“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν διάβασε τις δηλώσεις Μπάιντεν για την Κύπρο

H αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρί Χάρφ, δεν υποχώρησε από την προχθεσινή της δήλωση ότι άλλο Ρωσία και άλλο Τουρκία και χθες -απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων- ισχυρίστηκε ότι οι περιπτώσεις της τουρκικής εισβολής και κατοχής της Κύπρου και της ρωσικής ανάμειξης στις υποθέσεις της Ουκρανίας, που κατέληξε σε απόσχιση της Κριμαίας, είναι διαφορετικές (περιπτώσεις) για τις ΗΠΑ.

Ο ΑΓΙΟΣ ΚΑΙ ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Μέσα εις το νέφος των μαρτύρων και αγίων της πίστεώς μας, οι οποίοι έδωσαν την ζωήν των δια την αγάπην των προς τον Χριστόν, περιλαμβάνεται και η μορφή του αγίου Παντελεήμονος.
Νέος, γεμάτος σφρίγος και παλμόν, δύναμιν και θάρρος, εμαρτύρησε δια την Ορθόδοξον Πίστιν του. Με αποφασιστικότητα διεκήρυξε και διελάλησε την αλήθειαν της πίστεώς του εις όλους, όσοι κατά την εποχήν εκείνην ευρίσκοντο εις το βασίλειον του σκότους και του ψεύδους, της ειδωλολατρίας. 
Ηρνήθη να θυσιάση εις τα άψυχα και αναίσθητα είδωλα και παρ' όλας τας κολακείας του βασιλέως Μαξιμιανού έμεινεν ακλόνητος και επροτίμησε να θυσιασθή και να καταστή έτσι κληρονόμος της ουρανίου Βασιλείας. Είλκυσεν εις τον Χριστόν και την πίστιν του όσους είχαν πραγματικόν πόθον και δίψαν να γνωρίσουν τον αληθινόν Θεόν.

Η Τουρκία γυρίζει τη πλάτη στην Ευρώπη και οδεύει προς Ρωσία

Εγκαταλείπει σιγά-σιγά την προοπτική της ΕΕ η Τουρκία ή η Άγκυρα κάνει ''τσαλιμάκια ''για να την... προσέξουν περισσότερο οι Ευρωπαίοι και η Δύση γενικότερα;
Η ειδησεογραφία εκ Τουρκίας πάντως την εμφανίζει να κάνει μια  νέα προσέγγιση με την Ρωσία. 

Στρατηγός Ἰωάννης Μακρυγιάννης: "Μᾶς παίρνουν τὴν Ἑλλάδα οἱ μισοέλληνες καὶ ἄθρησκοι, ὅ,τι πολυτίμητον τζιβαϊρικὸν ἔχομεν"

Τὰ γραπτά τοῦ Στρατηγοῦ Ἰωάννου Μακρυγιάννη πιὸ ἐπίκαιρα ἀπὸ ποτέ, καθὼς ἡ μεταπολίτευση, ἀποτελεῖ τὴν συνέχεια τῶν κυβερνητῶν τῆς «ἐβραιουργιᾶς» ποὺ θέλουν «φραγκιᾶ» καὶ ὄχι Ὀρθοδοξία!
"Μὴν ἀφήσετε, Ἅγιοί μου αὐτὰ τὰ γκιντὶ πουλημένα κριγιάτα τῆς τυραγνίας νὰ μασκαρέψουν καὶ νὰ ἀφανίσουν τοὺς Ἕλληνες, κάνοντας περισσότερα κακὰ ἀπὸ αὐτὰ ποὺ καταδέχθηκεν ὁ Τοῦρκος ὡς τίμιος ἐχθρός μας".

Μιθριδατισμὸς – «δηλητήρια» - ἀποτέφρωσις - ψευδάδελφοι

Ἴσως δέν ἔχομε συνειδητοποιήσει ὅτι μία κυρία αἰτία γιά τό φαινόμενο τῆς ἀδιαφορίας τήν ὁποία παρουσιάζει ὁ Ἑλληνικός λαός γιά τά τεκταινόμενα δέν εἶναι παρά ὁ «Μιθριδατισμός», εἰς τόν ὁποῖον κάποια κέντρα, τεχνηέντως καί πολύ συστηματικῶς, καιρό τώρα τόν ὑποβάλλουν.

Αιγύπτιος σχολιαστής TV: Η Τουρκία, το Κατάρ και η Χαμάς, είναι πιο βρώμικα σκυλιά κι από αυτές τις σαγιονάρες

Ο σχολιαστής της αιγυπτιακής τηλεόρασης Τεβφίκ Οχάσκα, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό και αναφερόμενος στην ειρηνευτική πρωτοβουλία της Αιγύπτου, αφού έδειξε μια βρώμικη σαγιονάρα που έβγαλε από μια τσάντα, είπε τα εξής:

Με τροπολογία θα μας καίνε!

Την δημιουργία Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ), προβλέπει σχετική τροπολογία που κατατέθηκε  στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας – Θεσσαλονίκης». Η αποτέφρωση προβλέπεται ύστερα από 60 ημέρες μετά τον θάνατο και ύστερα από προσκόμιση έγγραφης δήλωσης του θανόντος ότι επιθυμούσε την αποτέφρωση της σορού του. Δικαίωμα αίτησης αποτέφρωσης δίνεται σε συζύγους, και συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Η Αγία Παρασκευή η Οσιοπαρθενομάρτυς εορτάζει στις 26 Ιουλίου

Καταγωγή, γέννηση και ανατροφή
Κατά το α΄ μισό του 2ου μ.Χ. αιώνα στην αρχαία κοσμοκράτειρα Ρώμη, ζούσε και το γεμάτο χριστιανική ευσέβεια ζεύγος του Αγάθωνα και της Πολιτείας. Αν και πλούσιοι δεν ζούσαν όπως οι σύγχρονοι τους, με διασκεδάσεις και σπατάλες. Μέριμνα τους καθημερινή ήταν η ελεημοσύνη των φτωχών, η ανακούφιση των ασθενών, η υποστήριξη χηρών και ορφανών. 
Ένιωθαν όμως και μια λύπη: Δεν είχαν αποκτήσει παιδιά! Γι’ αυτό και αδιάκοπα προσεύχονταν στον Κύριο να τους χαρίσει έστω και ένα παιδί. Και για να ενισχύσουν το αίτημα τους, πολλαπλασίαζαν τις φιλανθρωπίες τους. Και, ώ του θαύματος η αρμονική και ευσεβής συζυγία τους, με τη χάρη του Θεού που εισακούει τις προσευχές των πιστών, απέκτησε τον καρπό της.