“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Γιατί υπογράφουν μόνο 38 βουλευτές;

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στο τέλος δεν θα επικρατήσει η... ρεπούσια αντίληψη περί συνωστισμού στα παράλια της Σμύρνης. 
Ούτε βέβαια τα ενοχικά συμπλέγματα της Κεντροδεξιάς που, για να μην κατηγορηθεί από εκείνους που διέπραξαν στο παρελθόν εθνικά εγκλήματα, ετοιμάζεται να διαπράξει ένα μέγιστο εθνικό ατόπημα. Θα τρίζουν τα κόκαλα των μαρτύρων μας στον Πόντο, στη γη της Ιωνίας, των αθώων θυμάτων της προμελετημένης και σχεδιασμένης γενοκτονίας του Κεμάλ και της παρέας του. 

Σε ποιάν αλήθειαν ομολογούμεν;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης,
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
«Η Εκκλησία είναι καθολική εις πάντα τα μέρη αυτής. Έκαστον των μελών της, όχι μόνον ο κληρικός αλλά και πας λαϊκός καλείται να ομολογεί και να υπερασπίζει την αλήθειαν της παραδόσεως και να αντιτάσσεται και προς αυτούς ακόμη τους Επίσκοπους, εάν ούτοι πίπτουν εις αίρεσιν.» Από «Η Μυστική Θεολογία της Ανατολικής Εκκλησίας», του Vladimir Lossky.
Τα τελευταία χρόνια και ειδικά τους τελευταίους μήνες αυξάνονται σας χιονοστιβάδα οι συνεχείς δηλώσεις και εκδηλώσεις ιεραρχών, επισκόπων, καθηγούμενων και του Αγίου Όρους, με πρωτοστατούντα την ίδια την «κεφαλήν» της Ορθοδοξίας, υπέρ νεοταξικών προτύπων, (όπως το παραμύθι της «αντιρατσιστικής» εκστρατείας), υπέρ της «προοδευτικής» αλλαγής του κόσμου με «σημαία» την κάθε διαστροφή, υπέρ της σταδιακής ισλαμοποίησης της ελληνικής κοινωνίας, (όχι τόσο γιατί είναι υπέρ του Ισλάμ, αλλά γιατί πιστεύουν πως έτσι θα «σπάσουν» το ορθόδοξο φρόνημα των πιστών), υπέρ του οικουμενισμού και γιατί όχι, υπέρ της ένωσης των «εκκλησιών». 

Nέο χτύπημα της Ρεπούση για τις γενοκτονίες χριστιανών: “Βγάλτε τους νεκρούς από τη ζυγαριά!”

Μέσω twitter η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση απαντά στα όσα υποστηρίζουν οι 38 βουλευτές της ΝΔ για τις Γενοκτονίες.
«Αντί σχολίου για την τροπολογία των βουλευτών της ΝΔ παραπέμπω στο Α. ΛΙΑΚΟΣ: Βγάλτε τους νεκρούς από τη ζυγαριά!», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Ρεπούση. Ο ιστορικός Αντώνης Λιάκος σε άρθρο του με τίτλο «βγάλτε τους νεκρούς από τη ζυγαριά!» που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2013, όταν υπήρξε ο πρώτος γύρος αντιπαράθεσης για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, τονίζει μεταξύ άλλων πως «ο ιστορικός δεν είναι δικαστής».

Άφεση αμαρτιών σε όσους διοίκησαν "αμαρτωλές" δημοτικές επιχειρήσεις

Του Σπύρου Δημητρέλη  
Άφεση αμαρτιών δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε όσους διοίκησαν στο παρελθόν δημοτικές επιχειρήσεις οι οποίες καταχρεώθηκαν και τα σχετικά χρέη μεταφέρθηκαν στους οικείους δήμους. 
Με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους  που έγινε δεκτή από το υπουργείο Οικονομικών και βασίζεται σε ερμηνεία των φορολογικών διατάξεων ορίζεται ότι η διαγραφή των οφειλών των δημοτικών επιχειρήσεων και η μεταφορά τους στους οικείους Δήμους συνεπάγεται ότι οι υπεύθυνοι αυτών των δημοτικών επιχειρήσεων απαλλάσσονται από κάθε προσωπική ευθύνη.

