“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Καταστρέφουν τα βυζαντινά ανάκτορα των Βλαχερνών για να κτίσουν μουσουλμανικό τεκέ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης,
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Ακόμα και Τούρκοι έχουν αρχίσει και ανησυχούν από την συνεχιζόμενη κακοποίηση και καταστροφή σημαντικών βυζαντινών μνημείων της Κωνσταντινούπολης που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει την μορφή επιδημίας, χωρίς φυσικά, (αυτό έλλειπε), καμία αντίδραση από ελληνικής πλευράς στα μεγάλα αυτά πολιτιστικά ατοπήματα της σύγχρονης Τουρκίας.

Άλλος πολεμικός γύρος ξεκινάει στην Συρία για να αντισταθμίσει το μέτωπο της Ουκρανίας.

Αίμα στο Αίμα, Δάκρυ στο Δάκρυ και ο πόλεμος πιάνει “νέα άκρη”. Ποιος είπε ότι οι Τούρκοι έπαθαν κάζο στην Συρία;
Tούρκοι στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν  μετά την είσοδo τους    σε συριακό έδαφος από αντάρτικο παρακλάδι  της  al-Qaeda κοντά στην πόλη  MinJib της περιφέρειας Suruş. Εκτός από την σύλληψη  των Τούρκων στρατιωτών  αιχμαλωτίσθηκαν και τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα από το συγκεκριμένο  παρακλάδι της al-Qaeda  την επονομαζόμενη  ISIS και ήδη αναρτήθηκε πάνω τους η σημαία της οργάνωσης. Τα δε οχήματα εθεάθησαν να περιφέρονται έτσι εντός του συριακού εδάφους.

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΑΛΛΑ… ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ!!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η πρόσφατη δήλωση του Ταΐπ Ερντογάν, ο οποίος για ευνόητους λόγους ανακοίνωσε για πρώτη φορά στην τουρκική ιστορία ότι συλλυπείται τα θύματα των Αρμενίων την περίοδο των «ιστορικών ανακατατάξεων» στην Μικρά Ασία, έκανε κάποιους πρόθυμους να σβήσουν όλη την φρικτή ιστορία των γενοκτονιών και να σπεύσουν να συγχαρούν τον Τούρκο πρωθυπουργό σαν το πρώτο ιστορικό βήμα προς…την κατεύθυνση της αναγνώριση της γενοκτονίας. Δυστυχώς όλοι αυτοί απαντώνται οικτρά!