“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Προετοιμασίες πολέμου από τη Ρωσία

Δύο χιλιάδες αεροπλάνα και ελικόπτερα παραγγέλνει για το στρατό ο Πούτιν
Η Ρωσία σχεδιάζει να ανεβάσει το ποσοστό των σύγχρονων αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας από το 20 τοις εκατό στο 70 τοις εκατό, με περίπου 2.000 αεροσκάφη, όπως δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. «Τώρα βρισκόμαστε γύρω στο 20 τοις εκατό, δυστυχώς», είπε. Σύμφωνα με τον ίδιο, για την επίτευξη αυτού του στόχου, απαιτείται νέος τεχνολογικός εξοπλισμός των επιχειρήσεων καθώς και ενίσχυση των επιχειρήσεων αλλά και του ανθρωπίνου δυναμικού.

Χημικά ακόμη και στις αυλές των σπιτιών

Δείτε νέα βίντεο από τα επεισόδια αργά το απόγευμα στην Ιερισσό, καθώς τα ΜΑΤ δεν δίστασαν να... ρίξουν δακρυγόνα, ακόμη και μέσα στις αυλές των σπιτιών...

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ‏

Δεν θα κρυφτώ. Σήμερα θα τα πω ως έχουν. Και όποιος θέλει ας ακούσει… Στους τρόπους της πειθώ υπάρχει το “καρότο” και υπάρχει και το “μαστίγιο”… Προσωπικά προτιμώ το καρότο… Αλλά σήμερα δυστυχώς είναι ώρα για λίγο μαστίγωμα… 
Σας προειδοποίησα… Αν δεν θέλετε να επηρεαστεί η ηρεμία σας, μην το διαβάσετε. Οι υπόλοιποι, ας πάμε παρακάτω… Τι νέα έχουμε σήμερα; Δεν είναι αυτό που νομίζετε… 
Ξεχάστε για λίγο τα “εργασιακά”… Ξεχάστε για λίγο τα “μέτρα”… Ξεχάστε για λίγο τι είπε ή δεν είπε ο τάδε ή ο κείθε πολιτικός… Ξεχάστε για λίγο τις λίστες, τις ίντριγκες, τα παραπολιτικά και τις άλλες παραπλανήσεις και τις άλλες “ειδήσεις”… Δεν είναι αυτά τα σημαντικά νέα… Είναι κάτι άλλο… Τα νέα είναι μαύρα. ΚΑΤΑΜΑΥΡΑ ΣΑΣ ΛΕΩ! Δεν πάμε καλά. Δεν πάμε ΚΑΘΟΛΟΥ καλά. 

Αβραμόπουλος: «Ανάμνηση η κρίση σε 10 χρόνια»

«Η σημερινή κρίση σε 10 χρόνια θα είναι μία ανάμνηση η οποία θα λειτουργεί αποτρεπτικά στην επανάληψη των λαθών του παρελθόντος και θα...μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε ένα πιο ασφαλές και με ευημερία μέλλον», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Οτάβα Σίτιζεν».
Στην συνέντευξη με τίτλο «Ο Έλληνας υπουργός αποκαλύπτει τα σχέδια της ανάπτυξης», ο κ. Αβραμόπουλος προέβλεψε ότι η Ελλάδα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα έχει αναμορφώσει τις κρατικές της δομές και θα έχει θέσει ισχυρές βάσεις για βιώσιμη ανάπτυξη η οποία θα βασίζεται στην ανταγωνιστικότητα και τη δημοσιονομική υπευθυνότητα.
Ο Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι «τα μέτρα λιτότητας είναι αναγκαία αλλά για να είναι επιτυχή θα πρέπει να συνοδεύονται από επενδύσεις που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη».

