“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Τουρκική πρόκληση στη Χίο με σκάφος τους να μπαίνει σε Ελληνικά χωρικά ύδατα – ΒΙΝΤΕΟ

Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, παραβίασε τα χωρικά ύδατα στη Χίο. Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες και το βίντεο του chiospress.gr η τουρκική ακταιωρός πέρασε πολύ κοντά από τα παράλια του νησιού. Ο πλους της τουρκικής ακταιωρού παρακολουθείται από σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Αν αφήση κανείς τα πάθη να τον πολεμούν, δεν χρειάζεται ο διάβολος να τον πολεμήση

Αν ένας άνθρωπος λοξοδρομήσει από τις εντολές του Θεού, τον πολεμούν μετά τα πάθη. Και αν αφήση κανείς τα πάθη να τον πολεμούν, δεν χρειάζεται διάβολος να τον πολεμήση. Και τα δαιμόνια έχουν “ειδικότητα”.
Χτυπούν τον άνθρωπο τάκ-τάκ, να του βρουν την πάθηση, την αδυναμία, για να τον πολεμήσουν. Θέλει προσοχή, να κλείνουμε τις πόρτες και τα παράθυρα -τις αισθήσεις-, να μην ανοίγουμε χαραμάδες στον πειρασμό και μπαίνη από εκεί ο εχθρός.

ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΝΥΦΕΣ ΑΠΟ… 11 ΕΤΩΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Στην «σύγχρονη» ισλαμική Τουρκία τα κοριτσάκια από 11 ετών και πάνω, (ανεπίσημα ίσως και από μικρότερες ηλικίες ), θα πρέπει να μαθαίνουν πώς να γίνουν καλές νύφες, βλέπε πώς να μαθαίνουν να «βιάζονται» από τους συζύγους τους οι οποίοι, όπως κηρύττει το Κοράνι, (το οποίο τελευταία έχει αποκτήσει πολλούς θαυμαστές στην Ελλάδα), τις θεωρούν σαν τα χωράφια τους και όποτε γουστάρουν τα σπέρνουν σύμφωνα με τις ορέξεις τους. 

Ο Δρόμος για την Τρίτη Καταστροφή…

Μάλλον μόνο αυτός φαίνεται να  έμεινε σαν “λύση” στα προβλήματα της ανθρωπότητας;
Καζάνι που βράζει έκαναν όλο τον πλανήτη με πρόφαση την ενέργεια και τους αγωγούς μεταφοράς της. Όταν  η Ρωσία και η Κίνα ζήτησαν τον δικό τους ρόλο και  μάλιστα πρωταγωνιστικό στην Παγκοσμιοποίηση, η μοιρασιά χάλασε. Και αυτό συνέβη σε ανύποπτο προηγούμενο  χρόνο με αποτέλεσμα από εδώ και πέρα οι εξελίξεις να μας ξαφνιάζουν.

Οι ισλαμοφασίστες ομολογούν: Στόχος η Ελλάδα! Δημοσίευμα φωτιά σε τουρκική εφημερίδα

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ένας πραγματικά αποκαλυπτικός αλλά και εκπληκτικός χάρτης της οργάνωσης των Τζιχαντιστών που τελευταία έχουν ταράξει την διεθνή επικαιρότητα με την κατάληψη της ιρακινής πόλης Μοσούλης και την προέλαση τους προς την Βαγδάτη, κυριολεκτικά βάζει «φωτιά» καθώς στην προσδοκώμενη ισλαμική αυτοκρατορία, που είναι και ο τελικός του στόχος, συμπεριλαμβάνεται και η χώρα μας, η Ελλάδα!

Επιστολή κληρικών προς τον Αρχιεπίσκοπο για την παρέλαση "υπερηφάνειας" των ομοφυλοφίλων στην Αθήνα

Το παρακάτω κείμενο εστάλη στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ως έκφραση της ποιμαντικής αγωνίας κληρικών εν όψει της προγραμματισμένης για το Σάββατο 14 Ιουνίου 2014 παρέλασης υπερηφανείας των ομοφυλοφίλων στην Αθήνα.

Ηνοίχθησαν οι ουρανοί και κατέβη φοβερός νεανίας κρατών σπάθην μεγάλην εις την δεξιάν

Δεν θέλω, αγαπητέ μοι, να σας υστερήσω οπτασίαν φοβεράν, ην είδον εις τας αρχάς του Βαλκανικού πολέμου. 
Νύκτα τινά, μοι εφάνη ότι εσκοτίσθη ο ορίζων. εσείετο η γη, έφευγον οι άνθρωποι να κρυφθώσιν εις οπάς και εις σπήλαια. Έτρεμον δε και έπιπτον εις την γην ως φύλλα και απέθνησκον πολλοί εκ της φοβεράς εκείνης οργής. Ιστάμενος καγώ εις τι μέρος και φεύγων από προσώπου της οργής Κυρίου, είδον αίφνης τείχος πολύ υψηλόν από την γην και επί του τείχους εξέδραν. Είτα ηνοίχθησαν οι ουρανοί και κατέβη φοβερός νεανίας κρατών σπάθην μεγάλην εις την δεξιάν (ως εικάζω ο Άρχων Μιχαήλ θα ήτο ή έτερος Άγγελος). Κατήρχετο δε με απειλήν και θυμόν. Εις την θέαν του νεανίου έπεσον πρηνής και παρ΄ ολίγον να εκπνεύσω εκ του φόβου και τρόμου.