“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας: Εκεί που μας χρωστάγανε, μας κλέβουν και το βόδι!!!

Του Σάββα Καλεντερίδη
Στο άρθρο μας της Παρασκευής ασχοληθήκαμε με την υπόθεση της σύλληψης στη Χίο δυο υπηκόων Τουρκίας, για απόπειρα εισαγωγής όπλων από τη χώρα μας στην Τουρκία. Μάλιστα, μετά από αυτήν την περίεργη υπόθεση, ο Έλληνας Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Δένδιας, σύμφωνα με το Πρακτορείο Ανατολή, φέρεται να συμφώνησε να έλθει στην Ελλάδα ομάδα Τούρκων αξιωματούχων της ΜΙΤ και της Αντιτρομοκρατικής, για να εποπτεύσει τις επιχειρήσεις των Ελληνικών αρμοδίων υπηρεσιών εναντίον της οργάνωσης Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο (DHKP-C), στην οποία ανήκουν οι συλληφθέντες.

Οι Αμερικανοί στρατηγοί δεν θέλουν να πολεμήσουν στη Συρία

Βοηθώντας τους Σύρους αντάρτες, οι Ηνωμένες Πολιτείες οι ίδιες δημιουργούν στον εαυτό τους σοβαρά προβλήματα. Αν το καθεστώς Μπασάρ Άσαντ πέσει, η Συρία θα μετατραπεί σε προπύργιο των τρομοκρατών. 
Τα όπλα, τα οποία οι ΗΠΑ σκοπεύουν να παραδώσουν στους Σύρους αντάρτες, αργά ή γρήγορα θα χρησιμοποιηθούν κατά των ιδίων των Αμερικανών. Ως αποτέλεσμα οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ήδη συνέβηκε στο παρελθόν, θα αναγκαστούν να πολεμήσουν κατά των δυνάμεων, τις οποίες πριν λίγο καιρό υποστήριζαν.