“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Η εορτή του ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ δεν τελειώνει, συνεχίζεται με όλα τα ανοικτά Εθνικά μας θέματα.

Το ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ πρόγνωσης έντονων φαινομένων εκδόθηκε σε μια σπηλιά και γράφτηκε υπό  το φως ενός λαδοφάναρου ασκητή, που από την πνευματική παλαίστρα του  βλέπει τις πλεκτάνες των αγαρηνών. Προσπαθώντας να  σας μεταφέρουμε  το προγνωστικό αυτό, όσο το δυνατόν εναργέστατα.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
«Βαρομετρικό χαμηλό»  έρχεται  με σφοδρότητα εμπλοκής από την Καθ ημάς Ανατολή.

Ο τρόμος του θανάτου αποδεικνύει ότι υπάρχουν αμαρτίες για τις οποίες δεν εδείχθηκε μετάνοια

π.Γεώργιος Δορμπαράκης
Μικρές στάσεις στην Κλίμακα του Αγ.Ιωάννου(2)
«Η δειλία του θανάτου είναι φυσικό ιδίωμα του ανθρώπου, το οποίο οφείλεται στην παρακοή του Αδάμ. Ο τρόμος όμως του θανάτου αποδεικνύει ότι υπάρχουν αμαρτίες για τις οποίες δεν εδείχθηκε μετάνοια» (λόγ. στ΄, 3).
Ο φόβος που δείχνεις πολύ συχνά μπροστά στον θάνατο πρέπει να σε προβληματίσει. Μπορεί να είναι φόβος δικαιολογημένος γιατί είσαι άνθρωπος: είναι φυσικό ιδίωμα του ανθρώπου μετά την πτώση του στην αμαρτία.

ΚΑΙ Αφανείς ΑΓΙΟΙ θα τρέξουν στις δύσκολες στιγμές που θα ζήσει η Αθήνα και οι άλλες μεγαλουπόλεις.

Επίθεση εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ -Φωτογραφία: Aris Oikonomou/SOOC
Σε μια αποστροφή των λόγων του ο Γέροντας Εφραίμ ο Αριζονίτης είπε: «σήμερα οι πολυκατοικίες των Αθηνών είναι γεμάτες με ΑΓΙΟΥΣ». Και τούτο συμβαίνει γιατί πολλούς συναντήσαμε. Περικείμενον νέφος αγίων κληρικών και λαϊκών σκεπάζουν με  την προσευχή τους τα δρώμενα των ημερών μας.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Δεκαετία του 90 όταν  όλα πήγαιναν τραλαλά  ένας ταπεινός λευίτης μας έλεγε: Έρχονται χρόνια που οι μεγαλουπόλεις της Ελλάδος θα βιώσουν φρικτές καταστάσεις. Θα τρέχουν οι ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ να γλυτώσουν τους Έλληνες.