“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σε νέες σοβαρές προκλήσεις μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ αναμένεται να προχωρήσουν οι Τούρκοι, με την νέα μεγάλη αεροναυτική τους άσκηση που θα αρχίσει από τις 6 Νοεμβρίου και θα συνεχιστεί μέχρι τις 12 του μηνός στην ανατολική Μεσόγειο και στις επίμαχες περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ. 

Αυστηρό μήνυμα Λίμπερμαν προς Τουρκία

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία, έστειλε ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Άβιγκντορ Λιμπερμαν, ο οποίος βρίσκεται στη Λευκωσία για διήμερη επίσκεψη, λέγοντας ότι κάθε χώρα στην περιοχή θα πρέπει να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της άλλης, περιλαμβανομένης και της Τουρκίας.

Forbes: Πιο ισχυρός του πλανήτη ο Πούτιν

ΓΙΑ 2η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ
Πιο ισχυρό άνθρωπο στον κόσμο ανακήρυξε τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, το περιοδικό Forbes, χαρίζοντάς του την πρωτιά έναντι του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι ψήφοι μας πήγαν στον Ρώσο πρόεδρο ως τον πιο ισχυρό άνθρωπο στον κόσμο, ο οποίος ακολουθείται από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ» αναφέρει το περιοδικό στην ιστοσελίδα του.

Περί ωφελείας της εκ της φυγής του κόσμου

Υπό Δημητρίου Π. Λυκούδη,
Θεολόγου – Φιλολόγου, Υπ. Δρος Παν/μίου Αθηνών
Έχει τρόπο ο Άθωνας, ξέρει  τις δυσκολίες των Μοναχών, έμαθε να αναπαύει ψυχές, άλλωστε πάντοτε ήξερε. Πολύ δε περισσότερο, γνωρίζει να αγιάζει τον κόσμο, να πλουτίζει το Ουράνιο στερέωμα με ¨δοκιμασμένους¨ Πατέρες, Μοναχούς που απαρνήθηκαν τα εγκόσμια για να κερδίσουν τον αληθινό επουράνιο Κόσμο, για να κερδίσουν και να συμβασιλεύσουν αιώνια, ευφραινόμενοι στην Παραδείσια  θέα του Παναγίου Προσώπου του  Κυρίου και Λυτρωτού μας  Ιησού Χριστού. 

Ντοκουμέντο: Η τουρκική κορβέτα ανάμεσα σε Ίο και Σαντορίνη

Ακολουθείται από φρεγάτα του Πολεμικού μας Ναυτικού - Τη φωτογράφησε Έλληνας κυβερνήτης της πολιτικής αεροπορίας
Η τουρκική κορβέτα «Büyükada», που έκανε βόλτες επί 13 ολόκληρες ώρες δίπλα στα νησιά μας, εισήλθε σε ελληνικά χωρικά ύδατα στις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας και παραμένει εντός, εκτός και... επί τα αυτά της ελληνικής χωρικής θάλασσας επί πολλές ώρες.