“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

☦Το μεγαλείο της ταπεινώσεως

Όταν ένας Χριστιανός μετά από έντονη κοσμική και αμαρτωλή ζωή αποφασίζει να μετανοήσει και στο εξής να ζήσει πνευματικά, θα παρατηρήσει πως η αρετή της ταπεινώσεως έχει τον πρώτο λόγο. Παντού, όπου και αν πάει, όποιους πνευματικούς ανθρώπους ρωτήσει, θα του πουν πως πρέπει να αγαπήσει την ταπείνωση. Πολλές φορές, ο Ορθόδοξος Χριστιανός αναρωτιέται: «τί να σημαίνει ταπείνωση και πώς μπορεί κανείς να την αποκτήσει;».

☦“Η Μητρόθεος νεκροφόρος μυρίζουσα”

πρωτοπρεσβύτερου Θεμιστοκλή Μουρτζανού
Η πίστη είναι στηριγμένη στο παράδοξο. Υπερβαίνει τα όρια, τα μέτρα της λογικής. Μας οδηγεί στην υπέρβαση των φυσικών όρων, αυτών που ο ανθρώπινος νους μπορεί να συλλάβει και να αποδεχθεί. Γι’ αυτό και ονομάζεται πίστη το παράδοξο. Παρότι έχει τη δική του λογική, για όσους επιμένουν να βλέπουν τον κόσμο και τη ζωή μόνο με τον λόγο, απαιτείται ένα άλμα για να το αποδεχθεί κάποιος.

☦Παρουσιάστηκε η Παναγία η Ιεροσολυμίτισσα και είπε: «ΔΕΝ ΑΦΗΝΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ»

Με αποτέλεσμα να μείνει η Εικόνα της και άλλους δυο μήνες στην Ελλάδα για ευλογία. Γνώριζε η ΚΥΡΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ τα πριν και μετά βάσανα μας εδώ στην Ελλάδα. Ήταν καλοκαίρι του 2015 και μεταφέραμε τα εξής:
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
«Στρατηγούς έχουμε πολλούς εν ενεργεία και σε αποστρατεία, όμως η ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ του Έθνους δεν μίλησε ακόμα.

☦ «Στην Άκρη Του Κρεβατιού Είδα Την Παναγία, Ντυμένη Στα Λευκά, Όρθια, Ζωντανή, Πραγματική…»

Στο μεγαλομάρτυρα των αθεϊστικών φυλακών της Ρουμανίας άγιο Βαλέριο Γκαφένκου (†18.2.1952) εμφανίστηκε η Παναγία, και τον στήριξε στο μαρτύριό του:
Τα Χριστούγεννα ο Βαλέριος ήταν αρκετά ζωογονημένος. Τη νύχτα εκείνη των αγγελικών ψαλμωδιών συνέθετε τα θαυμάσια κάλαντα των κρατουμένων του Τίργου Όκνα. Εκείνη τη νύχτα των Χριστουγέννων δε θα την ξεχάσω ποτέ…
– Ιωάννη, εσύ είσαι ο καλύτερός μου φίλος, μου είπε. Αλλά τώρα δεν έρχομαι σαν φίλος σε σένα. Έρχομαι να σου ζητήσω μια συμβουλή, να σου κάνω υπακοή. Θέλεις να με ακούσεις;
Σε ακούω, απάντησα, αλλά δεν ξέρω αν είμαι άξιος για την εμπιστοσύνη σου σε μένα.

☦Η Παναγία μεσίτρια και βοηθός των ανθρώπων: Η ισχύς των πρεσβειών της

Η Παναγία επιβλέπει από ψηλά με συμπόνια ως «Υπέρμαχος Στρατηγός» το ποίμνιο που δεινοπαθεί από φανερές ή αφανείς επιθέσεις των εχθρών και κυρίως του παλαιού τυράννου, του πονηρού, κατά τη γραφή του αγίου Φιλοθέου Κοκκίνου. 
Η μεσιτεία της είναι το υπέρλογο εκείνο μέσο που όχι μόνο τιμά το ανθρώπινο γένος, αλλά και το ενισχύει, αφού το απαλλάσσει από την κυριαρχία του αιτίου των κακών έξεων και συνηθειών.

☦Όσιος Μάξιμος ο Ομολογητής

Ο Όσιος Μάξιμος ο Ομολογητής καταγόταν από επιφανή οικογένεια και γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το έτος 580 μ.Χ. Έλαβε τη συνήθη εγκυκλοπαιδική μόρφωση και επιδόθηκε ιδιαίτερα στη σπουδή της φιλοσοφίας. Υπό του αυτοκράτορος Ηρακλείου (610 – 641 μ.Χ.) προσελήφθη ως αρχιγραμματεύς αυτού. Παρέμεινε στη θέση αυτή για λίγα μόνο χρόνια, αλλά διατήρησε τις σχέσεις του και αλληλογραφία με πρόσωπα του δημόσιου βίου.

☦Μπορούμε να “παραμυθιαζόμαστε” όσο θέλουνε;

Οι παλιοψάθες στις καρέκλες της εξουσίας δεν αξίζουν τίποτε μπροστά στην υπεράσπιση των Εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Σεβασμός στις Ένοπλες Δυνάμεις μας , μπορεί να γίνουν ήρωες αλλά είναι και αυτοί άνθρωποι με  φυσικές αντοχές και έχουν από πίσω οικογένειες.
Ο σουλτάνος παίζει το παιχνίδι της εξουθένωσης του ΕΣ γιατί του δώσαμε εμείς την αφορμή με το μπροστά- πίσω. Να είναι καλά η κ. Μέρκελ με την δεινότητα στον  τουρκικό κατευνασμό.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Αφήστε τα πράγματα στους ειδικούς (διπλωμάτες και άλλους μηχανισμούς) μέχρι να εξαντλήσουν όλα τα μέσα, έτσι μας επισημαίνουν.