“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Θρίλερ με το πλοίο των ΗΠΑ που θα περάσει τα Στενά…

Οι τουρκικές αρχές έχουν παραχωρήσει άδεια σε πλοίο του αμερικανικού Ναυτικού να διέλθει τα Στενά του Βοσπόρου το ερχόμενο διήμερο, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός σε διάφορα μέσα ενημέρωσης ανά τον κόσμο…
Η πηγή του πανικού ήταν οι εικασίες μήπως το πλοίο αυτό είναι το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο του αμερικανικού Ναυτικού, USS George H.W. Bush (CVN 77) που βρίσκεται στη Μεσόγειο… Οι Τούρκοι διευκρίνισαν με κάποια καθυστέρηση, ότι δεν πρόκειται για το αεροπλανοφόρο.

Ο "ΖΗΛΟΣ" ΤΟΥ ΙΕΡΕΩΣ: ΕΝΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ

Η πρώτη βαθμίδα αμαρτίας είναι να κάνης το καλό, αλλά όχι με καλό τρόπο. Και ο Μέγας Βασίλειος αναφέρει επτά περιπτώσεις κατά τις οποίες κάνοντας το καλό αμαρτάνουμε. Μία από αυτές είναι όταν κάνουμε το καλό, αλλά όχι με καλό σκοπό. 
Στο παρακάτω άρθρο από το περιοδικό Εφημέριος, το οποίο φυλάσσει στο αρχείο του ο π. Αρσένιος Κομπούγιας, διαφαίνεται μια τέτοια περίπτωση, κατά την οποία ένας Ιερέας δεν είχε ζυγίσει τις προθέσεις του… 

Γιατί τὰ συμφέροντα μας στρατηγικὰ καὶ οἰκονομικὰ εἶναι μὲ τὴν Ρωσία

Γράφει ὁ Νίκος Χειλαδάκης,
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Ἡ κρίση τῆς Οὐκρανίας,  ὅπως καὶ ὁ ἐμφύλιος τῆς Συρίας, ἀνέδειξε πολλὰ καινούργια δεδομένα ποὺ καθορίζουν πλέον μὲ τελείως διαφορετικὸ τρόπο τὶς γεωπολιτικὲς ἰσορροπίες ἀπὸ τὰ δεδομένα ποὺ εἴχαμε μετὰ τὴν κατάρρευση τοῦ ἀνατολικοῦ μπλόκ,  τὴν διάλυση τῆς Γιουγκοσλαβίας καὶ κυρίως τὴν 11 Σεπτεμβρίου 2001. Τὴν περίοδο ἐκείνη μιὰ διαλυμένη μετασοβιετικὴ Ρωσία ἀντιμετώπιζε ἀκόμα καὶ τὸ φάσμα τῆς πείνας. Ἀρκέστηκε ὅμως μιὰ ἰκανοτάτη πολιτικὴ ἡγεσία γιὰ νὰ ξαναφέρει τὴν Ρωσία στὴν φυσική της θέση τῆς ὑπερδύναμης ποὺ παίζει μὲ ἴσους ὀροὺς τὶς διεθνεῖς ἰσορροπίες 

Χιλιάδες οικογένειες χωρίς ρεύμα

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από υποκατάστημα της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη. Χιλιάδες οικογένειες αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας της αδυναμίας τους να πληρώσουν λογαριασμούς
Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υποκατάστημα της ΔΕΗ, που βρίσκεται απέναντι από τα δικαστήρια, πραγματοποιούν από το πρωί κάτοικοι των δυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα, εξαιτίας της αδυναμίας τους να πληρώσουν λογαριασμούς.

Ερχόμαστε πνευματικά εκ μέρους της ανθρωπότητας…

Φωτο Λιμένας Αποστόλου Παύλου
Του Δρ. Κωνσταντίνου Βαρδάκα
Από τον Νοέμβριο του 2013 το γράψαμε ότι “οι Τούρκοι με την απόφαση τους να μετατρέψουν την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ σε τέμενος, ουσιαστικά άνοιξαν την καταπακτή της Παγκόσμιας Ιστορίας και πλέον μέσα από τις υπόγειες στοές του Ιερού Καθιδρύματος που προσπαθούν μετα μανίας να εξερευνήσουν βγαίνουν όλα τα φαντάσματα των αδικοχαμένων ψυχών της βάρβαρης Τουρκοκρατίας αλλά και των άλλων περιόδων της από την Γενοκτονία των Ελλήνων –Ρωμηών στην Μ. Ασία, Πόντο μέχρι Κύπρο κ.α”.
Έτσι εδώ και ένα εξάμηνο τα τσιράκια του νεου- Σουλτάνου τα ρίξανε όλα στην μάχη των εντυπώσεων για τα ψηφαλάκια των εκλογών του Μαρτίου και αποφάσισαν ερήμην της ανθρωπότητας να προσβάλουν την Πνευματική- Ιστορική και Πολιτισμική Συνείδηση.

ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΣ ΟΜΠΑΜΑ : “ΑΝ ΕΜΠΛΕΞΕΙΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΦΤΑΣΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ”

ΤΟ ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ 90ΛΕΠΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ!
Μετά την έκκληση του πρωθυπουργού της Κριμαίας Sergey Aksyonov προς τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν “να συνδράμει στην εξασφάλιση της ειρήνης και της ηρεμίας”, άμεση ήταν η απάντηση του Κρεμλίνου που σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείo Ειδήσεων ανέφερε ότι η Ρωσία θα λάβει σοβαρά υπόψη το αίτημα του πρωθυπουργού για βοήθεια. Όπως δημοσιεύεται στο greekamericannewsagency.com, παράλληλα με την έκκληση για την συνδρομή της Ρωσίας, ο Aksyonov ανακοίνωσε ότι στις 30 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα για το μέλλον της Κριμαίας, σχεδόν δύο μήνες νωρίτερα από ό, τι είχε προηγουμένως προγραμματιστεί (25 Μαΐου).

ΚΟΙΤΕΣ ΚΑΙ... ΠΟΤΑΜΙΑ