“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Ερντογαν, Νταβουτογλου Και Φινταν, το "διαβολικό" Τρίγωνο του Νέο-οθωμανισμού

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης, 
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Η αναμενόμενη θριαμβευτική νίκη του Ταΐπ Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, 10 Αυγούστου, θα σημάνει την έναρξη μιας νέας και πολύ «επικίνδυνης» εποχής για την Τουρκία και κατά συνέπεια και για την ευρύτερη περιοχή στην οποία βρίσκεται  και η Ελλάδα. Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί σήμερα στην γειτονική χώρα, είναι το άρθρο του βασικού αρθρογράφου της κατ’ εξοχήν φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας, της Yeni Şafak, (4/8),  του İbrahim Karagül, με τον πολύ ενδεικτικό τίτλο: «Büyük Türkiye Devrimi», δηλαδή, «Η Επανάσταση της Μεγάλης Τουρκίας».  Στο άρθρο αυτό περιγράφεται η «νέα εποχή» που θα αρχίσει για την Τουρκία από την Κυριακή 10 Αυγούστου με την θριαμβευτική εκλογή του Ερντογάν στην τουρκική προεδρία, γεγονός που θα σηματοδοτήσει την επανίδρυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας σε νέες βάσεις.

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑ ΨΗΦΙΖΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ

Όλο το ΠΑΣΟΚ «Αδιάβαστο» – Πρώτα ψήφισε τον ΕΝΦΙΑ και τώρα ζητά ενημέρωση
Αυτοί απαρτίζουν την ελληνική κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ αφού πρώτα ψήφισε των ΕΝΦΙΑ τώρα ζητά ενημέρωση από τον  υπουργό Οικονομικών. Όπως φαίνεται ο «γίγαντας» Χρυσοχοίδης έδειξε τον δρόμο και οι σύντροφοι τον ακολουθούν.

Ο άθεος πιστεύει στα πάντα, εκτός από την Αλήθεια!

“Ὅταν κάποιος παύσει νὰ πιστεύει στὸ Θεὸ, δὲν σημαίνει ὅτι δὲν πιστεύει, ἀλλὰ ὅτι πιστεύει σὲ ὁτιδήποτε...”. (Γ. Τσέστερσον) 
Άραγε πόσο αληθινή είναι η παραπάνω φράση; 
Μπορούμε να το διαπιστώσουμε παρατηρώντας την ζωή των ανθρώπων αυτών. 
Οι αυτοαποκαλούμε άθεοι είναι οι άνθρωποι αυτοί που ενώ από την μία απορρίπτουν την ύπαρξη του Θεού, από την άλλη πολύ εύκολα αποδέχονται την ύπαρξη παράλληλων κόσμων, την ύπαρξη εξωγήινων ή φαντασμάτων, την δυνατότητα του ανθρώπου να αποκτήσει δυνάμεις υπέρ του λογικού διαμέσου της “αυτοσυγκέντρωσης” κτλ.
Όμως δεν θα μείνουμε σ’ αυτά. Δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι δηλώνουν άθεοι δεν δέχονται τους λόγους των Θεοφόρων Πατέρων της Εκκλησίας αλλά από την άλλη μεριά δέχονται με ευκολία τους λόγους του οποιουδήποτε ο οποίος κατηγορεί την Εκκλησία. 

ΥΠΟΙΚ: Τροποποιητικές δηλώσεις ως 30 Νοεμβρίου και συμψηφισμός οφειλών

Σχόλιο Θ.Π.: “Άλλα ντάλα της Παρασκευής το γάλα” υπήρχαν περιπτώσεις που ο ΕΝΦΙΑ στις ημιτελείς κατοικίες ήταν μεγαλύτερος απ’ ότι στις ολοκληρωμένες. Λάθος ή σκοπιμότητα;

ΓΙΑ ΛΑΘΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ
Στην παραδοχή ότι ο υπολογισμός και η εκκαθάριση του νέου φόρου ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) παρουσίασε προβλήματα που οδήγησαν κατά περίπτωση σε υπερβολικές επιβαρύνσεις, προχώρησε το Υπουργείο Οικονομικών, γνωστοποιώντας παράλληλα τη δυνατότητα τροποποιητικής δήλωσης έως 30 Νοεμβρίου, χωρίς επιβολή προστίμων και με συμψηφισμό των μέχρι τότε πληρωμών με την τελική οφειλή που θα προκύψει μετά τις τροποποιητικές δηλώσεις.

Για λίγες τουρκικές λίρες!

Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης
Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που έχει καταταλαιπωρηθεί από τις οικονομικές ατασθαλίες και την κακοδιοίκηση της προηγούμενης εικοσαετίας, κατάσταση που άνοιξε τον δρόμο στη διοίκηση Μπουτάρη, η οποία εγκαταστάθηκε στον Δήμο Θεσσαλονίκης όχι γιατί έπεισε τους Θεσσαλονικείς, αλλά γιατί οι ψηφοφόροι ήθελαν να τιμωρήσουν εκείνους που καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη τους.

Πάνω απο 430 Ουκρανοί στρατιώτες αυτομόλησαν το πρωί και πέρασαν τα σύνορα με την Ρωσία

ΕΚΤΑΚΤΟ Πάνω απο 430 Ουκρανοί στρατιώτες αυτομόλησαν το πρωί και πέρασαν τα σύνορα με την Ρωσία. ΠΗΓΗ RT
Διαμαρτύρονται για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης τους. Στο δε εσωτερικό της χώρας οι γονείς των επιστρατευομένων νέων σε συγκεντρώσεις διαδηλώνουν την αντίθεση τους σε αυτό τον εμφύλιο που ξέσπασε στην  χώρα τους. Τελικά ο Πούτιν αν εισέλθει στην Ουκρανία  θα βρεί μόνο μισθοφόρους Δυτικούς!!! 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Για την Αργεντινή, η "χρεοκοπία" είναι λύση και όχι πρόβλημα!

For Argentina, debt default is a solution not a problem!
Τέσσερις  τραπεζικοί κολοσσοί  η Citigroup, η Deutsche Bank, η HSBC και η JP Morgan. Δύο από αυτές, η HSBC και η Citigroup, κινούνται παρασκηνιακά για την επίλυση του θέματος που έχει ανακύψει μετά την άρνηση της Αργεντινής να πληρώσει τα funds - όρνεα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας El Pais. 

Ανάπτυξη ή Χρεωκοπία “αλά Τούρκα” ;

Αύγουστος 2014, Προεδρικές εκλογές στην Τουρκία.
Το “ΕΓΩ του Σουλτάνου” θα ηρεμήσει ή θα κοιτάξει προς τα Δυτικά; Που θα κοιτάξει  είπαμε; Στην Ελλάδα που βρίσκεται σε τροχιά “ανάπτυξης”.
Πως το κατόρθωσε αυτό το πράγμα η “μνημονιακή ψωροκώσταινα” ;
Καταπατώντας την αργία της Κυριακής  και κάνοντας τα Κυριακάτικα πρωινά στις μεγαλουπόλεις της ¨τουρκικά παζάρια¨;