“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Κάντε ένα κολπάκι μαζί μας!!!



Όλοι μας γνωρίζουμε ή έχουμε ακούσει το όνομα illuminati
Πάρτε αυτή την όμορφη λεξούλα και γράψτε την ανάποδα itanimulli
Προσθέστε τώρα στα αριστερά της λέξης το ....www. και στα δεξιά το .com ώστε να φτιάξουμε μια διεύθυνση.
www.itanimulli.com
Σχόλιο ανοιχτής ματιάς: το γεγονός αυτό αμφισβητείτε από ορισμένους ως μια κακόγουστη πλάκα ενός blogger. Πάντως ακόμα κι αν είναι μια πλάκα δεν σημαίνει ότι δεν είναι και αλήθεια.

πηγή: http://ellinikoistologio.blogspot.com

Tζ.Σόρος: «Αναπόφευκτα ένα κράτος θα βγει από τη ζώνη του ευρώ»


«Αναπόφευκτα ένα κράτος θα βγει κάποια στιγμή από τη ζώνη του ευρώ». Αυτή ήταν η εκτίμηση του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Τζορτζ Σόρος, στα πλαίσια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης στη Βιέννη. Παράλληλα κάλεσε τους Ευρωπαίους να καταλήξουν σε ένα «σχέδιο Β» που θα μπορούσε να σώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση από μια ενδεχόμενη οικονομική κατάρρευση. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, o μεγαλοεπενδυτής δεν κατονόμασε τη χώρα στην οποία αναφέρθηκε, ενώ επανέλαβε την άποψή του ότι το ευρώ είχε ένα βασικό ελάττωμα από την αρχή και αυτό, όπως εξήγησε είναι ότι το νόμισμα δεν υποστηρίζεται από μια πολιτική ένωση ή ένα κοινό ταμείο. «Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για μια χώρα που ενδεχομένως θα έβγαινε από το ευρώ, κάτι το οποίο, υπό τις παρούσες συνθήκες είναι μάλλον αναπόφευκτο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Χαρακτήρισε παράλληλα θέμα ζωτικής σημασίας για όλους την επιβίωση της Ε.Ε., συμπληρώνοντας ότι η Ενωση χρειάζεται διαρθρωτικές αλλαγές για να σταματήσει «η διαδικασία αποσύνθεσης». «Ας το παραδεχτούμε, είμαστε στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης που ξεκινά, ας πούμε, στην Ελλάδα, αλλά θα μπορούσε εύκολα να εξαπλωθεί. Το χρηματοπιστωτικό σύστημα εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά ευάλωτες», παρατήρησε. «Είμαστε στο χείλος της κατάρρευσης και είναι η ώρα να αναγνωρίσουμε την ανάγκη για αλλαγή», κατέληξε ο Σόρος.

http://www.topontiki.gr

Θ.Πάγκαλος: Δόση ή τανκ!

Όπως είπε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος στην Ισπανική εφημερίδα El Mundo αν δεν πάρουμε την δόση θα δημιουργηθεί μια τρομερή κατάσταση με τους πολίτες να πολιορκούν τις τράπεζες, η αστυνομία δεν θα φτάνει και θα πρέπει να λάβει δράση ο Στρατός και τα τανκ για να τις προστατέψει ! Στην ιδιαίτερη άποψη του αντιπροέδρου πως οι ΕΔ οφείλουν να φυλαν και τις τράπεζες δεν υπάρχει πάντως εκδοχή για αεροπορικούς βομβαρδισμούς. Πάλι καλά.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"Στην κόψη του ξυραφιού" το Μεσοπρόθεσμο! - Περνάει-δεν περνάει...


