“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ !!!

Εργασιακοί συμβιβασμοί υπό την απειλή της ανεργίας !!!
Συμβιβασμούς υπό την απειλή της ανεργίας κάνουν όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι, αποδεχόμενοι μισθούς ακόμα και των 300 ευρώ. Οι εργοδότες είτε για να αντέξουν την οικονομική δυσπραγία, είτε γιατί εκμεταλλεύονται την κρίση, μειώνουν τις αμοιβές κατευθείαν στα κατώτατα επίπεδα, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Χριστούγεννα 2012 - Ένα γράμμα απο τις Καρυές του Αγίου Όρους

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ὉΣΙΟΥ ἸΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ

Το θαύμα του ασθενούς που συγκλονίζει...
Δύο ώρες περίπου προσευχόταν κλαίγοντας ο κ. Κωνσταντίνος Πολυχρονίου, ανώτερος κρατικός υπάλληλος μπροστά στη Λάρνακα του Οσίου Ρώσου. Φορούσε πιζάμες και ένα ταξί τον περίμενε στην Βορεινή πύλη της Εκκλησίας. Όταν τελείωσε τη μυστική του συνομιλία με τον Όσιο, ξεκίνησε με αργά βήματα, σέρνοντας τις παντόφλες στο δάπεδο και προχωρούσε προς την έξοδο. Τον σταμάτησε ένας ιερέας της μονής και τον ρώτησε γιατί έκλαιγε τόση ώρα, γιατί δεν ήταν ντυμένος κανονικά και ήρθε στην εκκλησία με πιζάμες και αν επιθυμούσε να του έδινε δωμάτιο στον ξενώνα να αναπαυθεί για λίγο αν το είχε ανάγκη. 

Γερμανοί βιομήχανοι: Ευρωπαϊκή εποπτεία στην Ελλάδα αλλιώς δεν έχει διάσωση

Η Αθήνα θα πρέπει να ανεχτεί περιορισμένη παρέμβαση αν θέλει να πετύχει η διάσωση της Ελλάδας δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών BDI, Χάνς Πέτερ Κάιτελ, ο οποίος τάχθηκε ανοιχτά υπέρ μιας ευρωπαϊκής εποπτείας για επίβλεψη των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. «Το συνολικό πακέτο διάσωσης βασίζεται και στο ότι όντως το φορολογικό σύστημα θα λειτουργεί», δήλωσε ο Χάνς Πέτερ Κάιτελ στην Deutsche Welle. Πρόσθεσε μάλιστα «επομένως το θέμα δεν είναι εάν οι πλούσιοι Έλληνες ξαναφέρουν τα χρήματά τους στη χώρα, αλλά είναι επίσης θέμα ευρωπαϊκής εποπτείας στην Ελλάδα προκειμένου να μπει σε τάξη το φορολογικό σύστημα»

Συγκλονιστικὸ βίντεο: Ἑκατοντάδες νέοι τραγουδοῦν τὰ κάλαντα στοὺς Εὔζωνες στὸ Σύνταγμα


ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: "152 νησιά της Ελλάδας είναι τουρκικά - Για 16 από αυτά γίνονται διαπραγματεύσεις"!

Αποδεικνύεται ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η δήθεν "οικονομικού περιεχομένου" παρατήρηση-προσβολή προς την Ελλάδα ότι δήθεν "πουλάει τα νησιά της" του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Σύμφωνα με τον Celalettin Yavuz, αντιπρόεδρο του τουρκικού Κέντρου Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Αναλύσεων (TÜRKSAM), το οποίο είναι ένα think tank χρηματοδοτούμενο από την τουρκική κυβέρνηση "Το ιδιοκτησιακό καθεστώς 152 νησιών στο Αιγαίο και την Μεσόγειο είναι ... αμφιλεγόμενο, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης". Μάλιστα ο Yavuz προωρά και πιο πέρα: "Το υπουργείο Εξωτερικών θα κάνει μια σαφή δήλωση για το κοινό σχετικά με το πώς βλέπει το θέμα," είπε δηλώνει ο Yavuz στη Zaman.

Χριστός γεννάται, δοξάσατε, Χριστός εξ ουρανών, απαντήσατε, Χριστός επί γης, υψώθηκε....

«Χριστός γεννάται, δοξάσατε, Χριστός εξ ουρανών, απαντήσατε, Χριστός επί γης, υψώθηκε. Ασατε τω Κυρίω πάσα η γη.» Μ' ένα λόγο: Ας ευφραίνωνται οι ουρανοί και ας αγάλλεται η γη για τον επουράνιο, που κατόπιν έγινε επίγειος. Ο Χριστός παρουσιάζεται με ανθρώπινο σώμα, αγαλλιάσθε με τρόμο και χαρά. Με τρόμο για την ενοχή της αμαρτίας και με χαρά για την ελπίδα της σωτηρίας.

