“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Ο "τουρκόφιλος" Ντεντέ ξαναχτύπησε….

Θράκη: Θράσος για τον Επιτάφιο!
Απίστευτο άρθρο δημοσιογράφου σε τοπική (φιλοτουρκική) εφημερίδα επειδή έγινε κανονικά η περιφορά στο χωριό Εχίνος

Εκτός ελέγχου δείχνει να είναι πλέον η κατάσταση στη Θράκη, με τους τουρκόφιλους να έχουν πλέον λόγο ακόμη και για... την περιφορά του Επιταφίου! Η τουρκόφιλη τοπική εφημερίδα «Τρακιανίν Σεσί» της Ξάνθης, γνωστή για την επιθετική προπαγάνδα της υπέρ των «γερακιών» της Ημισελήνου, ξεπέρασε τα εσκαμμένα. Δημοσίευσε προκλητικό άρθρο υποστηρίζοντας ότι στο χωριό Εχίνος δεν ζει πλέον κανένας χριστιανός και πως «η περιφορά (του Επιταφίου) έγινε με χριστιανούς που μεταφέρθηκαν από την Ξάνθη».

Προς Έλληνες: “Ορθόδοξο με βάφτισαν, Ορθόδοξος θα πεθάνω, Ουνίτης δεν γίνομαι”

Ο Πάβελ Ντριόμοφ ή «Μπάτια», όπως είναι το συνθηματικό του, είναι ο αρχηγός των Κοζάκων του Ντον. Στο σύντομο μήνυμά του προς τους «αδελφούς Ελληνες» επισημαίνει ότι, εκτός των άλλων, ο αγώνας που διεξάγεται σήμερα στην Ουκρανία, είναι και για την Ορθοδοξία. trelogiannis.blogspot.gr

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ΝΤΕΜΙΡΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Παλαιότερα ο πρώην πρόεδρος της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, είχε ομολογήσει για την τουρκική ταυτότητα ότι, «αν αρχίσουμε να δεχόμαστε την αναγνώριση της πραγματικής ταυτότητας των σημερινών κατοίκων της Τουρκίας τότε δεν θα μείνει…κανένας Τούρκος!»

Τ' Αη Γιωρκού - Αλκίνοος Ιωαννίδης

ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

"Τραγουδήστε μου ένα μοιρολόι από κείνα που σάς άκουσα να τραγουδάτε σαν ήμουνα παληκάρι και πήγα στα χωριά της μαστίχας να μάθω τη λαλιά σας, τα ρωμαίικα. Ποιός ξέρει, μπορεί να με ξυπνήσετε άξαφνα ως και στον τάφο, τόσο τ’ αγάπησα, τόσο βαθιά τα ’βαλα μέσα για μέσα στην καρδιά μου, τη ρωμαίική μου την καρδιά" ΣΤ. ΨΥΧΑΡΗ
Η με φανατισμό απόρριψη της ονομασίας «Ρωμηοί» και του πολιτισμού της Ρωμανίας πρόσφερε, όπως είδαμε, το απαραίτητο ιδεολογικό άλλοθι σε όσους ήθελαν μια μικρή Ελλάδα στα όρια του 1830. Μήπως, και σήμερα κάποιοι θέλουν να ξαναγυρίσουμε σε αυτά; 

Ξημέρωμα στο Βόσπορο

Η ζωή του Αγιορείτη μοναχού

Η αρχή της ημέρας βρίσκει ξύπνιους του μοναχούς, με διάθεση εσωτερικής συνοχής, έτοιμους για τον αγώνα της καθημερινότητας.
Η ζωή τους φωτίζει το σκοτάδι της νύχτας, που το ζωογονεί με τους αναστεναγμούς της προσευχής, αφήνοντας για τη μέρα καθετί που υπηρετεί την αναγκαιότητα της επιβίωσης, ακόμα και αυτή την ανάπαυση.

η Βαριοπούλα των Τούρκων έγινε “Προσφυγοπούλα”;

Φώτο από την ΡΟΔΙΑΚΗ
Μήπως οι  γείτονες αποφάσισαν επί  “Σουλτάνου Ερντογάν” να αλλάξουν όνομα στην Βαριοπούλα και να την κάνουν “Προσφυγοπούλα” παίζοντας οι άθλιοι δουλέμποροι με τις αθώες ζωές δυστυχισμένων συνανθρώπων μας. Η γνωστή σε όλους μας Βαριοπούλα των Τούρκων  σήμερα μεταλλάχθηκε και αυτές τις ημέρες έχει από όλα…

Στην Αθήνα να δει τον Τσίπρα το αφεντικό της Gazprom – Φέρνει και το πακέτο των 5 δισ.;

Στην Αθήνα έρχεται την Τρίτη ο επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ και ένας εκ των ισχυρότερων ανδρών στη Ρωσία, o οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Κεντρικό θέμα των συζητήσεων αποτελεί η προώθηση νέου αγωγού που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο από την Τουρκία μέσω Ελλάδας προς την κεντρική Ευρώπη.