“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Όσιος Σιλουανός ο Αθωνίτης

Ο όσιος Σιλουανός ο Αθωνίτης είναι μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες φυσιογνωμίες του αγιορείτικου και γενικότερα του ορθοδόξου μοναχισμού.
Γεννήθηκε το 1866 στη Ρωσία από γονείς ευσεβείς. Ύστερα από διάφορες μεταπτώσεις των πρώτων νεανικών του χρόνων, ένα αποκαλυπτικό όραμα της Υπεραγίας Θεοτόκου τον έκανε να μετανοήσει βαθιά και να ποθήσει την ισάγγελη μοναχική πολιτεία.

Παναγία Η Μυρτιδιώτισσα

(Εορτάζει 24 Σεπτεμβρίου)
Σύμφωνα με την παράδοση η αυθεντική εικόνα της Θεοτόκου με το Χριστό βρέθηκε από ένα βοσκό σε μια κοιλάδα νοτιοδυτικά του νησιού γεμάτη από μυρτιές, που ονομάζονται «Μυρτίδια», τον 13ο αιώνα μ.Χ. Στην εικόνα αυτή αρχικά «διεκρίνοντο καθαρά τα χαρακτηριστικά μέχρι στέρνων» της Θεομήτορος και του Χριστού, «με την πάροδο του χρόνου όμως απέκτησε σταδιακά το σκούρο χρώμα».

Το ΘΑΥΜΑ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ Συνεχίζεται

Φώτο: η ΠΑΝΑΓΙΑ η Ιεροσολυμίτισσα στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα.
Την ΠΑΝΑΓΙΑ την ρώτησαν πριν κάνουν από αυτά που κάνουν; Δεν την ρώτησαν; Για αυτό και φεύγουν πριν την ώρα τους. Ή μάλλον φεύγουν γιατί συμπληρώθηκε ο χρόνος της ανοχής του Ουρανού και του Λαού.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ο Ουρανός οριοθέτησε τις  φριχτές ιστορικές περιόδους της κατοχής των μνημονίων στην Ελλάδα. Όποια πολιτική πέτρα και να σήκωνες ανακάλυπτες φίδι ή σκορπιό για να σε δαγκώσει ύπουλα.