Το θείο Βρέφος

«Δι’ ημάς γαρ εγεννήθη παιδίο νέον ο προ αιώνων Θεός». Ένας από τους κυριότερους ύμνους των Χριστουγέννων καταλήγει σ’ αυτά τα λόγια, ταυτίζοντας το Βρέφος που γεννήθηκε στο σπήλαιο της Βηθλεέμ με τον «προ αιώνων Θεό». Ο ύμνος αυτός συνετέθη τον 6ο αιώνα από τον περίφημο Βυζαντινό υμνογράφο Ρωμανό το Μελωδό: Η Παρθένος σήμερον, τον υπερούσιον τίκτει και η γη το σπήλαιον τω απροσίτω προσάγει· άγγελοι μετά ποιμένων δοξολογούσι· μάγοι δε μετά αστέρος οδοιπορούσι· δι’ ημάς γαρ εγεννήθη παιδίον νέον, ο προ αιώνων Θεός. (Κοντάκιον Χριστουγέννων)

Κι άλλα «Σημάδια ανάκαμψης…..»

Ο πρωθυπουργός σε σουβλατζίδικο !!!
Ο πρωθυπουργός χτες το βράδυ γευμάτιζε λιτά με την σύζυγο του σε σουβλατζίδικο της Ν. Ερυθραίας. Φαίνεται ότι και αυτός δεν απέφυγε την κρίσηΜακάρι να ακολουθούσαν όλοι οι βουλευτές αυτό το παράδειγμα.. όπως και να σκεπτόταν να τους κάνει 150 από 300 έτσι ώστε να έδειχνε ένα καλό παράδειγμα περικοπής των βουλευτών στους απλούς πολίτες που πλέον ούτε σουβλάκι δε μπορούν να φάνε..

«Σημάδια ανάκαμψης…..»

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου

Η «Δημοκρατία» άργησε μια μέρα …..

Προϋπολογισμός με ξύλο στη Βουλή των Σκοπίων
Επεισόδια σημειώθηκαν εντός και εκτός κοινοβουλίου στα Σκόπια, με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει "κοινοβουλευτικό πραξικόπημα", καθώς κατέθεσε τον προϋπολογισμό, χωρίς να εξεταστούν όλες οι τροπολογίες. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης "Σοσιαλδημοκρατική Ένωση" (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι γνωστοποίησε ότι δεν θα συμμετέχει πλέον στις συνεδριάσεις της Βουλής. Ο κ. Τσερβένκοφσκι κάλεσε τους πολίτες της χώρας σε ανυπακοή κατά της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στην ΠΓΔΜ θα υπάρξει "λαϊκή εξέγερση", όμοια με εκείνη που εκδηλώθηκε στη Σερβία στις 5 Οκτωβρίου 2000, η οποία οδήγησε στην πτώση του καθεστώτος του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Δύο ρωσικά αποβατικά πλοία κατευθύνονται προς τις ακτές της Συρίας

Τα μεγάλα αποβατικά σκάφη του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας «Νικολάι Φίλτσενκοφ» και «Αζόφ» έβαλαν πλώρη τη Δευτέρα για τα Στενά του Βοσπόρου, όπως ενημερώνει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. «Σύμφωνα με το σχέδιο, τα πλοία θα ακολουθήσουν πορεία έως τη Μεσόγειο θάλασσα, όπου θα ενταχθούν στη μοίρα των πολεμικών πλοίων του Στόλου της Μαύρης θάλασσας, που αποτελείται από το πυραυλοφόρο καταδρομικό “Μόσχα” και η φρεγάτα φρούρησης “Σμετλίβι” (σ.τ.μ. προνοητικός).

ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ...

Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Μια καινούργια ''κοινωνική τάξη'', οι νεοάστεγοι που υπολογίζεται ότι φθάνουν πια τις 20.000 χιλιάδες, παραμονή Χριστουγέννων, διακαώς επιθυμούν να συστηθούν στους κυβερνώντες αυτού του τόπου, νυν και τέως, για να μην αδικούμε κανέναν, ... χρονιάρα μέρα, σε όλους αυτούς που ''σκίζονται'' για τη ''σωτηρία'' του τόπου. Σε όλους αυτούς, που στην προσπάθεια τους να διασώσουν το ευρώ και να εξασφαλίσουν την παραμονή της Ελλάδας στην υπερτιμημένη για τα συμφέροντα ''των λίγων και εκλεκτών'' Ευρωζώνη, θυσιάζουν, χωρίς ντροπή, ανθρώπινες ψυχές, ρημάζοντας ζωές και οικογένειες.

