“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Που πάνε οι εισπράξεις από τα διόδια;

ΦΩΤΟ Το Γρέκι
Του Τ. Παναγιωτόπουλου (πολ. μηχανικού)
Από πρόχειρους υπολογισμούς για ένα χιλιόμετρο ενός τμήματος εθνικού δρόμου πλάτους 20m, το κόστος για την κατασκευή του ανέρχεται στο ποσό του 8.000.000 ευρώ, δηλαδή με απλά λόγια το κόστος κατασκευής είναι 100ευρώ/m2 , αν υπολογίσουμε για…γεφυρώσεις αρδευτικά κλπ ένα διπλάσιο κόστος ανηγμένο σε m2 τροποποιείται σε…200ευρώ/m2.

Τέλη κυκλοφορίας και διόδια: Το «άρμεγμα» του κράτους-αρχινταβατζή

Ότι το ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο και το δικαίωμα της αυτοκίνησης βρίσκεται υπό συνεχή διωγμό στο ελληνικό κράτος εδώ και δεκαετίες είναι γνωστό και περισσότερο ή λιγότερο όλοι οι πολίτες – οδηγοί της χώρας έχουν υποστεί και υπόκεινται τις συνέπειες.
Στην Ελλάδα το αυτοκίνητο δεν θεωρείται είδος πρώτης ανάγκης αλλά πολυτελείας και η κυριότητα και χρήση του ευκαιρία στο Υπουργείο Οικονομικών να «αρμέγει» σε συστηματική βάση και με κάθε τρόπο τον φορολογούμενο, εκμεταλλευόμενο την ανάγκη του να κινηθεί για όποιο λόγο θέλει (εργασία, αναψυχή) με το αυτοκίνητο του.

Kαίνε τα διόδια στη Μαλακάσα - BINTEO

Εξαγριωμένοι πολίτες μετέβησαν στα διόδια της Μαλακάσας και έβαλαν φωτιά στο κουβούκλιο, αφού πρώτα έβγαλαν την υπάλληλο που βρισκόταν μέσα. Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών διαμαρτύρονται για την αύξηση της τιμής των διοδίων. Σύμφωνα με το STAR, θα μεταβούν στα διόδια Αφιδνών. ΠΗΓΗ

Οχτώ περιοχές της Ελλάδας με πιθανότητα να δεχθούν ισχυρό «χτύπημα» του Εγκέλαδου

Ενα διαφορετικό χάρτη της Ελλάδας, με κόκκινες ζώνες, έχουν σχεδιάσει οι σεισμολόγοι. Σε αυτόν, οχτώ περιοχές της χώρας έχουν επισημανθεί ως οι πιθανές για εκδήλωση ισχυρού σεισμού πάνω από έξι βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, σε βάθος δεκαετίας. Οι επιστήμονες έχουν ενημερώσει τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, καθώς όπως τονίζουν σε αυτές τις περιοχές πρέπει να εστιασθούν τα αντισεισμικά μέτρα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Καθημερινής». Οι κόκκινες ζώνες καθορίστηκαν με βάση το «γεωλογικό» ιστορικό τους αλλά και την ιστορική γνώση που επιτρέπει στους ειδικούς να προβούν σε μεσοπρόθεσμης διάρκειας πρόγνωση εκδήλωσης σεισμών.

Κύπρος… “στο τέλος της μεταπολίτευσης”

ΦΩΤΟ  Ιερά Μονή ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Καρπασίας

Του Δρ. Κωνσταντίνου  Βαρδάκα
“Αντρίζου Κύπρο, εσύ θα ανοίξεις τον χορό, εσύ θε να τον κλείσεις”

Κύπρος= Γεωπολιτικός Κύκλος με Ιστορικούς στροβιλισμούς.

Κύπρος= Αγιοτόκο  Γιοφύρι  Ορθοδοξίας Μ. Ανατολής- Ευρώπης.

η Μεγαλόνησος των Αγίων  προδόθηκε  το αιματοποτισμένο καλοκαίρι του 74 και η Μάνα Ελλάδα “νόμισε” πως απέκτησε την Πολιτική Λευτεριά της. Μεταπολίτευση το ονομάσαμε, αλλά ήταν μία ενδιάμεση  διαχειρίσιμη  κατάσταση για το “clearance sale” ξεπούλημα των ημερών .

ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΙΑΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Ο Νεομάρτυρας Άγιος Ιάκωβος ο Αγιορείτης διηγήθηκε κάποτε στο μαθητή του Μαρκιανό όσα θαυμαστά είδε στη διάρκεια μιας θείας λειτουργίας:
Καθώς φορούσε ο ιερέας την ιερατική του στολή, έφεξε μπροστά του το φως των αγγέλων, όπως φέγγει ο ήλιος την αυγή, πριν ανατείλει. Όταν άρχισε να προσκομίζει, τέσσερα αγγελικά τάγματα πήγαν και στάθηκαν στα τέσσερα σημεία του ναού.

Ο επικεφαλής της Eurostat "αδειάζει" τον Σαμαρά για το πλεόνασμα

«Δεν υπολογίζουμε τους αριθμούς έτσι όπως θα το επιθυμούσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Σαμαράς, αλλά όπως το προβλέπουν οι νόμοι και τα πρότυπα» τονίζει...
«Δεν υπάρχουν ακόμη ανθεκτικοί (ενν.αξιόπιστοι) αριθμοί για το έλλειμμα και το ύψος του χρέους για το 2013», επισημαίνει ο επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ραντερμάχερ σχετικά με το ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα και τονίζει ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου «όλα είναι καθαρές εικασίες».

Τρόικα, έμαθες τα νέα…

Οι βασικές αιτίες ένταξης της χώρας στα μνημόνια ήταν ο διογκωμένος και δυσλειτουργικός δημόσιος τομέας και η παρασιτική λειτουργία ορισμένων κλάδων του ιδιωτικού τομέα, σε βάρος όλων μας. Τα μνημόνια κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τις συγκεκριμένες αγκυλώσεις, αλλά κατάφεραν να διαλύσουν κυριολεκτικά τον υγιή ιδιωτικό τομέα. Διακόσιες χιλιάδες λουκέτα επιχειρήσεων, 1.380.000 άνεργοι και αβεβαιότητα είναι οι πιο χαρακτηριστικές και επώδυνες συνέπειες.

Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου: Η φαρισαϊκή διαγωγή μας σκοτώνει την εν Χριστώ σωτηρία μας

π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος

Χρόνια μας Πολλά.

Και λέω Χρόνια μας Πολλά, γιατί σήμερα όλοι μας που αρχίζει το Τριώδιο, γιορτάζουμε. Και γιορτάζουμε επειδή η παραβολή του Τελώνου και Φαρισαίου με την οποίαν αρχίζει το Τριώδιο, μας αφορά όλους μας, γιατί άλλος λίγο, και άλλος πολύ, έχει συμμετοχή στην υπερηφάνεια και στον Φαρισαϊσμό. Γι’ αυτό λοιπόν έχουμε και την ονομαστική μας εορτή και ευχήθηκα λοιπόν Χρόνια μας Πολλά.
Λέγεται Τριώδιο, αφενός μεν διότι αποτελείται από τρείς περιόδους, η πρώτη αρχίζει με την σημερινή Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου και τελειώνει με την Κυριακή της Τυρινής, η Δευτέρα περίοδος αρχίζει από την Καθαρά Δευτέρα και τελειώνει την Κυριακή των Βαΐων, και η Τρίτη περίοδος είναι η περίοδος της Μεγάλης Εβδομάδας.