“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Μίλα μας πάλι ΙΕΡΕ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ

ΦΩΤΟ από www.iefimerida.gr
Στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αθηνών τελέστηκε, χοροστατούντος του αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, η δοξολογία για το νέο έτος, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. www.iefimerida.gr

Σε παράκρουση φανατικοί ισλαμιστές στην Τουρκία με τον Χριστιανισμό: Ντύθηκαν γενίτσαροι και πέρασαν από δίκη τον... Άγιο Βασίλη!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΞΑΝΑΓΕΝΝΙΕΤΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Οι Τούρκοι φανατικοί "πιστοί" στο μίσος τους για τον χριστιανισμό παρά τα όσα περί κοσμικού κράτους προσπαθούν να διαδώσουν στην Ευρώπη σε μια προσπάθεια ανατολίτικου παζαριού να κερδίσουν όσα μπορούν περισσότερα καθώς παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως "Ευρωπαίους", στην πραγματικότητα η κοινωνία τους είναι ισλαμιστική που στόχο έχει να δείχνει την ανωτερότητα της έναντι του Χριστιανισμού.

Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου - Για τις αρρώστιες και συμφορές

Ο Μέγας Βασίλειος στο λόγο του, «ότι ουκ έστιν αίτιος των κακών ο Θεό», μας λέγει:
«…Κάθε κακό δεν είναι κακό. Κακά είναι οι αμαρτίες· κακά δεν είναι όσα μας προκαλούν οδύνη στο σώμα, όπως είναι οι αρρώστιες και τα τραύματα του σώματος, η φτώχεια, οι ταπεινώσεις, οικονομικές ζημιές, θάνατοι συγγενών, τα οποία ενεργεί (κατά παραχώρηση ) προς το συμφέρον της ψυχής ο σοφός και αγαθός Κύριος. Ο Οποίος αφαιρεί τον πλούτο από αυτούς που τον μεταχειρίζονται αμαρτωλά, για να καταστρέψει έτσι το μέσο του κακού. Παραχωρεί αρρώστιες, σ΄αυτούς που συμφέρει να είναι το σώμα τους δεμένο με τις αρρώστιες, παρά να είναι ελεύθερο για ν’ αμαρτάνει. Παίρνει με θάνατο εκείνους, που τους συμφέρει ο θάνατος παρά η παράταση της ζωής. Επίσης, προκειμένου να σταματήσει ο Θεός τις εκτεταμένες αμαρτίες, φέρει πείνα , ξηρασίες, κατακλυσμιαίες    βροχές , που αποτελούν μάστιγες κοινές πόλεων και ολοκλήρων εθνών…»

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ: Η μνήμη της ΖΩΗΣ είναι πιο δυνατή από την μνήμη των ανθρώπων.

Η ΕΛΛΑΔΑ Ο ΛΑΟΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ, ΕΠΙΜΕΝΕΙ στον ΘΡΥΛΟ του ΠΟΘΟΥΜΕΝΟΥ
Όταν ο θρύλος λαμβάνει σάρκα και οστά, εμείς επιμένουμε στον θρύλο,  ακόμα όσοι δεν πάρουν την κάρτα είμαστε οι πολύτιμοι επιζήσαντες.
Τι  χρώμα μελάνης  και σελίδας θα  χρησιμοποιήσει ο ιστορικός για τις ημέρες που βιώνουμε;