένια, δεν έχει δηλαδή πνευματικές εμπειρίες, εύκολα μπορεί να πλανηθή, αν δεν προσέξη. Ο διάβολος είναι πονηρός. Ερεθίζει λίγο την καρδιά του ανθρώπου και τον κάνει να αισθάνεται μια ευχαρίστηση, οπότε τον πλανάει, δίνοντάς του την εντύπωση ότι η ευχαρίστηση αυτή είναι πνευματική, θεία. Κλέβει την καρδιά και νομίζει ο άνθρωπος πως πάει καλά. «Δεν ένιωσα, ταραχή», λέει. Ναι, αλλά αυτό που ένιωσες δεν είναι η πραγματική, η πνευματική χαρά. Η πνευματική χαρά είναι κάτι το ουράνιο.

Διδαχή περί των εσχάτων και του αντιχρίστου

Του Οσίου Γαβριήλ του δια Χριστόν Σαλού
Στα χρόνια του Αντιχρίστου οι άνθρωποι θα περιμένουν τη σωτηρία από το Διάστημα. Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο τέχνασμα του διαβόλου. Η ανθρωπότητα θα ζητεί βοήθεια από τους εξωγήινους, χωρίς να γνωρίζει ότι αυτοί στην πραγματικότητα είναι δαίμονες.

Σημείο διαμελισμού της Τουρκίας !!!

Οι Κούρδοι ξεσηκώνονται και καίνε τον Κεμάλ...
Φωτο: sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

"Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες…"

Σχόλιο Θ.Π.: Έτσι είναι αυτά τα πράματα. Ότι σπέρνεις, θερίζεις. (ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΟΣ “ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΣΠΟΡΕΩΣ” ) !!!
Σε μια δήλωση που θα συζητηθεί και ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις, προχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία στη Βουλή, το βράδυ της Παρασκευής. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για εμπάργκο σε δημοσιογράφους, όπως ο Γιάννης Πρετεντέρης, αλλά και στον Άδωνι Γεωργιάδη.  

Η Τουρκία θα προκαλεί στην ΑΟΖ, όσο οι επιπτώσεις γι' αυτήν είναι διαχειρίσιμες

Θετική αξιολογεί την αντίδραση του διεθνούς παράγονταεναντίον των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, ο τουρκολόγος και μέλος του Συμβουλίου Γεωστρατηγικών Μελετών, το οποίο συστάθηκε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, Νίκος Μούδουρος, προσθέτοντας, ωστόσο ότι η όποια αντίδραση πρέπει να εντάσσεται σε ένα ευθύτερο πλαίσιο των ισορροπιών όπως σχηματίζονται στην ευρύτερη περιφέρεια.

“ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ” οι Τούρκοι στρατιώτες με τους τζιχαντιστές της ISIS

Έχουμε γράψει αλλεπάλληλες φορές για τις στενές σχέσεις της Τουρκίας με τους τζιχανστιστές του Ι.Κ. καθώς και της Αλ Νούσρα-Αλ Κάιντα.
Μάλιστα, έχουμε παρουσιάσει και ντοκουμέντα για τη συνεργασία του Ερντογάν και της οικογένειάς του με τον κύριο χρηματοδότη της Αλ Κάιντα, καθώς και αδιάσειστα στοιχεία για τα φορτηγά με όπλα και πυρομαχικά που έστελνε η τουρκική ΜΙΤ στους τζιχαντιστές της Συρίας.
Τώρα άλλο ένα φωτογραφικό ντοκουμέντο έρχεται να συμπληρώσει την εικόνα.
Τούρκος στρατιώτης ποζάρει σε θέση μάχης των τζιχαντιστών, στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, κοντά στην πόλη Κόμπανι.

Πιστεύουν ότι ο μονόφθαλμος Αντίχριστος του Ισλάμ είναι εδώ (βίντεο)

Φωτογραφίες ενός μονόφθαλμου μωρού που θεωρείται ότι απεικονίζουν τον Ντατζάλ (Dajjal)- Αντίχριστος του Ισλάμ – διέρρευσαν στο διαδίκτυο τις τελευταίες εβδομάδες και τις έχουν δει χιλιάδες. Σκοπός είναι να πείσει τους μουσουλμάνους ότι το τέλος είναι κοντά και ότι μόνο οι ενάρετοι θα σωθούν.

Γέρων Παΐσιος: “Κάποτε, ἐνῶ ἔλεγα τήν εὐχή τή νύχτα, ἤρθε μέσα μου μιά χαρά μεγάλη…”

Ο πατήρ Παΐσιος, ο ασκητής της Παναγούδας, ανα­φέρει τα εξής για το «φως του Θεού»:
Κάποτε, ενώ έλεγα την ευχή τη νύχτα, ήρθε μέσα μου μια χαρά μεγάλη.
Συνέχισα να λέω την ευχή και ξαφνικά το κελλί μου πλημμύρισε από φώς.
Ήταν λευκό με μια μικρή απόχρωση προς το γαλάζιο.
Η καρδιά μου χτυπούσε γλυκά.
Συνέχισα να κάνω κομποσχοίνι, μέχρι πού βγήκε ο ήλιος.
Το φώς ήταν τόσο δυνατό!
Πιο δυνατό από το φώς τον ηλίου.

Τουρκάλα νοσοκόμα: “Σιχάθηκα να περιθάλπω τζιχαντιστές”

Μια Τουρκάλα νοσοκόμα δήλωσε στις τουρκικές Αρχές και το Κοινοβούλιο ότι έχει σιχαθεί να περιθάλπει μέλη από την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS), σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Today’s Zaman. Η ίδια εργάζεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Μερσίν, πόλη στην μεσογειακή ακτή της Τουρκίας.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Ταραφ (Taraf daily), η νοσοκόμα με τα αρχικά Ε.Γ. (E.G) είπε σχετικά με τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους: «Εμείς τους περιθάλπουμε και μετά αυτοί πάνε και αποκεφαλίζουν ανθρώπους. Σιχάθηκα να φροντίζω τους τραυματίες του Ισλαμικού Κράτους».

ΟΙ ΔΕΡΒΙΣΗΔΕΣ ΚΑΙ Η ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΦΕΛΕΙΑ

Σχόλιο Θ.Π.: Ο ΘΕΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΓΕΙ, ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΕΙ !!!
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Τον τελευταίο καιρό στην χώρα μας έχει εκδηλωθεί μια ακατάσχετη ισλαμολαγνεία με αποκορύφωσα την απόφαση για ίδρυση τμήματος ισλαμικών σπουδών στην Ανωτάτη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης.