“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Πατήρ Σάββας Αχιλλέως: “Τώρα είναι αρχή ωδίνων! Tα κακά και οι δυσκολίες είναι πίσω”!

Δεῖτε στό βίντεο ἕνα σύντομο ἀπόσπασμα ἀπό τήν συζήτηση πού εἴχαμε χθές μέ τόν πατέρα Σάββα Ἀχχιλέως. Ἀνάμεσα στά ἄλλα μᾶς ἀνέλυσε σύντομα τό μήνυμα τῆς ἑορτῆς τοῦ Ἁγίου Πνεύματος ἐνῶ συνέστησε τήν προσοχή τῶν πιστῶν γιά τίς τρέχουσες δυσκολίες.

Το ”Ολοκαύτωμα” του Διστόμου την Τετάρτη στο Πολεμικό Μουσείο

Εκδήλωση για τη Σφαγή του Διστόμου, το Ολοκαύτωμα που συγκλόνισε τον κόσμο και συνεχίζει με τον πολύπλευρο αγώνα για την δικαίωση των θυμάτων των Ναζί στις  10 Ιουνίου 1944, πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη 6/6/2012 στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών στις 8μμ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό της Αθήνας το βιβλίο του βραβευμένου Γιώργου Θεοχάρη «ΔΙΣΤΟΜΟ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 1944 – ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ». Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Ηλίας Νικολακόπουλος. Το βιβλίο είναι ένα συναρπαστικό χρονικό για τη σφαγή του Διστόμου μέσα από ανθολόγηση κειμένων  που συγκέντρωσε με πολύ κόπο και πολύχρονη έρευνα ο κ. Γιώργος Χ. Θεοχάρης. Ο ίδιος γεννήθηκε σε διπλανό χωριό αλλά βίωσε την μνήμη, τον πόνο, τις συνέπειες και το ”πλάκωμα” της Σφαγής στα θρανία, τις αίθουσες  και τις μαθητικές παρέες του Γυμνασίου Διστόμου όπου φοίτησε.

Δυτ.Ελλάδα: Τρεις σεισμοί σε 20 λεπτά !!!

Τρεις σεισμικές δονήσεις, 3,2R, 3,4R και 2,8R σημειώθηκαν σε διάστημα 20 λεπτών στη Δ. Ελλάδα.
Το επίκεντρο του πρώτου σεισμού (3,2R) που σημειώθηκε στις 17:48 εντοπίζεται στα 28 χλμ. βορειοδυτικά της Πρέβεζας και το εστιακό του βάθος ορίζεται στα 5 χλμ. Ο δεύτερος σεισμός (3,4R) έγινε στις 18:04 σε περιοχή 31 χλμ. δυτικά της Άρτας και είχε εστιακό βάθος 5 χλμ. Τέλος, λίγα λεπτά αργότερα, στις 18:08 σημειώθηκε και τρίτη σεισμική δόνηση (2,8R) 23 χλμ. βορειοδυτικά της Άρτας και είχε εστιακό βάθος επίσης 5 χλμ.

Λοβέρδος: "Ας μην έχουν φάρμακα οι καρκινοπαθείς να γλυτώσουμε...και καμία σύνταξη"!

Απίστευτη η καταγγελία της προέδρου των καρκινοπαθών Π.Μήττα στο "Αποκαλυπτικό Δελτίο" του Extra 3. Σε προγενέστερη συνομιλία της με τον τότε υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο για τα φάρμακα των καρκινοπαθών και την κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία, ο Ανδρέας Λοβέρδος της είπε:"Ας μην έχουν φάρμακα οι καρκινοπαθείς να γλυτώσουμε ...και καμία σύνταξη"! Η καταγγελία αυτή της Π. Μήττα, αν ευσταθεί, αποτελεί σοκ για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται την διακυβέρνηση της χώρας αυτοί που μας έφτασαν μέχρι το σημείο να μην υπάρχουν χρήματα ούτε για....γάζες στα δημόσια νοσοκομεία.

Μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα περιμένει και ο Γεράσιμος Χουλιάρας

