“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Δημαράς:''Αυτό που απαιτούν οι καιροί είναι η εθνική ομοψυχία''

Το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε την Ελλάδα στους τοκογλύφους
''Μόνο η ομοψυχία των Ελλήνων μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση που εκτός από οικονομική, είναι και κοινωνική και ηθική'', τόνισε ο Γιάννης Δημαράς από τα Ιωάννινα που βρίσκεται σε περιοδεία. Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών και υποψήφιος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε ακόμη πως ''Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν στις τάξεις τους Έλληνες και της Λαϊκής Δεξιάς και του Κέντρου και Κεντροαριστερούς, οι οποίοι ξεπέρασαν τους τεχνητούς διαχωρισμούς προκειμένου να αγωνιστούν για το Έθνος τη Πατρίδα και τον Λαό''. ''Όσοι σήμερα εμφανίζονται ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν καμία σχέση με το κίνημα που ενέπνευσε τους Έλληνες. Αντίθετα το εμφανιζόμενο σήμερα ως ΠΑΣΟΚ, έφτασε στο σημείο να παραδώσει τη χώρα στους τοκογλύφους'' προσέθεσε. Μιλώντας για τον εκλογικό νόμο ο κ. Δημαράς ανέφερε ''βιάζει τη Λαϊκή βούληση και αποδεικνύει πλήρως την αναξιοπιστία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι δυνατόν το 35% να κυβερνά''.

Moody's: "Αν βγει η Ελλάδα, απειλείται η ύπαρξη του ευρώ"

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's προειδοποίησε ότι η ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη και η ενδεχόμενη προσφυγή της Ισπανίας στα ευρωπαϊκά ταμεία θα τον οδηγήσουν να επανεξετάσει και πιθανότατα να μειώσει το αξιόχρεο πολλών κρατών-μελών της ευρωζώνης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης, τα προβλήματα των ισπανικών τραπεζών αποτελούν κυρίως εσωτερικό πρόβλημα, που θα έχουν μικρές συνέπειες σε άλλες χώρες με την εξαίρεση της Ιταλίας. Αν όμως η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη αυτό θα "δημιουργούσε μια απειλή για την ύπαρξη του ευρώ". Ο οίκος, ενόψει και των εκλογών της 17ης Ιουνίου στην Ελλάδα, ανέφερε ότι εάν ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη ενταθεί, αυτό θα επηρεάσει τη βαθμίδα στην οποία τοποθετεί το αξιόχρεο της Κύπρου, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας. Επιπλέον, επισήμανε ότι θα θέσει υπό επανεξέταση όλες τις αξιολογήσεις του για τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, περιλαμβανομένων και αυτών με AAA, όπως η Γερμανία και η Γαλλία.

Οδηγούμαστε στην αυτοκαταστροφή !!!

Μόνο το εξωτερικό χρέος της Ισπανίας είναι σήμερα περί το 1 τρις € - υψηλότερο δηλαδή από αυτό της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας μαζί. Επομένως, η αντίστροφη μέτρηση για το ευρώ, ο ευρωπαϊκός Αρμαγεδδών δηλαδή, ευρίσκεται ήδη εδώ - με τον τελικό να παίζεται στην Ισπανία και όχι στην Ελλάδα. Δυστυχώς ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας, πιστό "θύμα" του "δόγματος λιτότητας" της πρωσικής Γερμανίας (η οποία δεν κερδίζει τόσο από το ευρώ, όσο από την κρίση του), κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να οδηγήσει τη χώρα του στην καταστροφή - ενδεχομένως δε πολύ σύντομα στα νύχια του ΔΝΤ. Όπως είπε τώρα χαρακτηριστικά γνωστός πολιτικός, "Όλα όσα μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι το ότι, όταν κοιτάζω στα μάτια τους πρωθυπουργούς των χωρών της Ευρωζώνης, καθώς επίσης την ηγεσία της, αυτό που διακρίνω είναι ο παραλογισμός τους - ένας απόλυτος, ολοκληρωτικός και απεριόριστος παραλογισμός".

Γ. Παπανδρέου: «Εκανα ό,τι μπορούσα»...