"Ὑπάρχουν πολλοί, δόξα τῷ Θεῶ πού ἐπιμένουν ἑλληνορθόδοξα καὶ ἀρνοῦνται νὰ μποῦν στὴν μηχανὴ τοῦ κυμὰ ποῦ ἀλέθει ἔθνη, πολιτισμούς, ἰδιοπροσωπίες, ἀνεξαρτησίες"

Τοῦ Κωνσταντίνου Χολέβα, 
Πολιτικοῦ Ἐπιστήμονος
Παγκοσμιοποιημένα Χριστούγεννα
«Ἐπὶ γὴς εἰρήνη καὶ ἐν ἀνθρώποις εὐδοκία» ψάλλουμε τὰ Χριστούγεννα καὶ ἔτσι τονίζουμε τὸ οἰκουμενικὸ καὶ πανανθρώπινο μήνυμα τῆς μεγάλης αὐτῆς ἑορτῆς καὶ πανηγύρεως. Ἡ σύγχυση, ὅμως, τῆς ἐποχῆς μας καὶ τὰ ἔξωθεν ἐρχόμενα ρεύματα τῆς ὑλιστικῆς καὶ ἰσοπεδωτικῆς παγκοσμιοποιήσεως τείνουν νὰ μετατρέψουν τὰ Χριστούγεννα σὲ ἕνα ἐμπορικὸ πανηγύρι καὶ σὲ μία ἀποθέωση τοῦ εὐδαιμονισμοῦ καὶ τοῦ καταναλωτισμοῦ. Τὰ περισσότερα μέσα ἐνημερώσεως μιλοῦν γιὰ δῶρα, διακοπὲς στὰ χιόνια, γιὰ ρεβεγιὸν καὶ ξενύχτια τὴν παραμονὴ τῶν Χριστουγέννων καὶ μὲ κάθε τρόπο προσπαθοῦν νὰ μᾶς ἀπομακρύνουν ἀπὸ τὴν παραδοσιακὴ ἑλληνορθόδοξη ἑορτὴ τῆς ἐνανθρωπήσεως τοῦ Κυρίου. Προβάλλουν Χριστούγεννα.... χωρὶς Χριστό!

Ἐρντογάν καὶ Γκιούλ, εὐχήθηκαν "Καλὰ Χριστούγεννα" στοὺς Χριστιανοὺς τῆς Τουρκίας!

Μετὰ τὶς ἀπαξιωτικὲς γιὰ τὴν Ἑλλάδα ἀναφορὲς σέ… πώληση νησιῶν ἀλλὰ καὶ στὰ συνεπακόλουθα τῆς οἰκονομικῆς κρίσης, ὁ πρωθυπουργός... τῆς Τουρκίας Ταγὶπ Ἐρντογᾶν ἔστειλε μήνυμα στοὺς Χριστιανοὺς πολίτες τῆς χώρας του, ἐνόψει της ἑορτῆς τῶν Χριστουγέννων.
“Είμαστε ὅλοι μέλη μίας ἱστορικῆς παράδοσης μὲ βαθιὲς ρίζες, ποὺ δείχνει σεβασμὸ στὶς διαφορετικὲς θρησκεῖες, ἰδέες καὶ πολιτισμούς, καὶ θεωροῦμε ὅτι αὐτὴ ἀκριβῶς ἡ διαφορετικότητα ἀποτελεῖ καὶ πλοῦτο γιὰ ἐμᾶς. Πιστεύω ὅτι θὰ συνεχίσουμε τὴ δέσμευση ποὺ ἔχουμε γιὰ ἕνα κοινὸ μέλλον καὶ γιὰ ἀμοβαῖο σεβασμό.

Χριστός ο σαρκωθείς Θεός

Χριστούγεννα… Θεοῦ φανέρωση, διότι σήμερα ὁ ἀόρατος φαίνεται, ὁ Θεός ἄνθρωπος γίνεται, ὁ Θεός πού ἀρχή δέν ἔχει, σήμερα γεννιέται στόν χρόνο…γιά τήν δική μας σωτηρία, γιά τό δικό μας καλό, γιά νά μᾶς ἐλευθερώσει ἀπό τοῦ μιαροῦ διαβόλου τάς χεῖρας… διότι ( ὁ ἄνθρωπος) πάντοτε ἔκανε τό θέλημα τῆς σαρκός του καί τοῦ ἐχθροῦ διαβόλου, ἡ ἀδικία βασίλευε, ἡ πορνεία ἐπαινεῖτο, ἡ μάχη καί ἡ ἔχθρα περίσσευε, ἡ ἀσωτία ἐμακαρίζετο, ἡ εἰδωλολατρία ἐπλήθυνε, τόν Θεό οὐδείς ἐλάτρευε, τά εἴδωλα προσκυνοῦντο, τά θελήματα του ὁ καθένας ἔκανε...

Ἄναρχος Θεὸς καταβέβηκεν καὶ ἐν τῇ Παρθένῳ κατώκησεν…

Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα

Θηβαίος Πολίτης