Ο εντεταλμένος ερευνητής του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας επιβεβαίωση τις δηλώσεις του καθηγητή, Άκη Τσελέντη περί ισχυρού σεισμού. Μάλιστα ο κ. Χουλιάρας δηλώνει πως είναι σχεδόν σίγουρος ότι οι φόβοι του έναν επικείμενο ισχυρό σεισμό στην Ελλάδα θα επαληθευτούν. Έντονη ανησυχία επίσης εκδήλωσε για κάποια ιστορικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία είχαν χαρακτηριστεί ως «κόκκινα» και «κίτρινα» στο σεισμό της Πάρνηθας το 1999. Αναλυτικότερα τόνισε ο κ. Χουλιάρας: "Πρέπει όλοι να δούμε με προσοχή τη σεισμική θωράκιση των κτιρίων μας. Αν γίνει ένας σεισμός μεγέθους 5,5 Ρίχτερ κάποια κτίρια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας θα πέσουν. Κτίρια όπως το παλιό Εφετείο, το κτίριο του ΙΚΑ στην Πειραιώς, αλλά και άλλα πολλά δημόσια κτίρια πρέπει να ελεγχθούν από τους ειδικούς. Γιατί όταν γίνει ο σεισμός μετά θα τρέχουμε όλοι μας να σώσουμε ότι μπορούμε. Και όλοι ευχόμαστε αν γίνει κάποιος σεισμός να γίνει στη θάλασσα για να μην έχουμε εικόνες όπως στην Ιταλία.

Φωτογραφία ντοκουμέντο:εργολάβοι απασχολούν παράνομα λαθρομετανάστες σε δημόσια έργα της ΔΕΗ !!!

Αναγνώστης από τη Ρόδο μας έστειλε την παραπάνω φωτογραφία από το νησί. Όπως βλέπουμε πεντακάθαρα, τρεις ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ "ΕΡΓΑΤΕΣ" απασχολούνται σε έργο της "ΔΕΗ Α.Ε", όπως γράφουν τα κολωνάκια που έχουν βάλει περιμετρικά στο δρόμο, για να τον κλείσουν!!! Σύμφωνα με τον αναγνώστη, η Ρόδος πλήττεται από την ανεργία και οι εργολάβοι φέρνουν λαθρομετανάστες για να δουλέψουν, στερώντας από τους Έλληνες το μεροκάματο! Διακρίνεται κι ένας "ημεδαπός" με λευκό μπλουζάκι να...επιβλέπει! Αναρωτιόμαστε:
- Ποιος αναθέτει τις συγκεκριμένες εργασίες εταιρειών του Ελληνικού Δημοσίου στους συγκεκριμένους εργολάβους, που απασχολούν ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ;
- Το κόστος του έργου και άρα το αντίστοιχο κρατικό (!!!) κονδύλι προβλέπει την ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ή τη νόμιμη Ελλήνων;;; Κι αν ισχύει το δεύτερο, επιστρέφεται το υπόλοιπο στο Κράτος ή κάποιοι το...τρώνε; Για να το πούμε απλά: Χρυσοπληρώνουμε την ΔΕΗ για να δίνει δουλειές σε ξένους κι όχι στις εκατοντάδες χιλιάδες των Ελλήνων ανέργων;;;

Και ... αραβικά Mirage 2000-9 έστειλε η Άγκυρα μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου!

Με μια πολύ πονηρή κίνηση η Άγκυρα, ενέπλεξε σήμερα στις διεκδικήσεις της στην ανατολική Μεσόγειο και ειδικά στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου όπου έχει δώσει άδειες ερευνών για υδρογονάνθρακες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, τα ... Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία έστειλαν τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-9 και συν-ασκήθηκαν με την τουρκική Αεροπορία. Όλα αυτά σε ένα Αιγαίο που από το πρωί "έβραζε" με μία τεράστια δύναμη τουρκικών και αραβικών μαχητικών (συνολικά 30 αεροσκάφη, 12 σχηματισμοί)) να μπαινοβγαίνουν στον Εθνικό Εναέριο Χώρο πραγματοποιώντας σωρεία παραβάσεων και παραβιάσεων στο Αιγαίο.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας, αποκαλεί τον Λοβέρδο ντίλερ ιδιωτικών συμφερόντων !!!

Συνεχίστηκε η κόντρα στο χώρο της Yγείας με τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρη Βαρνάβα να εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του πρώην υπουργού Υγείας αποκαλώντας τον ντίλερ ιδιωτικών συμφερόντων

lalipouli

25 δισ. ευρώ σε 5 χρόνια από Ρωσία για αμυντικές βιομηχανίες, λιμάνια, δίκτυα κλπ

Υψηλό ενδιαφέρον αγοράς για συγκεκριμένους τομείς και συγκεκριμένες κρατικές εταιρείες επιδεικνύει η Ρωσία και έχει ήδη καταθέσει ή πρόκειται να καταθέσει προτάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.gr οι προτάσεις της Ρωσίας θα συζητηθούν στο 1ο Ελληνο-Ρωσικό Οικονομικό Φόρουμ με θέμα «Ελλάδα - Nέες Δυνατότητες Επενδυτικής Συνεργασίας». που διοργανώνεται από το το Ελληνο-Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο (ξεκινά αύριο) στη Μόσχα. Οι ρωσικές εταιρίες έχουν ήδη καταθέσει προτάσεις εξαγοράς του πλειοψηφικού ποσοστού σε ΔΕΠΑ και ΟΣΕ και ετοιμάζονται να καταθέσουν προτάσεις για αγορά τουλάχιστον τριών λιμένων στην κεντρική και δυτική Ελλάδα, όπως επίσης ενδιαφέρονται στο χώρο των αμυντικών βιομηχανιών να αγοράσουν μία εκ των ΕΛΒΟ, ΕΑΣ, αλλά και να επενδύσουν για την δημιουργία εργοστασίου κατασκευής αεροσκαφών, δηλαδή μια δεύτερη ΕΑΒ (αφού η ΕΑΒ έχει κρατηθεί εκτός του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων).