«Το προσωπικό κόστος άξιζε για τη σωτηρία της χώρας» δηλώνει σε συνέντευξή του ο πρώην πρωθυπουργός
«Έκανα ό,τι μπορούσα, το προσωπικό κόστος άξιζε για τη σωτηρία της χώρας» αναφέρει ο Γ. Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο Bloomberg, βλέποντας ελληνική παραμονή στην Ευρωζώνη και δυνατότητα τροποποίησης όρων του προγράμματος που συμφωνήθηκε με την τρόικα. Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg, δηλώσεις από την οποία προδημοσιεύτηκαν πριν την μετάδοσή της τη Δευτέρα, ο Γ. Παπανδρέου εκτιμά πως μπορούν να «γίνουν ορισμένες τροποποιήσεις» στο πρόγραμμα.

Ο Άδωνις tweetάρει για Παπαδημούλη !!!

"Θα βάλουμε νερό στο κρασί μας για να σχηματιστεί κυβέρνηση", είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης πριν λίγο, μιλώντας στον Real Fm. Με αφορμή την παραπάνω δήλωση του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε μέσω του Twitter: "Καταπληκτική δήλωσις Παπαδημούλη, αλλά οι Συνιστώσες το ξέρουν;"

"Παραδόθηκε και η Ισπανία". Μνημόνιο και στη Μαδρίτη επέβαλε το Βερολίνο

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Ισπανία. Ο υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος σε συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup ανακοίνωσε ότι η Ισπανία θα "ζητήσει μια ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική βοήθεια" για τις τράπεζές της. "Η οικονομική αυτή στήριξη θα κατευθυνθεί προς το ισπανικό δημόσιο ταμείο αρωγής του τομέα Frob και το Frob θα δώσει τα χρήματα αυτά στις τράπεζες που το ζητούν", σημείωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μαδρίτη μετά τη λήξη της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup.

Ψωμιάδης: “Αδελφική παράταξη η Χρυσή Αυγή”

Μπορεί το σύνολο του πολιτικού κόσμου να καταδικάζει σήμερα τη Χρυσή Αυγή, μετά τους τραμπουκισμούς του Κασιδιάρη, δε φαίνεται όμως το ίδιο να ισχύει για το συντονιστή του προεκλογικού αγώνα της Νέας Δημοκρατίας για την Βόρεια Ελλάδα, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, που δηλώνει ανοιχτά ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής και μάλιστα τονίζει ότι βρίσκεται σε επαφή μαζί τους. Η τοποθέτηση του αυτή εξηγεί και την στάση που κράτησε ο κ. Παυλόπουλος προς τον Κασιδιάρη. Ο κ.Ψωμιάδης επισημαίνει μάλιστα ότι πολλά στελέχη της Χρυσής Αυγής θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Νέας Δημοκρατίας και θα ενταχθούν στη γαλάζια πολυκατοικία. Όπως διαβάζουμε στην ηλεκτρονική εφημερίδα «Θράκη» -που κάλυψε την περιοδεία του κ.Ψωμιάδη στη Ξάνθη- σε χθεσινή της ανάρτηση «στο πέρασμά του από την Ξάνθη, την περασμένη Κυριακή, ο συντονιστής του προεκλογικού αγώνα της Νέας Δημοκρατίας για την Βόρεια Ελλάδα, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, δεν παρέλειψε να χρησιμοποιήσει την τακτική του «μαστιγίου και του καρότου», απέναντι στα υπόλοιπα κόμματα του κεντροδεξιού χώρου, ξεκινώντας από την κα Μπακογιάννη και τους Ανεξάρτητους Έλληνες του κ. Πάνου Καμμένου και φτάνοντας μέχρι τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό και την Χρυσή Αυγή. 

Ένα πάνελ … φωτιά !!!


anti-ntp

Μήνυμα δικαίου η απελευθέρωση του 24χρονου!

