“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

☦ Στο διάβα της ζωής θα συναντήσουμε πολλούς ανθρώπους…..

Άλλους θα τους προσπεράσουμε αμέσως, άλλους θα τους ξεχάσουμε μετά από λίγο, με μερικούς όμως θα συνδεθούμε για μια ζωή. Θα γίνουν για εμάς σημείο αναφοράς.

Είναι εκείνοι, οι λίγοι, που θα μπούνε στην καρδιά μας και δεν θα βγουν ποτέ.

Ακόμα και όταν υπάρξει ρήξη μεταξύ μας και φαινομενικά θα δείχνουμε ότι ήρθε το τέλος κι όμως  βαθιά μας είμαστε καταδικασμένοι να τους αγαπούμε.

☦ Να μιλάς αυθόρμητα στον Χριστό, στην Παναγία, στους Αγγέλους, στους Αγίους, όπου κι αν βρίσκεσαι……

Να μιλάς αυθόρμητα στον Χριστό, στην Παναγία, στους Αγγέλους, στους Αγίους, όπου κι αν βρίσκεσαι, και να τους λές ό,τι θέλεις «Χριστέ μου, να λές, Παναγία μου, την διάθεσή μου την ξέρεις. Βοήθησέ με!». Έτσι απλά και ταπεινά να τους μιλάς συνέχεια για ό,τι σε απασχολεί και ύστερα να λές την ευχή «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με».

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης.

Εκκλησία Ερήμης

☦ "κατασκευάζουν αρρώστιες" σαν να μιλάει για σήμερα ο π. Σάββας Αχιλλέως

☦ Η Αγία Σεβαστιανή η Μεγαλομάρτυς

☦  Ἁγία Μάρτυς Σεβαστιανή ξίφει τελειοῦται

Σεβαστιανῇ τῇ τομῇ βλύζει γάλα,

Οὐχ αἷμα καί σάρξ ὥσπερ οὖσα πρός ξῖφος.

☦ “Αφού συνεχώς αμαρτάνουμε, γι’ αυτό και συνεχώς να προσευχόμαστε! Αν η προσευχή δεν καταλαμβάνει το κύριο μέρος της ζωής μας, τότε ο πνευματικός μας θάνατος είναι βέβαιος.” Γέροντας Γερμανός Σταυροβουνιώτης

 

☦ Όποιος θέλει να σωθεί πρέπει να έχει την καρδιά του σε κατάσταση μετανοίας και συντριβής: «Θυσία τω Θεώ πνεύμα συντετριμμένον, καρδίαν συντετριμμένην και τεταπεινωμένην ο Θεός ουκ εξουδενώσει» (Ψαλμ. ν’, 19). Όσιος Σεραφείμ του Σάρωφ