Κλέβουν το δημόσιο γιατί ξέρουν οτι δε θα τους πιάσουν ποτέ !!!

-Το ομολογεί ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης
- "Οποιος κλέβει φροντίζει να μην έχει φανερή περιουσία" λέει στο Newsit o Λ.Ρακιντζής
- Τι προβλέπει ο καινοτόμος νόμος που "υποχρεώνει" τους κλέφτες να επιστρέψουν τα λεφτά
- Πως για χρόνια εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι έπαιρναν εώς και 1.500 ευρώ παραπάνω το μήνα
- Πάνω από 1.000 υποθέσεις έστειλε στη Δικαιοσύνη ο Γ.Γ. Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.
- Οργιο διασπάθισης δημόσιου χρήματος στις προμήθειες των μεγάλων έργων

Μιχαλολιάκος: “Η Βουγιουκλάκη υπηρέτησε περισσότερο στο Ναυτικό από τον Σαμαρά”

Σχολιάζοντας δήλωση του Α.Σαμαρά περί αμφισβητούμενου πατριωτισμού της Χρυσής Αυγής, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής  Ν. Μιχαλολιάκος, είπε : «η Αλίκη Βουγιουκλάκη ως “Αλίκη στο Ναυτικό” υπηρέτησε περισσότερο στο ναυτικό από τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ήταν περαστικός για 3 μήνες»

diodoros

Γ.Καρατζαφέρης: “Αν βγει ο Σαμαράς θα έχουμε αιματοχυσία στην Αθήνα”

«Αν βγει ο Σαμαράς θα έχουμε αιματοχυσία στην Αθήνα», υποστήριξε ο Γ. Καρατζαφέρης στην εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη, «Η ώρα των αρχηγών» στο Focuswebtv.gr. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι αθέτησε συμφωνίες ενώ έδωσε στοιχεία και για το ναυάγιο της συμφωνίας με τον Πρόεδρο της ΝΔ.  «Έχουν δαιμονοποιήσει την δραχμή, ο κύριος Σαμαράς και η παρέα του, που την ημέρα που ενδεχομένως ακουστεί, θα σκοτώνεται ο κόσμος στους δρόμους χωρίς να υπαρχει λόγος.

“Γεια και χαρά σας βρε πατριώτες, και με οι παππούδες μου ήταν αγρότες”

Σήμερα στην εκπομπή του Πρετεντέρη, θυμήθηκε την καταγωγή της η κ. Διαμαντοπούλου τώρα που δεν εκλέχθηκε βουλευτής; Μέχρι τις προηγούμενες εκλογές δεν ανέφερε ποτέ στους ψηφοφόρους της Α' Αθήνας την καταγωγή της από την επαρχία. Τώρα... που διαπίστωσε ότι δεν πρόκειται ποτέ να ξαναεκλεγεί στην Α' Αθήνας γλυκοκοιτάζει την Κοζάνη; Τι σου κάνει η απώλεια της καρέκλας...

fimotro

Πόλεμος ΗΠΑ – Γερμανίας για την Ελλάδα

Η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ. Ο Ντράγκι δεν θα το επιτρέψει. Κακώς λοιπόν οι Έλληνες τρομοκρατούνται από την ιδέα. Σίγουρα, μετά τις εκλογές της 17/6, θα προκύψει κάποια συνεργασία κομμάτων που τάσσονται υπέρ της δανειακής συμφωνίας. Ότι και να γίνει, θα υπάρξει κάποιος συμβιβασμός, μετά από μια σκληρή αναμέτρηση. Η όποια εμπιστοσύνη στις αγορές έχει απομείνει στη ευρωζώνη θα διαλυθεί, και οι αυξομειώσεις των σπρεντς θα επαναληφθούν στην Ισπανία, στην Ιταλία και στη Γαλλία. Η Eυρωζώνη τελείωσε οριστικά. Και επειδή αν τελειώσει η ευρωζώνη, τελειώνει και η ΕΕ, η 70χρονη σχεδόν συνεργασία Γαλλίας-Γερμανίας φτάνει στο τέλος της. Μπορεί να μην συμβεί αμέσως, μπορεί να χρειαστούν κάποιοι μήνες, αλλά το τέλος είναι αναπόφευκτο.