Πριν ανοίξει ο Τάφος της Αμφίπολης “ανοίγουν” τάφοι στην Αμερική και αλλού

Τρέχεις  σήμερα τις γωνιές του διαδικτύου και τα μάτια σου “ματώνουν”. Αίμα – παντού Αίμα, ποτάμια Αίματος  στην Συρία, στο Ιράκ, στο Κουρδιστάν, στην Αν.  Ουκρανία….
Kαι λες ας πάω λίγο πιο Δυτικά να ξεκουραστώ στην Θέα της “αυτοκρατορίας των ημερών” μας και να θαυμάσω το έμβλημα της το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Τα Ζώα Διαισθάνονται την Αγάπη του Ανθρώπου

του Γέροντα Παϊσίου
Γέροντα, ο Αββάς Ισαάκ λέει: «Καρδία ελεήμων είναι καύσις καρδίας υπέρ πάσης της κτίσεως…».
-Ναι, έτσι είναι∙ «καύσις καρδίας» και υπέρ των ζώων, αλλά και υπέρ των δαιμόνων ακόμη. 
Ο πνευματικός άνθρωπος δίνει την αγάπη του πρώτα στον Θεό, έπειτα στους ανθρώπους, και την υπερχείλιση της αγάπης του την δίνει στα ζώα και σε όλη την κτίση. Αυτή η θεϊκή αγάπη πληροφορεί και τα ζώα, τα οποία καταλαβαίνουν τον άνθρωπο που τα αγαπάει και τα πονάει και τον πλησιάζουν, χωρίς να φοβούνται. Ακόμη και τα άγρια ζώα μπορούν να διακρίνουν έναν άνθρωπο που τα αγαπάει από έναν κυνηγό που θέλει να τα σκοτώση. Τον κυνηγό τον αποφεύγουν, τον άνθρωπο που τα αγαπάει τον πλησιάζουν.

Ο Άγιος και ο χωροφύλακας

Όταν ακόμη ζούσε ο Άγιος έλεγε σε ένα χωροφύλακα άπιστο, να πιστέψει. Ότι υπάρχει δηλαδή Θεός, να μετανοήσει, να εξομολογηθεί, να εκκλησιάζεται, να κοινωνεί. Ο χωροφύλακας όμως δεν επίστευε σε τίποτα. Ήλθεν εποχήν που ο χωροφύλακας μετετέθη επί 12 χρόνια, από την Αίγινα στην Μακεδονίαν.

Συνέντευξη Φωτιά : “Η Τουρκία θα πληρώσει το τίμημα της στήριξης της ISIS”

O ηγέτης της Χεζμπολλάχ ο Νασράλλα δήλωσε πως η ISID είναι ένα μια οργάνωση τέρας που απειλεί όλη την περιοχή και η οποία πρέπει οπωσδήποτε να νικηθεί. Ανέφερε πως στην ευημερία της ISID συνέβαλαν οι ΗΠΑ, οι χώρες του Κόλπου και η Τουρκία, προσθέτοντας πως και αυτές οι χώρες δεν είναι στο απυρόβλητο.

"ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ" - ΘΕΣΠΙΕΣ - ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ - ΑΜΦΙΠΟΛΗ! ΤΙ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΑ 4 ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ!

Πολυάνδρεια φυλούσαν οι Λέοντες! 10.000 Αθηναίοι είχαν πέσει στην Αμφίπολη!
Μετά την αποκάλυψη του Οράματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου για δημιουργία ενός νέου μεγάλου σαν πυραμίδα τάφου για τον πατέρα του Φίλιππο, το ΣΠΑΕΙ αποκαλύπτει σήμερα την σχέση που μπορεί να έχουν τα τόσο παρόμοια λιοντάρια "Πειραιά", Θεσπιών, Χαιρώνειας και Αμφιπόλεως μεταξύ τους!