“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός"

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Ξεσπάει πόλεμος στα Βαλκάνια

Κολοσσοί της Παγκόσμιας Ναυτιλίας ετοιμάζονται να αναλάβουν τον εφοδιασμό των πολεμικών πλοίων
Toν Απρίλιο του 2016 θα ξεσπάσει πολεμική σύρραξη στα Βαλκάνια με την Ελλάδα στο επίκεντρο.
Η σύρραξη θα εξελιχθεί στον Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Για το σενάριο του Πολέμου που βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ ετοιμάζονται κολοσσοί της Παγκόσμιας Ναυτιλίας οι οποίοι θα αναλάβουν τον εφοδιασμό των πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ που έλαβαν ήδη σήμα να καταπλεύσουν στην Μεσόγειο.

Σιατίστης: ''Η κατάρρευση της Πατρίδας μας ήταν σχεδιασμένη''

Του Σεβ. Μητροπολίτη Σιατίστης κ. Παύλου
Δέν ξέρω ἐάν ἐδῶ πού φτάσαμε ὑπάρχει ἐλπίδα καί ἔξοδος ἀπό τή δύσκολη ὥρα πού περνᾶμε. Ἐάν ὑπάρχει ὅμως ἕνα ἐνδεχόμενο ἐλπίδας, αὐτό μόνο ἀπό τό λαό μπορεῖ νά προέλθει, ἐάν μπορέσει νά συνετισθεῖ, ἐάν μπορέσει νά μετανοήσει, ἐάν μπορέσει νά ἀναλάβει τίς εὐθῦνες του. 

Υπέρτατη πρόκληση της Άγκυρας: Απαγόρευσε στην Γερμανίδα ΥΠΑΜ να περάσει από τη Λέσβο!

ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ 1923 ΚΑΙ ΓΚΡΙΖΑΡΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΛΕΣΒΟ
Σε νέα προκλητικότατη ενέργεια προχώρησε η τουρκική κυβέρνηση, καθώς δεν επέτρεψε την προσγείωση  του αεροσκάφους της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας στην Τουρκία αν πρώτα είχε προσγειωθεί στο νησί της Λέσβου επειδή  θεωρεί το νησί αποστρατικοποιημένη ζώνη και το VIP αεροσκάφος που θα μετέφερε την υπουργό στρατιωτικό!

«Ο ΒΡΑΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ» ΚΑΙ ΤΑ…ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την ίδια ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι πρόσφυγες και μη κατευθύνονται με την τουρκική συμβολή προς την Ελλάδα, την ίδια ώρα που η Τουρκία αρνείται επιδεικτικά στο ΝΑΤΟ να πλεύσει στα χωρικά της ύδατα, κάποιοι στην άλλη πλευρά του Αιγαίου διάλεξαν να στείλουν ένα σαφές μήνυμα για την κυριαρχία της Τουρκίας σε βραχονησίδες και άλλα… «συναφή»! Δηλαδή, να μην ξεχνάμε και που βρισκόμαστε!

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με βασικό πρόσχημα το προσφυγικό πρόβλημα η Τουρκία προχωρεί σε μεγάλη ενίσχυση των δυνάμεων της ακτοφυλακής της και όχι μόνο στην περιοχή του Αιγαίου.
Σύμφωνα με το έγκυρο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu Ajansı, η Τουρκία ένεκα της κρίσης που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό με το προσφυγικό πρόβλημα, αποφάσισε σε πρώτο βήμα να αυξήσει εντυπωσιακά τις δυνάμεις της ακτοφυλακής της στο Αιγαίο από 5 χιλιάδες 700 άντρες σε 17 χιλιάδες, δηλαδή τριπλασιασμό των δυνάμεων της που δρουν στην θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου.

Ακυρώνεται η Επανάσταση του ’21;

ΦΩΤΟ:  Κλέφτες, Αρματολοί και Κοτζαμπάσηδες
«Τα χέρια είναι παράλυτα και τα σφυριά δεμένα/ και δεν σφυροκοπά κανείς τ’ άρματα και τ’ αλέτρια/ σβησμένες όλες οι φωτιές οι πλάστρες μες στη χώρα» 
Κωστής Παλαμάς
Δημήτρης Νατσιός, δάσκαλος - Κιλκίς
Θα ξεκινήσω, όπως κάθε βράδυ πράττουν τα γνωστά κοπροκάναλα, με μια «συγκινητική» ιστορία, την οποία, ίσως, πολύ σύντομα, θα ζήσουμε στο μέλλον.
Έλληνες, οικογένειες, παιδιά και ηλικιωμένοι κάτοικοι ακριτικών περιοχών, όπως το Κιλκίς, παίρνοντας στην αγκαλιά τους τα λιγοστά τους υπάρχοντα, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τα χωριά τους, διότι εξαθλιωμένες ομάδες Αφγανών, Μαροκινών, Πακιστανών και άλλων μουσουλμάνων, «προσφύγων», περιφέρονται στα χωριά τους απειλώντας ...

«…Όπως ο Θεός έτρεφε τον Προφήτη Του Ηλία για τριάμισι χρόνια, έτσι θα τρέφει και τον λαό Του στην έρημο για ίσο χρονικό διάστημα»

†Π. ΑΘΑΝ. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ – Ο Προφήτης Ηλίας στην εποχή του και στα έσχατα. (Απομαγνητοφωνημένη ομιλία)
 …Όπως ο Θεός έτρεφε τον Προφήτη Του για τριάμισι χρόνια, έτσι θα τρέφει και τον λαό Του στην έρημο για ίσο χρονικό διάστημα.
Αλλά εκεί στην έρημο ο προφήτης Ηλίας τί έτρωγε;
«Και οι κόρακες έφερον αυτώ άρτους το πρωί και κρέα το δείλης, και εκ του χειμάρρου έπινεν ύ­δωρ.»[35] Κοράκια του έφερναν ψωμί το πρωί, και το βράδυ του έφερναν κρέας, κι έπινε νερό από τον χείμαρρο.

Όταν η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ θα γίνεται ΕΛΛΗΝΙΚΗ η γη θα τρέμει στην Αμερική;

Πριν τα καταγράψουν οι σεισμολόγοι στην Αμερική τα κατέγραψαν οι ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ της Εκκλησίας μας… και αφορούν τις μέρες μας ;
Επιστήμονες  από της ΗΠΑ, και το Μεξικό  προβλέπουν Αρμαγεδδώνα στην Καλιφόρνια. Pravda.Ru ¨Επιστήμονες των  ΗΠΑ και του Μεξικού έκαναν ακόμη μια  προειδοποίηση για τον κίνδυνο καταστροφικών σεισμών στη Νότια Καλιφόρνια. 

Οι Πρόσφυγες του 1922 και του Σήμερα... Έχουν σχέση;

Για κάποιους που βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα... 
Υπήρξα μετανάστης. Δεν κατάγομαι από πρόσφυγες !!! Όμως, έχω μεγαλώσει με παιδιά κι εγγόνια προσφύγων και με τις ιστορίες της μεγάλης προσφυγιάς και δυστυχίας.  Να είστε σίγουροι πως θα είμαι από τους πρώτους που θα τρέξουν να βοηθήσουν και να περιθάλψουν πρόσφυγες.