“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ, ΤΟΤΕ… ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Έχετε σκεφτεί αν ξεσπάσει στην Τουρκία σε μια διαδικασία αποσταθεροποίησης και διάσπασης, ένας άγριος εμφύλιος κατά τα πρότυπα της Συρίας τι πρόκειται να γίνει, κυρίως τι συνέπειες θα έχει στην χώρα μας που όχι μόνο δεν παρακολουθεί τις τουρκικές εξελίξεις, αλλά αρέσκεται σε ζειμπέκικα και κόκκινα τριαντάφυλλα ?

Όλοι και όλα για την σωτηρία της πατρίδας

Δημήτρης Νατσιός, δάσκαλος - Κιλκίς
«ει δε τις των ιδίων και μάλιστα των οικείων ου προνοεί, την πίστιν ήρνηται και έστιν απίστου χείρων» προς Τιμόθεον Α, ε’, 8
Η μεγαλύτερη σύγχυση τούτη την παμπόνηρη εποχή εντοπίζεται στην στάση των Ελλήνων έναντι των λαθρομεταναστών.

Άγιος Παΐσιος: "Και μόνον το κεφάλι σου να ακουμπήσεις σε μια εικόνα θα βρεις παρηγοριά"

Πολλά τα αποφθέγματα του Αγίου Παισίου για όλα τα θέματα. Στο επίκεντρο των διδαχών του βρισκόταν πάντα η γαλήνη της ψυχής του ανθρώπου και η στροφή της αγάπης αυτού προς τον Θεό. Διαβάστε παρακάτω ένα παράδειγμα για το τι έλεγε σχετικά με την παρηγοριά. 

Όλος ο Χριστός σε κάθε πιστό!

Μυστήριο μυστηρίων!
Πώς υπό τα είδη του άρτου και του οίνου είναι το σώμα και το αίμα του Χριστού; Πώς γίνεται η υπερφυσική μεταβολή; Πώς είναι παρών αοράτως ο Χριστός και αυτός προσφέρει τη θυσία της θείας Ευχαριστίας;
Όλα αυτά, παρά τις προσπάθειές μας να τα καταλάβουμε, παραμένουν απρόσιτα και ανεξήγητα. Μυστήρια!
Υπάρχουν όμως και άλλα αξιοπρόσεκτα στοιχεία της σχετικής διδασκαλίας της Εκκλησίας μας, που φανερώνουν ότι ενώπιόν μας έχουμε μυστήριο τρισμέγιστο και φοβερό. 

Χίος: Απόπειρα νομιμοποίησης του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους από Τούρκους πράκτορες μέσω της συμφωνίας για το προσφυγικό

ΠΡΩΤΟ "ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ" - ΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Προβοκατόρικη ενέργεια από την  Άγκυρα, πραγματοποιήθηκε την εισόδου ενός εκ τω έξι Τούρκων στρατοχωροφυλάκων που έφθασαν στη Χίο το βράδυ της Κυριακής, κάνοντας χρήση διαβατηρίου που έφερε σφραγίδα του ψευδοκράτους επιχειρώντας έτσι την έμεση αναγνώρισή του από την Ελλάδα και την διεθνή νομιμοποίησή του επιβεβαιώνοντας έτσι το pronews.gr  που πρώτο ανέφερε χθες ότι επιχειρείται μυστική επιχείρηση της υποτίθεται "διαλυθείσας" από το 2004 JITEM!

Οι πρόσφυγες εγκλωβίστηκαν για να "ρίξουν" την κυβέρνηση και να εμπλακούμε με την Τουρκία;

Φώτο από www.aftodioikisi.gr
ΚΑΙ  φυσικά δεν θα την ρίξουν “Δημοκρατικώ τω τρόπω”.
Τι συμφωνίες και πράσινα άλογα , ο Ελληνικός Λαός ετοιμάζεται να πέσει σε μια μαύρη αστρική τρύπα που λέγεται προσφυγική ΚΡΙΣΗ - ΟΡΓΗΣ με κίνδυνο να απορροφηθεί εξ απήνης.

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Και συ τέκνο Βρούτε» ;

ΦΩΤΟ από http://www.mixanitouxronou.gr
Η Ιστορία έκλεισε ήδη  για την Τουρκία με προδοσία στις “Ειδούς του φετινού  Μαρτίου”;
Τέτοιο ψυχολογικό τρακάρισμα έχουν πάθει οι γείτονες που θα είναι δύσκολο να το ξεπεράσουν. Οι Ρώσοι μετά την μερική αποχώρηση τους από την Συρία στις 14-15 Μαρτίου τους έστειλαν ένα ξεχωριστό σημειολογικό μήνυμα “προσέξτε τις ειδούς του Μαρτίου”

Ας λέμε και εμείς όσο πιο ταχτικά μπορούμε, μόνοι μας στο σπίτι μας τους «Χαιρετισμούς»

ΦΩΤΟ: η εικόνα της Παναγίας έξω από την παλιά είσοδο της ΙΜ ΙΒΗΡΩΝ
Μια χειμωνιάτικη νύχτα του 1701 ένας αγιορείτης μοναχός βρέθηκε ταλαιπωρημένος έξω από την σεβάσμια Μονή των Ιβήρων.
Στη θλίψη του και στην ανάγκη του, ύψωσε τα χέρια του προς την πάνσεπτη εικόνα της Παναγίας, που είναι ζωγραφισμένη πάνω από την κεντρική πύλη, και άρχισε να προσεύχεται.