Την εκτίμηση ότι το Μεσοπρόθεσμο θα μαζέψει λιιγότερες από 153 ψήφους στη Βουλή - ήδη δύο βουλευτές της Κ.Ο έχουν δηλώσει ότι δεν το ψηφίζουν άρα το 155 αποκλείεται εκ των πραγμάτων - διατυπώνουν ανοιχτά βουλευτες του ΠΑΣΟΚ. Άρα η υπερψήφισή του σαφώς τίθεται υπό αίρεση, αν λάβουμε υπ'όψιν ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος των "ελεύθερων σκοπευτών" δηλαδή αυτών που δεν δηλώνουν εκ των προτέρων καταψήφιση, αλλά το καταψηφίζουν στην πράξη. Οπωσδήποτε έχει μεγάλη πολιτική σημασία αν θα ψηφιστεί από 151 ή από 150 ή και λιγότερους βουλευτές.  Ερώτημα είναι τι θα κάνει η ΔΗΣΥ της Ν.Μπακογιάννη...
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο άφησε μιλώντας το Σάββατο στον ΣΚΑΪ και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουμπλής, εάν -όπως είπε- δεν υπάρξουν δεσμεύσεις από την κυβέρνηση για πιο δίκαια μέτρα, κάτι που αποκλείεται φυσικά να συμβεί. «Για έναν που ζει την ιδιότητα του βουλευτή είναι από τις πιο βασανιστικές στιγμές της ζωής του. Βιώνω δύσκολες στιγμές. Η πίεση του κόσμου εκφράζει την αγωνία την ανησυχία και κάποιοι το μαρτύριο της φτώχειας» σημείωσε. Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι ανήκει σε μία κυβερνητική παράταξη που καλείται μόνη της να σηκώσει το βάρος των μέτρων. «Το πολιτικό σύστημα αποδεικνύεται αδύναμο και ανίκανο. Έστειλα σημείωμα με 15 σημεία και περιμένω δεσμεύσεις της κυβέρνησης, βάζω ζητήματα που με λίγη αποφασιστικότητα μπορούν να μαζευτούν χρήματα» τόνισε. Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής Κοζάνης Αλέκος Αθανασιάδης δήλωσε την περασμένη εβδομάδα στον ΣΚΑΪ ότι δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, ενώ δεν φαίνεται διατεθειμένος να παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα. «Για εμένα δεν έχει αλλάξει τίποτε, δεν θα ψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο, καθαρές κουβέντες», υπογράμμισε ο κ. Αθανασιάδης, σε παρέμβαση που πραγματοποίησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. «Σε πάρα πολλά σημεία δεν διαφωνώ με την κυβέρνηση, αλλά εμμένω στην άποψή μου ότι κάποιες ΔΕΚΟ δεν πρέπει να πωληθούν» επισήμανε. Αλλά και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Θωμάς Ρομπόπουλος δήλωσε και πάλι την Παρασκευή σε τηλεοπτικό σταθμό ότι προσανατολίζεται να καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο και στη συνέχεια να παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα. Από την πλευρά της, η βουλευτής Θεσσαλονίκης Χρύσα Αράπογλου, φαίνεται ότι δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ενώ φέρεται διατεθειμένη να παραιτηθεί από βουλευτής.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"Ετοιμαζόμαστε για κατάρρευση της Ελλάδας", δηλώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών


Η ευρωζώνη προετοιμάζεται για το χειρότερο σε ό,τι αφορά την Ελλάδα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη. Ο κ. Σόιμπλε αναφέρει ότι οι Ευρωπαίοι περιμένουν να εγκριθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο ο νόμος του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, αυτή την εβδομάδα, ωστόσο τόνισε ότι αν αυτό δεν γίνει η Ευρώπη θα τα καταφέρει. "Κάνουμε ότι μπορούμε για να αποφύγουμε επικίνδυνη κλιμάκωση της κατάστασης στην Ευρώπη αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το χειρότερο" δήλωσε στην Bild. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008, που πυροδότησε την παγκόσμια κρίση, υποστηρίζοντας ότι αφού η οικονομία άντεξε αυτό το χτύπημα, θα αντέξει και κατάρρευση της Ελλάδας.

"Αν τα πράγματα δεν πάνε όπως όλοι περιμένουμε, θα είναι μεγάλο πλήγμα. Ωστόσο ακόμη και το 2008 η διεθνής κοινότητα μπόρεσε να λάβει μέτρα για να μην υπάρξει εκτεταμένη παγκόσμια οικονομική κρίση" ανέφερε.  

