“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

☦ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ – 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΔΙΩΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΡΗΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Tο 1715 μ.Χ. ο καπουδάν Χοντζά πασάς, αφού κατέκτησε την Πελοπόννησο κατά διαταγή του σουλτάνου προχωρεί για να καταλάβει και τα Επτάνησα. Και πρώτα - πρώτα βαδίζει προς την Κέρκυρα, που τόσο αυτή, όσο και τα άλλα νησιά βρισκόντουσαν κάτω από την Ενετική κυριαρχία.

☦ Το καλό παραμένει πάντα καλό έστω κι αν κανείς δεν το επαινεί.

Το κακό παραμένει κακό έστω κι αν κανείς δεν το κατηγορεί.
Αν όλοι οι άνθρωποι σε επαινούν, τίποτε δεν θ’ αποκτήσεις.
Αν κανείς δεν σε επαινέσει, τίποτε δεν θα στερηθείς.
Δεν κάνεις το καλό για τους ανθρώπους, μα για τον Θεό.
Σου αρκεί λοιπόν του Θεού η αμοιβή.

Άγιος Δημήτριος του Ροστώφ

iellada

☦ Αυτή την στιγμή το τουρκικό γεωτρύπανο YAVUZ βρίσκεται σχετικά κοντά με το τουρκικό σεισμογραφικό Oruc Reis που εισήλθε 20 μίλια στην Ελληνική ΑΟΖ. Ξεδιπλώνεται ο τουρκικός σχεδιασμός.

Που βρίσκεται το τουρκικό γεωτρύπανο YAVUZ

και που βρίσκεται  το  τουρκικό σεισμογραφικό Oruc Reis  που εισήλθε 20 μίλια στην Ελληνική ΑΟΖ. Ξεδιπλώνεται ο τουρκικός σχεδιασμός.
Aπό το http://www.naxosisland.eu/gr/live_ship_data.html Ευχαριστούμε τον Θηβαίο Πολίτη για την συνδρομή του αυτή την στιγμή που όλα τρέχουν γρήγορα και παράξενα

☦Ο κάθε άνθρωπος έχει κάποιο σταυρό στην ζωή του.

Κανείς μας δεν έχει το δικαίωμα να απαξιώσει ή να χλευάσει τον σταυρό του άλλου. Μπορεί εμείς να τον θεωρούμε μικρό σταυρό, όμως δεν είναι το θέμα πως το θεωρούμε εμείς αλλά πως το βιώνει ο συγκεκριμένος άνθρωπος στην ζωή του.
Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Αυτό σημαίνει ότι διαφορετικά αντιμετωπίζει τον σταυρό του, διαφορετικές οι δυνάμεις του, διαφορετικά τα συναισθήματά του, διαφορετική η πνευματική του κατάσταση.

☦ Εμπειρίες ενός γιατρού στο Άγιο Όρος...

-Πῶς ἀντιμετωπίζουν οἱ μοναχοὶ τὴν ἀρρώστια;
-Μὲ ὑπομονὴ καὶ καρτερικότητα. «Ἀσθένεια, Θεοῦ ἐπίσκεψη» λένε.
Μοῦ λέει μία μέρα ἕνας μοναχός: «Γιὰ νὰ μοῦ στείλει ὁ Θεὸς τὴν ἀρρώστια σημαίνει ὅτι μὲ θυμήθηκε κι ὅτι κάτι θέλει νὰ μοῦ πεῖ. Αὐτὸς ξέρει. Κι Αὐτὸς πού μοῦ τὴν ἔδωσε, Αὐτὸς καὶ θὰ μοῦ τὴν πάρει ἂν καὶ ὅποτε Ἐκεῖνος τὸ θελήσει».

☦ Δεν μπορούμε να καταλάβουμε το κλάμα της Μεγαλόχαρης πόσο είναι. Έχει μουσκέψει το φόρεμά Της και άμα το στίψεις γεμίζει η θάλασσα.

Γέροντας από τις 4 Μαρτίου μας είπε. Είναι τέτοιες οι στιγμές τώρα που τα αναθυμόμαστε: «ΜΗ ΦΟΒΟΥ ΕΛΛΑΣ , ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΝΑ ΚΟΙΤΑΣ.

 Έχουμε Αρχιστράτηγο που όμοιο δεν έχει κανένας .

Οι τούρκοι θέλουν να κουράσουν το στρατό μας με το θέμα με τους μετανάστες .

Δεν έχουμε επιστράτευση ακόμα εδώ, αλλά έχει γίνει Ουράνια επιστράτευση .

Με ένα καλπασμό τα άλογα των στρατιωτικών Αγίων βρίσκονται από την Κάρπαθο στον Έβρο .

☦ Τι είναι η Παναγία για τον κόσμο ;

Ακούραστος ο γέρο – Πέτρος καθάριζε κρεμμύδια στην πάνυγυρη της Παναγίας για την εσπερινή τράπεζα. Θα έρχονταν πατέρες και ψαλτάδες απο την έρημο να στολίσουν την αγρυπνία.
Και πως έκανε ο γέρο -Πέτρος αμα ξεκινούσε τα μέγιστα ανοιξαντάρια του Κουκουζέλη και το Θεοτόκε Παρθένε του Μπερεκέτη!

☦Πως ήταν τα φυσικά χαρακτηριστικά της Παναγίας; (Αγίου Νικοδήμου Αγιορείτου)

Η Κυρία Θεοτόκος κατά τον έξω χαρακτήρα και ήθος του σώματος ήτο σεμνή και σεβάσμια κατά πάντα, ολίγα και απαραίτητα λαλούσα, ήτο ογλήγορος εις το υπακούειν και ευπροσήγορος, ετίμα όλους και επροσκύνει, είχε το μέγεθος του σώματος μέσον και σύμμετρον, δεν επαρουσιάζετο εις κάθε άνθρωπον, ήτο μακράν από τόν γέλωτα και έξω από κάθε ταραχήν και θυμόν.