Μήνυμα δικαιοσύνης ασφάλειας και ελευθερίας για κάθε Έλληνα έστειλε η δικαιοσύνη με τη γενναία και έντιμη απόφαση της να αφήσει ελεύθερο υπό περιοριστικούς όρους τον 24χρονο Έλληνα που αναγκάστηκε να πυροβολήσει σε νόμιμη άμυνα τον Αλβανό διαρρηκτή. Πάλι καλά που βρέθηκαν δικαστές οι οποίοι άκουσαν τη φωνή του δίκιου και της αγωνίας του λαού γιατί μέχρι τώρα μας είχαν συνηθίσει να προφυλακίζουν απλούς Έλληνες οικογενειάρχες που αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν υπερασπιζόμενοι την οικογένεια τους, χωρίς να έχουν σκοπό να σκοτώσουν κανέναν. Ας εκλάβουμε αυτή την ιστορική απόφαση των Ελλήνων δικαστών ως απαρχή για να ξυπνήσει ολόκληρο το ελληνικό κράτος από το μακροχρόνιο λήθαργο του και να κηρύξει πόλεμο με όλα τα μέσα εναντίον του εγκλήματος.

Ερντογάν… ο Ψυχοπονιάρης !!!

«Δε μπορούμε να κοιμόμαστε χορτάτοι όταν πεινά ο γείτονας»
Μετά τη «γκάφα» του, όταν πριν από δύο μέρες δήλωσε ότι «η Ελλάδα ζητά ελεημοσύνη», εμφανώς πιο προσεκτικός εμφανίστηκε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  λέγοντας ότι «είμαστε και θα είμαστε αλληλέγγυοι προς την Ελλάδα». Μιλώντας στο συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στο Ντενιζλί της Τουρκίας, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην αφορμή της δήλωσης που είχε κάνει ο ίδιος πριν από δύο μέρες. «Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, είχε πει πως η οικονομία της Ελλάδας είναι σε καλύτερη κατάσταση από αυτήν της Τουρκίας», είπε ο Ερντογάν και τόνισε: «Πριν από ένα χρόνο, κατά την προεκλογική περίοδο στην Τουρκία, ο Κιλιτσντάρογλου είχε πει “εμείς θα σώσουμε και την οικονομία της Ελλάδας”, με αποτέλεσμα μια ελληνική εφημερίδα να γράψει “κράτα Γιώργο έρχεται ο Κιλιτσντάρογλου”.

Ἀδέρφια τό σύνθημα σήμερα εἶναι: ΕΝΟΤΗΤΑ ἤ ΘΑΝΑΤΟΣ!

Ἡ πολιτική ρητορεία τῶν τελευταίων ἡμερῶν μᾶς ἀνησυχεῖ ἰδιαίτερα! Ἔχουμε παραμερήσει τήν Ἑλλάδα μας καί κοιτοῦμε πώς θά ἐπικρατήσει ὁ ἕνας ἔναντι του ἄλλου ξυπνώντας μνῆμες ἀπό γεγονότα τοῦ παρελθόντος. Τό ἴδιο κλίμα πόλωσης ἐπικρατοῦσε λίγο μετά τό 1940 καί ὅλοι ξέρουμε τί ἐπακολούθησε λίγα χρόνια ἀργότερα...Δεξιοί καί Ἀριστεροί γιά πρώτη, ἀλλά ἐλπίζουμε ὄχι γιά τελευταία φορά, συνεργάστηκαν τό 1942. Μία γέφυρα, ἡ γέφυρα τοῦ Γοργοποτάμου, ἕνωσε τίς δύο ἀντίπαλες πλευρές. ΕΔΕΣ καί ΕΑΜ κατόρθωσαν νά ὁμονοήσουν καί νά πετύχουν νά ἀνατινάξουν τήν γέφυρα, γεγονός στρατηγικῆς σημασίας γιά τόν ἀντιστασιακό ἀγώνα. Ἄς ἐλπίσουμε ὅτι ἡ πολύπλευρη κρίση πού διατρέχει ὁ τόπος θά μᾶς ΕΝΩΣΕΙ καί πάλι γιά τή σωτηρία τῆς πατρίδας. Οἱ μέρες εἶναι κρίσιμες ὅσο ποτέ καί μόνο ἡ ΟΜΟΝΟΙΑ θά μᾶς σώσει. Διαφορετικά τό μέλλον μας θά εἶναι ἐξαιρετικά δυσοίωνο...