"Ψεύτη" βγάζει τον Ε.Βενιζέλο ο Ζ.Κ.Γιουνκέρ

OYΔΕΠΟΤΕ ΤΕΘΗΚΕ ΘΕΜΑ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΕΥΡΩΖΩΝΗ
"Ψεύτη" χαρακτηρίζει εμμέσως πλην σαφώς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλος αναφορικά με την περίφημη ρήση του ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β.Σόϊμπλε του είχε πει "Πόσα θέλετε για να βγει η ελλάδα από την Ευρώζώνη;" ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στο κοινοτικό δελτίο «Agency Europe».

Τρεις δρόμοι για την Ελλάδα

Η Ελλάδα δεν αντέχει, η Ελλάδα θα σκάσει. Είναι ηλίου φαεινότερο, μόνο ανόητοι ή απατεώνες ισχυρίζονται το αντίθετο. 
Η εξέλιξη ΑΕΠ-ανεργίας, των βασικότερων δεικτών, είναι χειρότερη από...τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης πριν την άνοδο του Χίτλερ – μόνο η πολιτικο-ψυχολογική αδράνεια εμπόδισε ανάλογα αίτια να παράγουν ήδη ανάλογης βιαιότητας αποτελέσματα. Ο αστικός κοινοβουλευτισμός, όπως τον γνωρίσαμε μετά το 1974 (στην Ευρώπη μετά το 1945), χάνει τους οικονομικούς όρους ύπαρξής του. 

ΙΝΚΑ: Πώς θα εντοπίζετε προϊόντα Ελληνικής παραγωγής, όχι απλώς συσκευασίας

Το Ινστιτούτο Καταναλωτών Ελλάδας με δελτίο Τύπου εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στην επιλογή προϊόντων με βάση την χώρα παραγωγής, καθώς σε πολλές περιπτώσεις εντοπίζεται… αναγραφή της χώρας συσκευασίας, χωρίς αναγραφή της χώρας προέλευσης και παραγωγής.

Το Προσωπείο μας, δίχως αυτό ποιοι είμαστε;

Δύσκολη η αυτογνωσία. Μας αρέσει η ωραιολογία γύρω από τον εαυτό μας. Θέλουμε να περνάμε για σπουδαίοι. 
Να φαντάζουμε μεγάλοι. Να είμαστε το κέντρο του κόσμου. προσπαθούμε να ξεγελάσουμε τους άλλους με τα καμώματα του εαυτού μας. Μας αρέσει τελικά να ζούμε μέσα στο ψέμα. Η διαστροφή μας, έχει κάνει τι φυσιολογικές ανάγκες μας πάθη, γιατί τις εκπληρώνουμε χωρίς ελευθερία... Είμαστε δούλοι και παριστάνουμε τον ελεύθερο. Φορούμε προσωπεία. Παίζουμε θέατρο. Μερικοί, για να καλύψουν την ενοχή τους, ισχυρίζονται πως... το προσωπείο είναι αναγκαίο, γιατί είναι δήθεν φυσική προέκταση του εαυτού μας, της προσωπικότητάς μας. 

H Άγκυρα θέλει να προκαλέσει κρίση στην ανατολική Μεσόγειο

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Ενώ ο τούρκος Υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ δήλωσε πως δεν θα κάνει ενέργειες που να προκαλέσουν ένταση με την Ελλάδα η τουρκική κυβέρνηση επέκτεινε κατά 3 χρόνια τις άδειες ερευνών της Τουρκικής Εταιρείας Ερευνών Πετρελαίου (TPAO) στην ανατολική Μεσόγειο, που βρίσκονται έξω από τα τουρκικά χωρικά ύδατα! Συγκεκριμένα οι άδειες αφορούν την περιοχή 16 στην πόλη  ανοιχτά της Αττάλειας και συγκεκριμένα τις περιοχές TPO/XVI/Α και ΤPO/XVI/B. H απόφαση δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως και οι άδειες παρατάθηκαν  μέχρι το 2016. Οι γείτονες μας αναφέρονται πως οι έρευνες αφορούν περιοχές οι οποίες «δεν βρίσκονται εντός τουρκικών χωρικών υδάτων αλλά είναι τουρκικής δικαιοδοσίας».