http://www.onalert.gr

Ωρα του νέου Μνημονίου

Μέρες κρίσιμες, πολύ κρίσιμες πλησιάζουν. Η κοινωνία ανάστατη και απελπισμένη. Η κυβέρνηση αποφασισμένη, αλλά απομονωμένη. Η χώρα "ξοφλημένη" στα μάτια των Ευρωπαίων. Η χρεοκοπία επί θύραις. Η αντιπολίτευση ανήμπορη. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, την Τετάρτη οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν το νέο Μνημόνιο που συμφώνησε η κυβέρνηση Παπανδρέου με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Ενα Μνημόνιο που θα γυρίσει πολλές δεκαετίες πίσω το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα κλείσει οριστικά και αμετάκλητα την εποχή που άνοιξε ο πατέρας του, ο Ανδρέας Παπανδρέου, τη νύχτα της 18ης Οκτωβρίου 1981. Μια εποχή που εγκαινίασε τη θεαματική άνοδο του βιοτικού επιπέδου των οικονομικά ασθενέστερων, αλλά και | των μεσαίων και ανώτερων κοινωνικών στρωμάτων των Ελλήνων. Θα περάσει το νέο Μνημόνιο από τη Βουλή την Τετάρτη. Θα υπερψηφιστεί ακόμη και αν βρεθούν κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που τελικά το καταψηφίσουν, θεωρώντας το ασυμβίβαστο με τα πολιτικά και ιδεολογικά τους πιστεύω. Υπάρχουν δεκάδες "πρόθυμοι" βουλευτές της αντιπολίτευσης για να τους αντικαταστήσουν, αν όντως παραστεί ανάγκη. Εχει τεράστια σημασία όμως το αν θα υπάρξουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και πόσοι θα είναι αυτοί, οι οποίοι θα το καταψηφίσουν. Η βέβαιη διαγραφή τους από τον πρωθυπουργό ενδέχεται να πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις, ανεξαρτήτως της υπερψήφισης του νέου Μνημονίου. Εχει φυσικά καταστεί σαφέστατο στους πάντες ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν εγκαταλείπει οικειοθελώς με τίποτα την εξουσία, παρά τα περί του αντιθέτου φληναφήματα που ακούμε κατά καιρούς. Με την ανακοίνωση των μέτρων που περιέχονται στο νέο Μνημόνιο, διευρύνθηκε και οριστικοποιήθηκε η ρήξη της κυβέρνησης με τα λαϊκά και τα μεσαία στρώματα, άρα και η ήττα του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές όποτε και αν γίνουν αυτές.
Η αγορά ελπίζει ακόμη στον Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνησή του. Ελπίζει, για την ακρίβεια, στο ότι οι ηγέτες της ΕΕ, βλέποντας την προϊούσα αποδυνάμωση του πρωθυπουργού και τις εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων που έχουν βγει στις πλατείες, θα δώσουν χρήματα στην κυβέρνηση για να τα μοιράσει σε επιχειρηματίες και αγρότες προκειμένου να αποτρέψει την κατάρρευσή της πριν από τις εκλογές. Αν πέσουν χρήματα της ΕΕ και κινηθεί η οικονομία, ελπίζουν ότι ίσως κατορθώσει η κυβέρνηση να επιβιώσει και του χρόνου, προωθώντας έτσι και άλλα μέτρα με καταστροφικό πολιτικό κόστος, τα οποία μόνο μία εκ των προτέρων ηττημένη στις επόμενες εκλογές κυβέρνηση μπορεί να πάρει. Η ΕΕ χρειάζεται χρόνο. Οχι μόνο για να υλοποιήσει μέσω της κυβέρνησης Παπανδρέου αυτά τα μέτρα. Θέλει οπωσδήποτε να κάμψει τη φραστική αντίσταση του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, στο νέο Μνημόνιο. Να "συνετίσει" τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πρέπει να οργανώσει για τον σκοπό αυτό και τη... "μνημονιακή πέμπτη φάλαγγα" μέσα στους κόλπους της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ για να μπορεί να εκβιάσει τον ηγέτη της Δεξιάς. Ξεπέρασαν κάθε όριο οι κατ' ιδίαν αφόρητες πιέσεις των ηγετών της Γερμανίας και της Ευρωδεξιάς, αλλά και τα απύθμενου μίσους δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου εναντίον του Α. Σαμαρά επειδή αρνείται να συμμορφωθεί με την επιθυμία του Βερολίνου να συναινέσει στο Μνημόνιο. "Εδώ και μήνες ο 60χρονος συντηρητικός πολιτικός παρακινεί σε στάση τον ελληνικό πληθυσμό εναντίον της γραμμής λιτότητας της σοσιαλιστικής κυβέρνησης και σαμποτάρει (!) την αλλαγή νοοτροπίας (σ.σ. του ελληνικού λαού) που προωθούν η ΕΕ και το ΔΝΤ", γράφει χαρακτηριστικά το γερμανικό περιοδικό "Σπίγκελ", αποκαλώντας τον στον τίτλο του άρθρου του... "επίμονο αντάρτη της Αθήνας"! Αδιάφορο αφήνουν τον κόσμο που γεμίζει το Σύνταγμα και τις άλλες πλατείες των πόλεων της χώρας όλες αυτές οι ευρωπαϊκές μηχανορραφίες και οι πολιτικές ίντριγκες στην εσωτερική πολιτική σκηνή. Ελπίδα θέλει ο κόσμος και αντί γι' αυτό η κυβέρνηση του έριξε κατακέφαλα νέα φορολογικά χαράτσια. Το σοβαρότερο ίσως από όλα τα αρνητικά είναι ότι η ψήφιση του νέου Μνημονίου θα καταβαραθρώσει εντελώς το κύρος των βουλευτών, των πολιτικών και του πολιτικού συστήματος. Οσο για το κύρος της ΕΕ, αυτό έχει ήδη πέσει στα Τάρταρα.

http://www.ethnos.gr