“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Θαύμα Αγίου Νεκταρίου: «Άγιε Νεκτάριε εάν πραγματικά υπάρχεις κανε με καλά...»

Το παρακάτω Θαύμα του Αγίου Νεκταρίου είναι μια επώνυμη μαρτυρία μιας αναγνώστριά μας από την Αυστραλία της κ. Ματίνας Αντωνίου. Είναι μια μαρτυρία ζωντανή για να συνειδητοποιούμε ότι ζωντανός είναι και άγιος. Πάντα να πρεσβεύει και να μας στηρίζει παρά της αναξιότητας μας.
Ειλικρινά με συγκίνησε το παραπάνω βίντεο και ηρθε στη μνημη μου η δικη μου εμπειρια πριν 40 χρονια. Ειχα μεινη εγκυος στο 2τερο παιδι και απο τους πρωτους 2 μηνες ειχα αιμοραγια καθημερινα. Επισκεφτηκαμε γιατρους και ο τελευταίος γιατρος μου ειπε θα σου δώσω αυτα τα αθώα χαπάκια ελπίζω μα σταματηση η αιμοραγια. Εκείνο το βράδυ μας επισκέφτηκε η ξαδελφη του συζηγου μου με τον συζηγο της. 

ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ η Ελληνική προεδρία στην ΕΕ;

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
Τελικά τι θα γίνει με εμάς τους Έλληνες κτυπάμε παγκοσμίως όλες τις πρωτοτυπίες;
Χώρα υπό επιτήρηση σκληρών μνημονίων, χώρα που έχει επί  της κεφαλής της το δρεπάνι της πτώχευσης,  με ευρεία καλπάζουσα πτωχοποίηση των κοινωνικών στρωμάτων της, αναλαμβάνει το τιμόνι της ΕΕ.  Τουλάχιστον αν η περίπτωση μας ταίριαζε με τις άλλες ελλειμματικές οικονομίες του Νότου θα είχαμε ένα πιλοτικό πρόγραμμα ή ένα μπούσουλα τέλος πάντων

ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ 500 ΕΥΡΩ

Της Αναστασίας Γαλάνη
Ενώπιον ενός αδιεξόδου και ενός σοβαρού διλήμματος βρίσκονται καθημερινά δεκάδες νέοι που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα που προτιμούν να μπουν στο ταμείο ανεργίας από το να δουλεύουν, όπως λένε, υπό συνθήκες εκμετάλλευσης με μισθό ο οποίος δεν φτάνει όχι μόνο για τα απαραίτητα, αλλά ούτε για τους φόρους.
Και όλα αυτά ενώ οι άνεργοι στη χώρα μας ξεπερνούν τα 1.403.698 άτομα με οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό στα 3.334.690 άτομα, ενώ χιλιάδες βιογραφικά αποστέλλονται καθημερινά σε πιθανούς εργοδότες ακόμα και σε ειδικότητες που απαιτούν πολύ λιγότερα προσόντα από εκείνα των υποψηφίων. Και αυτή είναι η… άλλη πλευρά της ανεργίας σε μια χώρα σε κρίση.