“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 16 Μαΐου 2020

☦Ο ένας ΑΓΙΟΣ αγκάλιασε τον Άλλον ΑΓΙΟ εκμηδενίζοντας απόσταση 200 ετών.

«Οι επόμενες μέρες που έρχονται είναι εκ των πραγμάτων δύσκολες» «ξεσκονίστε τα συναξάρια των Αγίων μας και πάρτε κουράγιο και δύναμη από αυτά» μας είπαν πατέρες που δεν προβλέπουν, αλλά βλέπουν, αυτό που έρχεται για να μας αναβαπτίσει στις αλήθειες της ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ μας.

Δρ Μάικοβιτς: Όλη η αλήθεια για τον κορωνοιό ! Υποκλινόμαστε στη γενναιότητα αυτής της γυναίκας


Δρ Μάικοβιτς για τα ψεύδη της προπαγάνδας και τα εγκλήματα.  Η μοριακή βιολόγος και ερευνήτρια ιατρικής Τζούντι Μάικοβιτς λέει πολλά που πολλοί δε γνωρίζαμε… Υποκλινόμαστε στη γενναιότητα αυτής της γυναίκας

Να ετοιμαζόμαστε για εκκλησίες κατακόμβων | Π. Αθανάσιος Μυτιληναίος

☦ To ψωμί Σώμα και το κρασί Αίμα Χριστού – Η διαβεβαίωση της Θεοτόκου

Ζούσε στη χώρα των Αλαμανών ένας ιερέας πολύ ενάρετος, ο Πελάγιος, που έτρεφε ξεχωριστή ευλάβεια στην Υπεραγία Θεοτόκο. Ο διάβολος όμως τον φθόνησε και του έσπειρε λογισμό απιστίας για τη θεία Κοινωνία.
«Πώς είναι δυνατόν», σκεφτόταν, «να γίνονται το ψωμί Σώμα και το κρασί Αίμα Χριστού!». Απ’ τους λογισμούς αυτούς έπεφτε σε μεγάλη θλίψη, αλλά δεν τολμούσε να συμβουλευθεί κανέναν άνθρωπο. Γι’ αυτό πρόστρεξε στην ίδια την Παναγία και την παρακάλεσε να τον πληροφορήσει σχετικά.

☦ Ανήμερα της εορτής του Πολιούχου της Λάρισας ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ μια συνοικία της μπαίνει σε συνθήκες αυξημένης καραντίνας.

Φώτο από https://www.tirnavitikanea.com/tag/agiou-achilliou-larisis
ΣΥΓΚΥΡΊΑ ή ΣΗΜΕΙΟ ;
Μόνο ο ΑΓΙΟΣ  ΘΕΟΣ γνωρίζει.
Μια φορά από αυτόν τον ιό με τα «χίλια πρόσωπα» βλ. μεταλλάξεις δεν ξεμπερδεύουμε εύκολα.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Σαν κοινωνία λέμε όχι στην τρομοκρατία και τον φόβο της υπερβολής  και ότι μέτρο λαμβάνουμε σε προσωπικό επίπεδο πρέπει να το κάνουμε όχι με τον φόβο του νόμου, αλλά κυρίως  με το πνεύμα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης

«Θα την ανυψώσει την Ελλάδα ο Θεός, θα την δοξάσει!»

Προφητικά λόγια του Γέροντα Σίμωνα Αρβανίτη, Μονής Αγίου Παντελεήμονα Νέας Πεντέλης, παρμένη από το βιβλίο του Μοναχού Ζωσιμά: “Ιερομόναχος Σίμων Αρβανίτης 1901-1988, η ζωή και το έργο του”. (απομαγνητοφωνημένο κείμενο)
Επέρχεται η κάθαρσις… Θα την ανυψώσει την Ελλάδα ο Θεός, θα την δοξάσει !!!

Μέχρι να μάθει η ψυχή να διατηρεί τη Xάρη…

Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης
“Τόσο αγαπά ο Θεός τον άνθρωπο ,που του δίνει πλούσια τις δωρεές του Αγίου Πνεύματος. Μέχρις ότου, όμως, μάθει η ψυχή να διατηρεί τη χάρη, θα βασανίζεται για πολύ. Όποιος έχασε τη χάρη, όπως εγώ, αυτός ας πολεμά με γενναιότητα τους δαίμονες. Γνώριζε πως εσύ ο ίδιος είσαι ο ένοχος: έπεσες στην υπερηφάνεια και τη ματαιοδοξία. Όμως, ο πολυέλεος Κύριος σε αφήνει να μάθεις τι σημαίνει να ζεις με το Άγιο Πνεύμα και τι σημαίνει να βρίσκεσαι σε πόλεμο με τους δαίμονες. Έτσι, η ψυχή βλέπει εκ πείρας πόσο ολέθρια είναι η υπερηφάνεια και αποφεύγει τη ματαιοδοξία και τους ανθρώπινους επαίνους και διώχνει τους υπερήφανους λογισμούς. Τότε η ψυχή αρχίζει να γίνεται καλά και μαθαίνει να διατηρεί τη χάρη.