“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ

ΒΙΟΣ 
Ο Άγιος Χριστοφόρος γεννήθηκε περί το 200 μ.Χ. σε μια βάρβαρη χώρα της Ανατολής και της Ασίας. Γεννήθηκε από μια φυλή ανθρωποφάγων. Ήταν γιγαντόσωμος αλλά όμως και πολύ άσχημος. Γι' αυτό και τον ονόμασαν Ρέπροβο, που σημαίνει, κακομούτρης δηλ σκυλομούρης «κυνοπρόσωπος». Αλλά είχε καλή καρδιά και ο Θεός τον καθοδήγησε ώστε να τον γνωρίσει.

Γνωρίζει τον Βασιλέα Χριστό
Ο Άγιος επειδή είχε μεγάλη σωματική δύναμη, αποφάσισε να πάει προς τα Δυτικά μήπως βρει κάποιον Βασιλέα μεγάλο για τον υπηρετήσει. Στον δρόμο του όμως συνάντησε έναν ασκητή, τον οποίο ρώτησε εάν γνωρίζει κανέναν μεγάλο βασιλέα.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ Ελλάδα... δεν θα πάθεις τα ίδια με την Γιουγκοσλαβία, όπως το επιθυμούν διακαώς.


Φώτο από www.pronews.gr
Μέσα σε τρία 24ωρα επιβεβαίωση της σκοπιμότητας της περιοδείας του Πάπα στα Βαλκάνια. Εμείς αναρωτηθήκαμε πριν λίγες μέρες τι πραγματικά θέλει ο Ποντίφηκας στα Βαλκάνια, αν η επίσκεψη του αυτή σηματοδοτεί εξελίξεις;  και πριν λίγο το BBC επιβεβαιώνει  πέρα από τα εθιμοτυπικά και ένα άλλο παρασκήνιο: «ο ερχομός του Πάπα στα Βαλκάνια δεν είναι μόνο για θρησκευτικούς σκοπούς»
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
 Ανταπόκριση του BBC Μάιος 7, 2019. 22:47 «Ο Πάπας Φραγκίσκος με την επίσκεψή του στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας (εμείς τα λέμε Σκόπια)  και τη Βουλγαρία, θέλει να επιστήσει την προσοχή στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φτωχοί και οι πρόσφυγες, ανέφερε το Βρετανικό Δίκτυο BBC στη σερβική γλώσσα.

Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος

Ο ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ
Ο Άγιος Ιωάννης ο Ευαγγελιστής καταγόταν από κάποιο φτωχό χωριό της Γαλιλαίας που ονομαζόταν Βηθσαϊδά. Ήταν γιος του ψαρά Ζεβεδαίου και της Σαλώμης που ήταν συγγενής της Παναγίας Μητέρας του Χριστού. Πολύ νωρίς έγινε μαθητής του Ιωάννου Προδρόμου ενώ παράλληλα εργαζόταν και στην τέχνη του ψαρά κοντά στον πατέρα του και τον αδελφό του Ιάκωβο.
Κάποια μέρα λοιπόν ο Ιωάννης ο Πρόδρομος βάδιζε αργά στις όχθες του Ιορδάνου διδάσκοντας τον λαό την μετάνοια και βαπτίζοντας στον Ιορδάνη. Μαζί του ήσαν και δύο από τους μαθητές του, ο αδελφός του Πέτρου, και ο Ιωάννης. Καθώς ξεχωρίζει μέσα στο πλήθος τον Ιησούν Χριστόν παράξενα ακούγονται τα λόγια του: «Ίδε ο αμνός του Θεού».

Ο άγιος Νικόλαος ο Νέος [ο εν Βουναίνη] (9 Μαΐου)

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΙΜΩΝΑΡΙΟ ΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΑΓΙΩΝ
Ο Άγιος Νικόλαος ο Νέος [ο εν Βουναίνη] (9 Μαΐου)
Του Κωνστανίνου Αθ. Οικονόμου, δασκάλου
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ: Ο Νικόλαος γεννήθηκε στην Μ. Ασία από ευσεβείς και ευγενείς γονείς και ανατράφηκε από μικρός με τα νάματα της χριστιανικής πίστης. Όταν μεγάλωσε, οι γονείς του τον κατέταξαν στο στρατό του βυζαντινού κράτους όπου και ήταν το πρότυπο του ήρωα για τους συστρατιώτες του χάρις στα σπουδαία του ανδραγαθήματα.